|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
σωστα...
![]() εφοσον το διοξειδιο παραμενει σταθερο η ανοδος του κH συνεπαγεται την ανοδο του pH..
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως αυτή η μεγαλη διαφορα του ΚΗ μεταξύ βρυσης και ενυδρειου οφείλετε στην διαφορα θερμοκρασιας που εχουν αυτά τα δυο μεταξυ τους? Δεν νομίζω αλλα θα το δοκιμάσω καποια στιγμη.
------------------------- Χθες με ην σοδα που εριξα μετρησα ΚΗ 8. Σημερα που μετρησα ειχε πεσει στο 7…. Πείτε μου σας παρακαλω ένα λογο για τον οποιο μπορει να συμβαινει αυτό. Σημερα το ανεβασα στο 10 και βλεπουμε. Το ότι δεν είναι λογικο να πεφτει μια μοναδα ημερησίως δεν τίθεται θεμα. Το να ριχνω μια κουταλια σοδα ημηρησιως θα μπορουσε να είναι μια λυση? Σας παιδευω αλλα τι να κανω, ψαχνω να βρω μια λυση. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη skourkou : 15-03-09 στις 13:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα να δεις προβληματα που εχει ο κοσμος....εγω αναγκαστηκα να ξηλωσω ολα μου τα φυτα στο μεγαλο για να μη ριχνω λιπασματα επειδη ΜΟΝΟ εκει μπορουσα να αποδωσω την ανοδο στις σκληροτητες...
και εσενα πεφτει.....ανταλλαζουμε ενυδρεια?? αδικη η ζωη...εσενα δε σου σηκωνεται κι εμενα δε μου πεφτει.... ![]() ![]() ![]() ενα τρελλο σεναριο που ειχε αναφερθει σε θεωρητικο μαλλον επιπεδο ειναι να εχεις παρα ....μα παρα πολλα σαλιγκαρια τα οποια για να σχηματισουν το κελυφος τους δεσμευουν αλατα και χαμηλωνουν τη σκληροτητα....αλλα.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Χα χα χα Εσυ οσμωση και ο αλλος σοδιτσα!!!
|
||||
|
||||
![]()
Υποθέτω ότι αναφέρεσαι μονο για το ΚΗ……
Από σαλιγκαρια εχω μονο δυο zebra snails μεσα. Τα «παρασιτικα» μετα από την ανακατασκευή του ενυδρείου ετσι απλα εξαφανίσθηκαν, που και που βλέπω κάποια. Αρα αυτό το τρελο σενάριο δεν νομίζω ότι ισχύει…. Ευχαριστω πάντως για την προσπάθεια! |
|
||||
|
||||
![]()
μα για το kH μιλαω...που πηγε το μυαλο σας πονηροι ενυδρειανοι??
![]() επισης στα ωριμα ενυδρεια το kH πεφτει σταδιακα....αλλα οχι με τοσο εντονους ρυθμους...χωρια που εχεις και ασβεστολιθικες πετρες... δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο....συνεχισε με σοδα και ενημερωσε μας παλι στο κοντινο μελλον.... κανεις καμια ιδεα?? ελατε οι χημικοι...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Το κh ναι!ναι!βεβαια!! ![]() Χωρις να χρησιμοποιεις τυρφη δεν νομιζω οτι πεφτει τοσο ευκολα το Kh!Εγω (πριν αγορασω την οσμωση) προσπαθουσα μερες με τυρφη (στο βαρελι προετοιμασιας) να το ριξω το ατιμο και δεν επεφτε τοσο ευκολα οσο αναφερεις!Gh στα υψη....Κατι ΔΕΝ ειναι σωστο σε ολο αυτο!!κοιτα ποτε ληγει το τεστακι που εχεις για το kh!
|
||||
|
||||
![]()
Όχι, η ημερομηνία του τεστ είναι ΟΚ, τωρα το πηρα. Αλλα σας λεω, μετραω δυο φορες το νερο του ενυδρειου και βγαζει 7. Δυο φορες της βρυσης και βγαζει 14 οπότε…. Καπως πεφτει….
Για να ειμαι ηλικρινης παντως λεω να παω να παρω κανα δευτερο τεστ. Ποτε δεν ξερεις… Για τα ψαρια τι θα ηταν καλύτερο, να ριχνω καθημερινα ένα κουταλακι σοδα η να αφήσω το ΚΗ όπως εχει με τις αλλαγες νερου να το διατηρουν στο 7? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πτώση ΚΗ και ασταθές ΡΗ. | nikman | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 15 | 23-03-07 20:35 |
Πτώση ΚΗ. | Fonamstel | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 28-08-06 12:01 |
Πτώση του ph με λεμόνι. γίνεται? | Strahos | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 17-02-06 04:12 |
Απότομη Πτώση PH | CENTAUR | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 06-01-06 13:42 |
Πτώση KH | Obelix(Reifen) | Malawi | 4 | 27-04-04 01:20 |