|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα βρείς γνώμες διαφορετικές απο αυτά που σου έγραψε ο Βασιλάκης!
Όταν λές φάρμακα τι εννοείς??Αν εννοείς συμπληρώματα θα πρέπει για να σου πούμε ακριβώς να μας πείς τι σύστημα έχεις φτιάξει.FO?Reef? Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να ελέγχεις Ph ,Kh , Ca και Mg με τα δύο τελευταία να χρειάζονται έλεγχο πιο πολύ αν έχεις reef και να ρίχνεις τα κατάλληλα σκευάσματα! Κάνε και μια αναλυτική περιγραφή του εξοπλισμού , μπορεί να βρούμε κάτι που να σου έχει διαφύγει και να βρούμε την αιτία πχ της γλύτσας που λές (μάλλον κυανό είναι)!
|
||||
|
||||
![]()
Ναι κυανιο ειναι.
Οπως γραφω και παραπανω ειναι reef. εχω ικανοποιητικη κυκλοφορια του νερου και προς ολες τις μεριες του ενυδρειου.Αλλαγη σχεδον το 50% του νερου καθε μηνα μαζι με τα υλικα του φιλτρου απο νερο οσμωσης. Ενα φιλτρο eheim 1000 λιτρα την ωρα με ανθρακα και αντιφοσφορο. Οχι sump.Skimmer με κυκλοφορια 2500 λιτρα. Στα 190 λιτρα χωρητικοτητας του ενυδρειου, εχω βαλει γυρω στα 35 κιλα βραχο και 30 αραγωνιτη ζωντανο. οποτε υπολογιζω στα 120 λιτρα καθαρα νερου.Κανω μετρησεις του νερου με salifert και api, no2 no3 po4 ph αλατοτητα kh nh4 και ca. Ο φωτισμος ειναι ικανοποιητικος εως αρκετος με 11 ωρες φωτισμου την ημερα. Αυτην την στιγμη σαν συμπληρωματα για την συντηρηση του ενυδρειου εχω...reef plus , reef trace, reef strontium , vit amino, pro coral zooton, liquid calcium και reef builder για την εβδομαδιαια συντηρηση του ενυδρειου. Μηπως ειναι πολλα και γινωμαι υπερβολικος ? Αν πρεπει τοτε ποια να σταματησω απο τα παραπανω συμπληρωματα? Εκτος απο αυτα ειναι κατι που θα επρεπε να χρησιμοποιω για το θεμα της συντηρησης του ενυδρειου? Παλικαρια βοηθηστε με γιατι την προηγουμενη εβδομαδα εχασα ενα πολυ ωραιο κοραλι και με εχει παρει απο κατω! Πιστευω πως η απωλεια του κοραλιου οφειλεται στα νιτρικα μου που δεν λενε να πεσουν με τιποτα!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε190 λιτρα 35 κιλα βραχο?πες τι λαμπες εχεις τι κυκλοφοριτη και διαστασεις ενυδρειου(το "ικανοποιητικα" δεν λεει τιποτα) |
|
||||
|
||||
![]()
Tι ΚΗ εχεις ?
Οσο πιο χαμηλο ειναι τοσο πιο ευκολα εμφανιζεται το κυανο (δεδομενου οτι συντρεχουν και αλλοι σημαντικοτεροι παραγοντες.)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οι προσφατες μετρησεις μου ειναι.... Αλατοτητα 1025 Νο2 0,015 Νο3 20 Νh4 0.10 Po4 0 Ca 410 Kh 12.8 Ph 7.9 Mg 1400
|
||||
|
||||
![]()
μου εκανε εντυπωση με βαση τον κανονα του 10% γι αυτο σε ρωτησα διαστασεις μηπως εχεις πολυ ψηλο ενυδρειο και δεν φτανει ο φωτισμος σου μεχρι το βαθος
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι αντιθετως οι λαμπες ακουμπανε σχεδον το νερο και η αποσταση τους απο την κορυφη του βραχου δεν ειναι παραπανω απο 20 ποντους. Το κυανιο το σιφουναρισα πριν απο λιγο. Δεν μπορεσα να το τραβηξω ολο καθως μεγαλο ποσοστο διαλυθηκε. Τωρα εχει αρχισει (μετα απο 30 λεπτα ) να δημιουργειται παλι !
|
||||
|
||||
![]()
Καταρχην κοψε ολα τα προσθετα (εκτος απο ασβεστιο/αλκαλινιτι) ...και εννοω μαχαιρι.
Ο βραχος μπηκε απο μαγαζι ή απο παλιο ενυδρειο ? Τι κοραλια εχεις τωρα μεσα στο ενυδρειο ? Το κυανο εχει κουραστικη αντιμετωπιση και θελει υπομονη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Επισης μαθε τι ειναι το καθε ενα ...πχ to Reef builder ειναι ΚΗ buffer (ενω λες οτι δεν εχεις ριξει ποτε ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Και το Ph buffer ουσιαστικα με το KH παιζει.....
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω το επισημαινω γιατι το Reef Builder ισχυριζεται πως ανεβαζει το kh χωρις να επηρεαζει το ph.Με μακροχρονια χρηση ,λεει, το ph τεινει να σταθεροποιειται στο 8,3 (οποιος το ειδε αυτο,να μου πει
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το μονο που σταθεροποιειται ειναι το εισοδημα του κατασκευαστη....
![]() Για ολα τα πραγματα πρεπει να υπαρχει και μια σοβαρη εξηγηση, αλλιως να βαλουμε και μαγνητακια στο ενυδρειο..... :P |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
imo 15 με 20 νιτρικα δεν ειναι πολλα...δεν νομιζω οτι φταιει αυτο που εχασες το κοραλι σου.το κυανο ειναι κατι σαν παιδικη ασθενεια ολα τα νεα ενυδρεια την περνανε.θελει υπομονη και σταθερες ρουτινες...τις απταισιες ξεφορτωσου τις γιατι οπως σου ειπε και ο βασιλακης κατακλυζουν το ενυδρειο και μπορει να σκοτωσουν και κοραλια,μπορεις να το κανεις με ενεσεις με ξυδι η να τις καλυψεις με καλκβασερ.μην τις τραβιξεις δια τις βιας και μην τις ξυσεις απο τον βραχο θα πολλαπλασιαστουν ραγδαια..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Για πειτε μερικες γνωμες...... | imichal | Malawi | 23 | 08-09-08 00:55 |
διαφορες ερωτησουλες | alexinio | Γλυκό νερό - Γενικά | 26 | 16-05-08 21:37 |
ερωτησουλες... | μελινακι | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 07-03-08 14:30 |
2 ακομα ερωτησουλες | Tetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 24-01-08 09:10 |
ερωτησουλες! | χοχλακας φωτης | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 8 | 13-01-05 11:37 |