|
|
|||
|
|||
![]()
Αν οι τιμές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε το pH είναι πολύ ψηλά, και οι σκληρότητες στο Θεό. Πρέπει να τις κατεβάσεις, το νερό σου είναι για αφρικάνες, όχι για τα ψάρια που έχεις! Όσο για αμμωνία-νιτρώδη-νιτρικά, φαίνεται πως έστρωσε. Όμως ΠΡΕΠΕΙ να σιγουρευτείς για την αξιοπιστία των μετρήσεων.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κατ αρχήν σε ευχαριστώ!
1) pH και GH ρίχνω με απιονισμένο? ή να πάρω κάποιο σκεύασμα από κάποιο μαγαζί? 2) είπες ότι μάλλον έστρωσε το ενυδρείο (ΑΝ οι μετρήσεις είναι σωστές) παρόλα αυτά δεν είναι παράξενο που ΚΑΙ το ΝΟ3 είναι στο μηδέν? 3) Επίσης δεν είναι άξιο απορίας η ύπαρξη ΝΗ4 αλλά μηδενική μέτρηση για ΝΟ2? Thanks και πάλι! |
|
|||
|
|||
![]()
Σύμφωνα με τη σύνθεση που έχεις και τα λίτρα σου, είναι λίγο παράλογο να μην έχεις νιτρικά. Δεν είναι και ακατόρθωτο πάντως. Έχεις πολλά φυτά; Μήπως όταν πήρες δείγμα για τη μέτρηση είχες κάνει αλλαγή νερού;
Η αμμωνία ΠΡΕΠΕΙ να είναι 0 για να έχεις ψάρια μέσα (πώς μου ξέφυγε αυτό;; ![]() Κάτι δεν πάει καλά. Νομίζω πως πρέπει να πάρεις υγρά τέστ API για να σιγουρευτούμε για το τι παίζει. Όσο για το pH και τις σκληρότητες, ΔΕΝ παίρνεις κανένα σκεύασμα από μαγαζί! Τα ρίχνεις ή με απιονισμένο, ή με ΑΟ ή με χρήση ρητινών ή με τύρφη. Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος στην πεερίπτωσή σου είναι η τύρφη. Και για να προλάβω το ''κακό'' ![]() Υ.Γ. Δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστείς!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Τα φυτά δεν ξέρω αν είναι πολλά για τα λίτρα μου! Όπως ανάφερα και στην αρχή είναι :
7/8 κλονάρια κερατόφυλλο 2 βαλισνερίες 1 κρυπτοκορίνα Όχι δεν έκανα αλλαγή νερού πριν του πάω! ¨οσο για την αμμωνία στο τεστ που έκανα εγώ το χρώμα ήταν πιο κοντά στο 0 παρά στο 0,5 γι αυτό έγραψα <0,5 αλλά πάντος όχι 0! |
|
|||
|
|||
![]()
Το κερατόφυλλο είναι ρουφήχτρα νιτρικών, δεν ξέρω όμως κατά πόσο ευθύνεται αυτό για την τιμή που έχεις. Πιστεύω πως τα τέστ είναι χαλασμένα, άρα δείχνουν άλλα αντί άλλων. Αν θές τη γνώμη μου, πάρε αξιόπιστα υγρά τέστ για να καταλάβουμε τι γίνεται!
|
|
|||
|
|||
![]()
Το οτι μετρας αμμωνια σημαινει οτι εχεις αστρωτο φιλτρο.Συνεχισε να μετρας καθημερινα και να παρακολουθεις.
Καταλαβαινεις βεβαια οτι εκανες λαθος αρχη και το σωστο θα ηταν να πας τα ψαρια πισω (που ετσι κι αλλιως δεν κανουν για τα λιτρα σου) και αφου στρωσεις με αμμωνια να βαλεις ψαρια πιο καταλληλα για τα 54 λιτρα. Μπορεις να βρεις και μπολι απο καποιον φιλο για να επιταχυνθει το στρωσιμο. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν τεστ και με ΑΡΙ (υγρά, ΟΧΙ ληγμένα, σίγουρα σωστή διαδικασία μέτρησης, δεν έγινε αλλαγή νερού πρην την μέτρηση δεν αλιόθηκε το νερό λόγου μεταφοράς μιας και εκτός από αυτήν στο πετσοπ οι άλλες γίναν σπίτι μου..... )!
Μετρήσαμε μόνο ΝΗ4 ΝΟ2 και ΝΟ3: Αποτελέσματα: ΝΗ4 0 ΝΟ2 0 ΝΟ3 0 Γίνανε τελικά τεστ με 3 διαφορετικές εταιρίες οι 2 δώσαν ίδια αποτελέσματα (3χ μετρήσεις Sera, 2χ μετρήσεις API) και τα 3 μηδενικά! Τελικά να ανυσιχώ ή όχι για το νερό? Μόνο γι αυτές τι τιμές ρωτάω (ΝΗ4, ΝΟ2, ΝΟ3) και όχι για τις υπόλοιπες (ανεξάρτητα δηλ. από pH, GH, KH κλπ.). Αν μπορεί κάποιος να εκφράσει κάποια γνώμη ΜΟΝΟ για τις τιμές σαν τιμές ενυδρείου και ΟΧΙ για τα ψάρια, το μέγεθος του ενυδρείου τα φύτά ή οτιδίποτε άλλο δεν αναφέρεται στις τιμές αυτές θα με βηθούσε πολύ! ------------------------- Κανένας??? Εντύπωση μου κάνει! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kostas_dimi_xapsas : 06-03-09 στις 23:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυσιολογικές τιμές νερού ενυδρείου | vaso76 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 22-05-08 07:43 |
Καλές Γιορτές | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 22 | 28-12-05 18:59 |
Φυτα και τιμές νερού | cobaingr | Ζωοτόκα | 5 | 22-12-05 11:49 |