Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Ανατολική Αφρική > Malawi

Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-03-09, 20:36
Το avatar του χρήστη fitilakias
fitilakias Ο χρήστης fitilakias δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: KOMOTINI
Προεπιλογή

συγχαρητηρια.ειναι τελειο.μπορεις να μας εξηγησεις λιγο για την θεωρια του πως το τζαμι δεν σπαει αιωρουμενο?τι παχος εχει,μια φωτο απο τα αυτοσχεδια φιλτρα σου κ οτι αλλο εχεις καλοσυνη?ετσι για να παιρνουμε καμια καλη ιδεα.
κ παλι μπραβο.ειναι αψογο!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-03-09, 20:53
Το avatar του χρήστη clarck
clarck Ο χρήστης clarck δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Όντως. Και εμένα μου έχει κινήσει την περιέργεια αυτό. Θα ήθελα πολύ να μάθω περισσότερα!

Ευχαριστώ
Παλιά 05-03-09, 18:38
Το avatar του χρήστη Σωτος
Σωτος Ο χρήστης Σωτος δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: κως
Προεπιλογή

Γεια σας και παλι..εχουμε και λεμε,το υψος του(fish room)ειναι 2,40 οποτε σε καθε πλευρα του μπορεις να βαλεις μεχρι3 ενυδρεια στο υψος.τα ενυδρεια πατανε αριστερα και δεξια επιδει..(1ον) δεν μπορεις να βαλεις οριζοντιο ξυλο χωρης καθετη κοντρα(διμιουργη κοιλια)καθετη κοντρα δεν με περνει για λυτουργικους λογους οπως,δεν μου αφηνη περιθοριο να δουλεψω μεσα στο ενυδρειο.(2ον)απο 50 ποντους φαρδος χωρης κοντρες,παμε το λιγοτερο 64 ποντους με τις κοντρες.(3ον)εαν το ενυδρειο κοντραρη στη μεση και δεν παταει καλα στις ακρες θα σπασει,ενω αντιθετα δεν εχει κανενα προβλημα.Τα ξυλα που εχω τοποθετιση για κολωνες ειναι πολυ γερα( 9χ9εμποτισμενα) και τα οριζοντια ειναι επισεις 9χ9 και τα εχω βιδωση μεταξη τους με 12αρα ντιζα.Τα γυαλια στα μικρα ενυδρεια ειναι 6αρια ενω στα μεγαλα 12αρια!!Παμε στα φιλτρα...πλαστικη γλαστρα(αναλογος το μεγεθος του ενυδρειου-το μεγεθος της γλαστρας)Η γλαστρα εχει τρυπες απο κατω.. τοποθετω κατω 2 σφουγγαρια χοντρα απο πανω λαβα ψιλη μετα υαλοβαμβακα και απο πανο χαλικι χοντρο.τοποθετω στο κεντρο της γλαστρας ενα πλαστικο σοληνα Φ16(αυτον που εχουν οι ηλεκτρολογοι)απο κατω μεχρι και 10ποντους πανω απο την γλαστρα. Ακριβος πανω απο τα σφουγγαρια ενονω τον αερα,οποτε ανεβενοντας ο αερας ρουφαει απο κατω και ετσι δημιουργη μια Α ΦΥΛΤΡΑΝΣΗ. Θα ηθελα να επισημανω οτι αυτος ο τροπος ειναι καθαρα για οικονομικους λογους( ενωητε πως ειναι αποτελεσματικος και κραταει τα σωστα επιπεδα νερου) βεβαια θελει πολες μικρες αλλαγες νερου στα ενυδρεια και καθε 20-25 μερες καθαρισμα.... στη 2η φοτο φενεται!! Ελπιζω να μην σας κουραζω αλλα ειναι πολα.......
-------------------------
φιλε fitilakia σέυχαριστω.οντος εχω ριξει πολυ δουλεια και εχω ακομα περισοτερη.... στα μικρα ειναι (περιπου) τα ιδια φυλτρα. Μεχρη τωρα 24000 και κατι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σωτος : 05-03-09 στις 18:38 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-03-09, 20:32
Το avatar του χρήστη clarck
clarck Ο χρήστης clarck δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Πειραιάς
Προεπιλογή

Φίλε Σώτο,

Καταλαβαίνω απόλυτα το γεγονός ότι δεν σε παίρνει για κόντρες για τους λόγους που αναφέρεις.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:
Εφόσον το ξύλο θα κάνει κοιλιά από το βάρος όπως λες, σημαίνει αυτομάτως ότι και το τζάμι του ενυδρείου θα κάνει κοιλία.
¶ρα δεν θα είναι καλύτερα να υπάρχει μια πρόσθετη στήριξη από ένα ξύλο - ραφί?

Για να λύσεις το θέμα της κοιλιάς στο ξύλο (και κατά συνέπεια στο ενυδρείο) θα μπορούσες να υποστηρίξεις τα ράφια με ένα στράντζο στο εμπρός και στο πίσω μέρος το οποίο θα έπιανε πάνω στα οριζόντια ξύλα που έχεις.

Ειλικρινά πιστεύω πως η κατασκευή που έχεις τώρα είναι πολύ επίφοβη. Εύχομαι να μην εχω δίκιο, αλλά στην θέση σου θα εξέταζα το θέμα με κάποιον μηχανολόγο (εγώ δεν έχω σχέση με αυτά)

Μπορεί αυτό που λες να στέκει -δεν το γνωρίζω- αλλά μου φαίνεται δύσκολο να μπορεί να συμβεί.

Με όλη την καλή διάθεση, Στέφανος.
Παλιά 05-03-09, 20:37
Το avatar του χρήστη sifnos
sifnos Ο χρήστης sifnos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Νεάπολη(Νίκαια)
Προεπιλογή

βαλε ξυλο μεγαλυτερου παχους.δε θα κανει κοιλια. πολυ καλη προσπαθεια.καλη συνεχεια

Ομορφιες απο τη Σιφνο
η συζήτηση συνεχίζεται και αφού κλείσει ο υπολογιστής, είμαστεεδώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-03-09, 09:48
Το avatar του χρήστη mikele
mikele Ο χρήστης mikele δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: thessaloniki
Προεπιλογή

μπραβο φιλε οπου μπορεις και εχεις ενα τετοιο χωρο
οπου απαιτει μερακι αγαπη χρημα και πολυ μα πολυ ελευθερο χρονο(δλδ χρημα αγαπη μερακι κτλκτλ )

μη γραφεται χαζομαρες για αισθητικη μπλα μπλα μπλα

προκειται για fish room οπου πολυ σωστα αναφερθηκε και ως εργαστηρι (και θα προσθαισω) ενυδρειολογιας οπου υπαρχουν ενυδρεια και ειδη ψαριων σε πληθωρα με σκοπο την διατηρηση και την αναπαραγωγη

πολυ ομορφη προσπαθεια συγχαρητηρια !!!!!!!!
η μονη παρατηρηση μου ειναι οτι εισαι λαθος οπου δε βαζεις κατω απο τα ενυδρεια σου βαση/χοντρο ξυλο να πατανε

καλυτερα μια κοιλια σε ενα ξυλο παρα ζορι στο τζαμι
εκτος αν στις κατασκευες σου υπηρχε και πατουρα στη μεση εκτος απο τις ακρες ......φροντισε το για ννα κοιμασαι ησυχος τα βραδια
  4. no2 0-0.3mg/l
  5. no3 12.5mg/l
  6. nh4nh3 omg/l
  7. po4=1mg/l

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mikele : 06-03-09 στις 09:48 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-03-09, 14:24
Το avatar του χρήστη Σωτος
Σωτος Ο χρήστης Σωτος δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: κως
Προεπιλογή

εχω ξεχασει να αναφερω οτι συνεργαζομαι με εναν πολυ καλο φιλο γερμανο,ο οποιος μου αγωραζει τις γεννες.. Αυτος ο φιλος εκανε στην γερμανια αναπαραγωγες για 15χρονια,και τωρα συνεχιζει εδω στην κω(εδω και 5 χρονια) εχει τις ιδιες βασεις και δεν ειχε ποτε σε αυτα τα 20χρονια κανενα προβλημα.ακριβως τις ιδιες αποριες ειχα και εγω στην αρχη!! οταν ωμος τις ιδα με τα ματια μου,(πιστικα)Δεν λεω οτι ειναι οτι καλητερο απλα οτι δεν εχει κανενα προβλημα,και αφου εχω πολυ μελον ακομα εκει μεσα ισος να βαλω και κοντρες για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.... θα προσπαθησω το απογευμα να σας γραψω τι ψαρια εχω μεχρι τωρα και να ανεβασω και καμια φοτο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-03-09, 14:52
Το avatar του χρήστη meas3467
meas3467 Ο χρήστης meas3467 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ηλιουπολη αττικης
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην meas3467
Προεπιλογή

ωραια φαση το fish room!.καλη δυναμη να χεις!!
ενα ξυλο με ενα λεπτο κ σκληρο φελιζολ οικοδομης θα ηταν πολυ καλη ιδεα
αλλα αμα το χεις τσεκαρει οτι ειναι οκ!
το θεμα ειναι να εχει ανοχη σε κραδασμους.
Στην τελικη δεν πιστευω τοι καποιος που θα μπορουσε να φτιακσει μια τετοια κατασκευη γενικα μεχρι και αυτοσχεδια φιλτρα! οτι θα εκανε ενα τοσο σοβαρο σφαλμα
κατι θα ξερεις!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-09, 22:37
Το avatar του χρήστη mihalis
mihalis Ο χρήστης mihalis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Προεπιλογή

Οταν λες συμπλήρωμα στο εισόδημα σου, για τί αναπαραγωγές εννοείς;
Δλδ τι είδη θα αναπαράγεις, αν επιτρέπεται;
Sorry
Μου ξέφυγε η δεύτερη σελίδα.
Η ερώτηση μου έχει απαντηθεί.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mihalis : 21-08-09 στις 22:37 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-10-10, 08:49
pavlos2003 Ο χρήστης pavlos2003 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Elliniko-Attikis
Προεπιλογή

"serfarontas" στο φορουμ έπεσα πάλι εδώ και αναρωτιέμαι, τί έχει απογίνει άραγε με αυτό το project του φίλου μας??
Που βρίσκεται άραγε σήμερα??
Αν μπαίνει ο ίδιος στο φόρουμ ή γνωρίζει κανένας συντοπίτης του φίλος ας μας πει τι γίνεται...
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές