|
|
|||
|
|||
![]()
Το ΡΗ ναι παιζει να επεσε με το mopani που εβαλες.
Κατι τρεχει με τα τεστ, κοιτα την ημερομηνια ληξης. Αν εχεις καποιο γνωστο να σου κανει μετρησεις με τα δικα του ή σαν τελικη λυση πηγαινε νερο σε καποιο pet shop να σου μετησουν. |
|
||||
|
||||
![]()
Και όμως παιδιά σήμερα πήγα νερό σε petshop και τα αποτελέσματα σχεδον τα ίδια:
pH 8 GH 19 KH 9 NH4 <0,5 NH3 <0,03 NO2 0 NO3 0 Είναι να ανησυχώ? Πρέπει να αλλάξω κάτι στο ενυδρείο (πέρα από σκληρότητα και pH)? Έχω χαζέψει την μία έχω πολύ ψηλές τιμές και τώρα μου βγαίνουν σχεδόν όλες μηδενικές.... ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το pH 8 με το 7.5 είναι μεγάλη διαφορά. ¶ρα δεν είναι σχεδόν το ίδιο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ξέρω με τι έκανε το τεστ πήγε πίσω σε ένα δωματιάκι του μαγαζιού και τα έκανε! Εκτός το pH με τις άλλες τιμές τι γίνετε?
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν οι τιμές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε το pH είναι πολύ ψηλά, και οι σκληρότητες στο Θεό. Πρέπει να τις κατεβάσεις, το νερό σου είναι για αφρικάνες, όχι για τα ψάρια που έχεις! Όσο για αμμωνία-νιτρώδη-νιτρικά, φαίνεται πως έστρωσε. Όμως ΠΡΕΠΕΙ να σιγουρευτείς για την αξιοπιστία των μετρήσεων.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Κατ αρχήν σε ευχαριστώ!
1) pH και GH ρίχνω με απιονισμένο? ή να πάρω κάποιο σκεύασμα από κάποιο μαγαζί? 2) είπες ότι μάλλον έστρωσε το ενυδρείο (ΑΝ οι μετρήσεις είναι σωστές) παρόλα αυτά δεν είναι παράξενο που ΚΑΙ το ΝΟ3 είναι στο μηδέν? 3) Επίσης δεν είναι άξιο απορίας η ύπαρξη ΝΗ4 αλλά μηδενική μέτρηση για ΝΟ2? Thanks και πάλι! |
|
|||
|
|||
![]()
Σύμφωνα με τη σύνθεση που έχεις και τα λίτρα σου, είναι λίγο παράλογο να μην έχεις νιτρικά. Δεν είναι και ακατόρθωτο πάντως. Έχεις πολλά φυτά; Μήπως όταν πήρες δείγμα για τη μέτρηση είχες κάνει αλλαγή νερού;
Η αμμωνία ΠΡΕΠΕΙ να είναι 0 για να έχεις ψάρια μέσα (πώς μου ξέφυγε αυτό;; ![]() Κάτι δεν πάει καλά. Νομίζω πως πρέπει να πάρεις υγρά τέστ API για να σιγουρευτούμε για το τι παίζει. Όσο για το pH και τις σκληρότητες, ΔΕΝ παίρνεις κανένα σκεύασμα από μαγαζί! Τα ρίχνεις ή με απιονισμένο, ή με ΑΟ ή με χρήση ρητινών ή με τύρφη. Νομίζω πως ο καλύτερος τρόπος στην πεερίπτωσή σου είναι η τύρφη. Και για να προλάβω το ''κακό'' ![]() Υ.Γ. Δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστείς!!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυσιολογικές τιμές νερού ενυδρείου | vaso76 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 22-05-08 07:43 |
Καλές Γιορτές | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 22 | 28-12-05 18:59 |
Φυτα και τιμές νερού | cobaingr | Ζωοτόκα | 5 | 22-12-05 11:49 |