|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
@Andros
Πολυ καλη ιδεα μου εδωσες για να κλεισω τον χώρο. Αν μπορεσω και κρατήσω την θερμοκρασια σε καλα επιπεδα δηλαδη γυρο στους 10°c-12°C τον χειμωνα. Εχω σκοπο να αξιοποιήσω μια μικρη θερμαστρα πετρελαίου που εχω στη αποθηκη και σαπιζει. Θελει πολυ δουλεια το θεμα. Κατι εχει παρει το αυτί μου για εξωτερικα φιλτρα με ενσωματωμένο θερμοστάτη. Αλλα δεν ξερω αν θα δουλεψει. θελει ψάξιμο Ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Από θερμάστρες, φίλτρα με ενσωματωμένες θερμάστρες και επιπλεον ταλαιπορίες είναι βασικά μή λειτουργικές γι' αυτό να τις ξεχάσεις όσον το δυνατόν το γρηγορότερο. Τα χρυσόψαρα είναι ψάρια κρύου νερού και οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του νερού σε κάθε εποχή είναι απλά ότι χρειάζονται. Τώρα, όσον αφορά το να κλείσεις εντελώς το χώρο τότε να ξεχάσεις πάπυρους, νυμφαίες και άλλα φυτά του νερού, γιατί τα συγκεκριμένα απαιτούν ενησχυμένο ηλιακό φώς. Δυστυχώς δεν μπορείς να υποστηρίξεις αυτά τα φυτά με τεχνητό φωτισμό.
|
|||
|
|||
![]()
Οσον αφορα την θερμοκρασια εχω διαβασει οτι τα χρυσοψαρα ζουν ακομα και σε μιον θερμοκρασιες και παγωμένο νερο.
Αλλα απλα δεν ταιζουμε τοτε γιατι πεφτουν σε χειμερία νάρκη ετσι ειναι? Αν ειναι ετσι τοτε οκ δεν θα ηπαρξει προβλημα. Αλλα επιδη δεν εχω και πολυ ιδεα σε θεματα λιμνων(Τωρα ξεκινάω για πρωρη φορα) Θελω να το ψαξω πριν κανω κατι και μετα το μετανιώσω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
-1, ενώ παράλληλα το άλλο στην πυθμένα της λίμνης +9. Η διαφορά αυτή βέβαια γίνεται πολύ μεγαλύτερη κατά την καλοκαιρινή περίοδο όπου έχω καταγραμμένη διαφορά θερμοκρασίας νερού-ατμόσφαιρας 16 ολόκληρους βαθμούς. Αυτό, παίζει πάντα ρόλο το πως και που είναι φτιαγμένη η λίμνη. Το "χειμερινή νάρκη" το λέμε χαρητολογόντας, αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό. Απλά την περίοδο αυτή έχουν πολύ χαμηλό μεταβολισμό, έτσι που δεν τους επιτρέπει να κινηθούν αλλά ταυτόχρονα ούτε να τραφούν και να αφομοιώσουν την τροφή όπως το καλοκαίρι. Μια λίμνη "φυτεμένη" στο χώμα είναι ότι καλύτερο μπορείς να φανταστείς. Ότι δήποτε διαφορετικό, απλά κάνεις εκπτώσεις στο όλο θέμα. ![]() Πίστεψέ με, ότι η πραγματική ομορφιά μιας λίμνης είναι η φανταστική εικόνα που δίνουν τα φυτά της λίμνης. Όπως εκτιμείται ένα φυτεμένο ενυδρείο με μόνο ένα-δύο ψαράκια, άλλο τόσο μια ανθισμένη λίμνη. Όταν το πράξεις θα καταλάβεις για πιο πράγμα μιλάω.
|
|||
|
|||
![]()
Εχω διαβασει οτι ακομα και να πιασει παγο η λιμνη αρκη να εχεις μια τρυπα να κανει λιγο κυκλοφορια το νερο ωστε να οξυνονωνετε καλύτερα.
Ενταξει τωρα οσο για τις προδιαγραφες των λιμνων που πρεπει σώνει και καλα να ειναι στο χωμα δεν συμφωνώ. Μια λιμνουλα νομιζω γινεται οπουδήποτε αρκει να εχεις ορεξη και μεράκι. Συμφωνω οτι εξω οι λιμνες ειναι ποιο όμορφες και ποιο λειτουργικες αλλα εμεις που δεν εχουμε χώρο τι να κανουμε. Ασε που αμα δεις λιμνουλες σε μπαλκονια γνωστων θα παθεις πλακα. Αν μπορεσω θα ανεβασω καμια φωτο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όπως και να το κάνουμε, λίμνη θα πει "Λιμνάζον νερό" δηλαδή μια λακούβα στη γη όπου παραμένει το νερό δημιουργόντας ένα οικοσύστημα. Αυτά που γίνονται στα μπαλκόνια με τις γλάστρες δεν έπρεπε καν να λέγονται λίμνες, αλλά ενυδρεία εξωτερικού χώρου. Η έννοια της λίμνης είναι πολύ-πολύ μεγάλο θέμα, ΤΕΡΑΣΤΙΟ θα έλεγα καλύτερα. Σηκώνει ολόκληρη σπουδή. Η λίμνη είναι ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα όπου δεν υποστηρίζει μόνο τους οργανισμούς που βρίσκονται μέσα στο νερό, αλλά και αυτούς στην επιφάνεια του νερού, αλλά παράλληλα η δραστηριότητα του βιότοπου επεκτείνεται και μερικές δεκάδες μέτρα γύρω από τη λίμνη. Πώς μπορείς με απλά λόγια να λές ότι μια μικροσκοπική λίμνη στο μπαλκόνι είναι το ίδιο με μια λίμνη στη γη? ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ!!! ![]() Τώρα, όμορφες προσπάθειες σε μπαλκόνια μπορούν άνετα να γίνουν και μάλιστα γλητώνεις ταυτόχρονα και αρκετά προβλήματα, όπως πτώση φύλλων στην λίμνη, γάτες κ.λ.π. Εσύ ξεκίνησε με το καλό και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε την προσπάθεια σου αν θέλεις. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Κατα 99% συμφωνω μαζι σου.
Εγω δεν θελω να κανω βιοτοπο. Εγω θελω να γινει κατι ωραιο και όμορφο με λιγα ψαρακια που διαθέτω να πινω το καφεδακι μου εκει διπλα και να το χαίρομαι. Τεσπα οταν αρχίσει να υλοποιητε το ξανασηζηταμαι THANKS |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προς Θεσσαλονικείς | PHILIPAN | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 4 | 08-02-09 23:31 |
Προς ΠΑΝΟ | Χαραμάδας | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 05-12-08 21:46 |
Απορια συμβατοτητας λιμνων | dr_yianni | Malawi | 9 | 10-03-07 22:29 |
Προς Moderators | Liolios | Greek Aquarist's Boards | 0 | 12-02-06 12:42 |