|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Συγνώμη παράληψη
Έχετε δίκιο Με αυτόν τον τρόπο και το peltier με την ψυχόμενη πλευρά του να είναι προς το ψυγειάκι (μόνο ψύξη με ενδιέφερε) και ανεμιστηράκι να "τραβάει" τον "κρυο" αέρα μέσα από το ψυγειάκι (ένα peltier θεωρητικά φτάνει και τους -20 θεωρητικά πάντα) Ξέχασα να σας πω ότι με το peltier είχα προβλήματα αξιοπιστίας του οπότε και το θεμα διεκόπη |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκέφτομαι εδώ και καιρό για ένα DIY κολημένο στο πίσω μέρος στο hang-on φίλτρο που χρησιμοποιώ, όπως αυτό Τι προβλήματα αξιοπιστίας αντιμετώπισες;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
post 9
|
|||
|
|||
![]() Ηταν πριν φουντωσει το θεμα και δεν εδωσε κανεις σημασια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Συγνωμη φιλε λιον, ειδα μονο το hang on και δεν προσεξα την κατασκευη του...
![]() Λοιπον παρακατω ειναι μια εικονα που δεν χρειαζοταν καν να φτιαξω, ενα απλο αντιγραφο, μιας και ειναι απο αλουμινιο στον τορνο θα μας παρει κανα 10ρικο + 6-7 το πελτιερ και κανα 3ευρο η ραυδος και 10 ευρο heatsink με fan 30 ευρο παιδες, αντε να βαλουμε και το παξιμαδι 30 σεντ, τσαμπα πραμα, στην χειροτερη να παει ενα 40αρι.... για φουλ το συστηματακι 60ε με εναν απλο θερμοστατη και ενα τροφοδοτικο!! |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Για ποσα λιτρα το υπολογιζετε αυτο?
Και ειπε το χρυσοψαρο:"Πρεπει να υπαρχει Θεος, αλλιως ποιος αλλαζει το "νερο"." Το παλιό 90λιτρό μου Ο βιότοπος Tanganyika μου Το 120λιτρό μου Ο 2ος βιότοπος Tanganyika μου To παλιο 35λιτρο Amano μου |
|
|||
|
|||
![]()
Εγω για 60 αλλα συμφωνα με το θεωρητικο κοματι πολυ μπακαλικα θα ελεγα watt/litro
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τα δυο ρελε και θερμοστατες ειναι για να γυρισει σε θερμανση αν χρειαστει και δεν ειναι απαραιτητα! Οσο για τα υλικα, εχει στο πλαισιο καποια heatsink με 12 ευρο, εχουν και ανεμιστηρακι! Ενα τροφοδοτικο 12 βολτ 14 αμπερ θα δουλευε ανετα και σταθερα (τα 40 που ειδα σε ενα ποστ ειναι παρα πολλα και τσαμπα ρευμα πραγματικα....) Μπορεις να παρεις μια πλακα αλουμινιου με παχος 4 χιλιοστα (θα ειναι οκ για τα 130αρια πελτιερ) πλατος αναλογο με του heatsink (θα πρεπει να κανεις δυο τρυπες και να περασεις δυο βιδες απο την πλακα στο heatsink για να μεινει το πελτιερ σε μονιμη επαφη με τις δυο μεταλικες επιφανειες)και μηκος αρκετο για να μπορεσεις να το λυγισεις και να εχεις αυτο που σκευτεσαι, σου επισυναπτω ενα σχεδιακι, βοηθαω οσο μπορω! |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα.Είμαι καινούριο μέλος κ σχεδόν αρχάρια με το χόμπυ αυτό οπότε συγχωρήστε τυχόν λάθη μου.Εχω 'ενα ενυδρείο γλυκού νερού 100 λίτρων κ περυσι έχασα όλα μου σχεδόν τα ψάρια λόγω της ζέστης.Καθώς για μένα είναι πολύ δύσκολο να φτιάξω αυτά που λέτε ,γνωρίζετε να μου συστήσετε που μπορώ να βρω την καλύτερη προσφορά για ν'αγοράσω ένα chiller για το ενυδρείο μου ή έστω τι θα πρέπει να προσέξω,μάρκα ,ισχύ κτλ?ευχαριστώ!
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε νομίζω ότι θες να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη ενώ θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου απλά με 3-4 ανεμιστηράκια για PC και στερέωση στο καπάκι. Αν σου φαίνεται δύσκολο δοκίμασε έναν κλασικό επιτραπέζιο ανεμιστήρα να φυσά πάνω στην επιφάνεια του νερού. Νομίζω ότι δεν αξίζει το έξοδο για ένα τόσο μικρό ενυδρείο. Φυσικά, τα παραπάνω που σου έγραψα ισχύουν εφόσον η θερμοκρασία δωματίου δεν ξεπερνά τους 27-28 βαθμούς. Αν ναι, τότε μάλλον δεν το γλιτώνεις το έξοδο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Και μια που τ' αναφέραμε, τι εγινε με τα πελτιερ???? Θα γίνει καμιά ολοκληρωμένη παρουσίαση??? Έκανε κανείς τίποτα???
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
συστημα ψυξης | aspalax | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 01-06-08 06:13 |
Yπολογισμος Ενυδριου με CAE | aginor | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 01-05-08 20:07 |
Καπακι ενυδριου | gangrel | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 27-03-07 12:24 |
Αγορα ενυδριου? | monomaxos_lover | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 12-01-07 12:11 |
Καθαρισμος Ενυδριου??? | monomaxos_lover | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 12-01-07 08:04 |