|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν Alex, έκανα κόλπο για να μη μου σαπίσει. Οι ρίζες της annubia δε φτάνουν μέσα στο υπόστρωμα. Τις έχω τοποθετήσει στα 2 περίπου εκατοστά κάθετα μέσα στο χαλίκι. Τις σκέπασα με λίγο χαλικάκι και με μία πέτρα από επάνω τη συγκρατώ στο βυθό.
Δεν ξέρω αν είναι εντελώς λάθος. Αν ναι όμως, εδώ είμαστε να το φτιάξουμε καλύτερο... ![]() Για τα ξίφο δεν πρόλαβα να τα παρατηρήσω ακόμα καλά.... Απόψε λοιπόν.... |
|
||||
|
||||
![]()
Οι ρίζες δεν είναι πρόβλημα να είναι μέσα στο υπόστρωμα, ο κορμός πρέπει να είναι έξω.
|
||||
|
||||
![]()
Θα βάλω λοιπόν πίσω το ξύλο, και θα την στερεώσω επάνω του με καφέ κλωστή.
Υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος εκτός από την κλωστή ή το φιλέ; Όπως και να έχει θα την κάνω την αλλαγή, αφού πρέπει.... Thx πάντως! |
|
||||
|
||||
![]()
κλωστούλα ίσα ίσα να κρατιέται όχι πολύ σφιχτά να μην τραυματιστεί ο κορμός της και σε λίγο καιρό οι ρίζες τις θα απλωθούν και θα είναι μια χαρά.
Πληροφοριακά η δικιά μου ανούμπια κάποια στιγμή που σκέφτηκα να την μεταφέρω μαζί με το ξύλο που ήταν δεμένη ήταν αδύνατο! Οι ρίζες της είχαν απλώσει τόσο πολύ στο υπόστρωμα που συκωνόταν όλος ο βυθός! Την άφησα εκεί που ήταν και ... ανθίζει ![]() Αν λοιπον την έχεις καιρό στο ίδιο σημείο καλό θα ήταν να μην την μεταφέρεις αλλά να την τραβήξεις λίγο προς τα πάνω ώστε να βγει ο κορμός της στην επιφάνεια.
|
||||
|
||||
![]()
Να πώ ότι δεν ζηλεύω....
Μήπως να βάλω και εγώ τις δικές μου κατευθείαν στο υπόστρωμα μπας και ανθίσουν...
|
||||
|
||||
![]()
Πλάκα έχει! Στην περιγραφή του φυτέματος έφαγα λέξεις...
Λοιπόν: Έβαλα κάθετα 2 εκατοστά τις ρίζες και μετά τις γύρισα στο πλάι έτσι ώστε να είναι μόνο μέσα στο χαλίκι κι όχι στο βαθύτερο αμμώδες υπόστρωμα. Από πάνω τα σκέπασα με λίγο χαλικάκι και πρόσθεσα και μιά πετρούλα για να το κρατάει στη θέση του. Κατάλαβα Alex ότι το θέμα είναι ο κορμός και όχι οι ρίζες. Μαθαίνουμε σιγά σιγά! Το τρελό είναι πως στο παλιό ενυδρείο είχα μέσα μια νάνα πάλι (στο γείτονα πλέον κομπλέ όλο το σκηνικό) η οποία ήταν φυτεμένη στα 4 με 5 εκατοστά από την επιφάνεια του χαλικιού, μέσα στην άμμο, και εξακολουθεί ζεί κανονικά μετά από 4 χρόνια. Δεν ανθισε ποτέ και δεν έγινε ποτε πάνω από 3 εκατοστά, αλλά έβγαζε συνεχώς φύλλα και τελικά έκανε ένα πυκνό χαλάκι, με φύλλα στο μέγεθος 2ευρου, περίπου 10Χ10. Παράξενο έ; Αλλά είπαμε θα τα κάνουμε σωστά πλέον! Κι ας μην ανθίσει ποτέ ξανα! ![]() ![]() ![]() Έτσι lion; |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα μάλιστα, έτσι μιλάει ο σωστός ο άντρας !
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άνθισε!!! | KwstasV | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 66 | 21-08-08 19:24 |
ανθισμένη annubia. | koxyli | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 28-03-08 22:01 |
Άνθισε!!! | Steve | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 26-01-08 10:48 |
Πρόβλημα με Vallisneria nana | ψαρια και ψαρια | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 21-09-07 15:26 |
anoubia nana πανω σε ξυλο | Mitsos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 20-10-06 13:19 |