Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

 
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
  #5  
Παλιά 08-02-09, 21:45
Το avatar του χρήστη nikman
nikman Ο χρήστης nikman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 03-05-2006
Περιοχή: Χανιά
Μηνύματα: 1.009
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nikman Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην nikman
Προεπιλογή

Εγώ θα έκανα το εξής:

1. Ξέστημα του βράχου! Έτσι κι αλλιώς το στήσιμο στο καινούριο θα είναι διαφορετικό.
2. Βγάλσιμο των κοραλλιών και τοποθέτηση τους στο μικρό ενυδρείο που λες ότι έχεις αφού πρώτα το γεμίσεις με νερό από το κυρίως ενυδρείο.
3. Πιάσιμο των ψαριών και τοποθέτηση τους σε σακούλες για να μη στρεσαριστούν από την μετακίνηση του ενυδρείου.
4. Το ενυδρείο τώρα έχει νερό και αραγωνήτη, οπότε βγάζεις όσο νερό μπορείς ούτως ώστε να γίνει αρκετά ελαφρύ για τη μετακίνηση που θα κάνεις αμέσως μετά. Αποθήκευσε το νερό που θα βγάλεις σε μπιτόνια ή στο καινούριο ενυδρείο ούτως ώστε να το ξαναβάλεις πάλι πίσω στο παλιό όταν θα έχει ολοκληρωθεί η μετακίνηση του παλιού ενυδρείου και η μεταφορά του καινούριου ενυδρείου στη θέση του παλιού.
5. Τώρα με τον αραγωνήτη είναι ένα θέμα γιατί αν αρχίσεις και τον σκαλίζεις για να τον μεταφέρεις όλο ή μία ποσότητα στο 650άρι να βρωμίσεις το νερό του παλιού και πως θα βάλεις τα ψάρια και τα κοράλλια μετά πίσω. νομίζω είναι μία ευκαιρία να αλλάξεις τον αραγωνήτη.
6. Όπως κατάλαβες το παλιό θα το ξαναστήσεις πρόχειρα στη νέα του θέση με όλα τα ψάρια τα κοράλλια και το νερό. Το νέο θα είναι πλέον στη θέση που το θέλεις άδειο.
7. Τώρα αυτό που γράφεις για μπιτόνια με έτοιμο νερό εγώ δεν συμφωνώ. Καλύτερα με τα λεφτά αυτά πάρε μία αντίστροφη όσμωση και ξεκίνα να γεμίζεις το 650 άρι. Φτιάξε την αλατόμητα και θερμοκρασία, πάρε και επιπλέον βράχο (θα χρειαστεί έτσι κι αλλιώς)και δυνατό σκίμμερ και ξεκίνα το στρώσιμο. Ο καινούριος βράχος θα χρειάζεται κουράρισμα.
8. Μετά το μήνα ξεκίνα με το πάσο σου τη μεταφορά του παλιού βράχου από το 300άρι και διαμόρφωσε τον στο 650άρι. Τα κοράλλια δεν τα νοιάζει να τα τοποθετήσεις στο πυθμένα του παλιού (φαντάζομαι να μην έχεις σκληρά) αλλά τα ψάρια θα χρειαστούν σπηλιές γιαυτό δες πως θα το κάνεις και να μην αφήσεις γυμνό το ενυδρείο (μόνο με ψάρια και κοράλλια).
9. Όταν αργότερα μετά τους δύο μήνες ξεκινήσεις τη μεταφορά των ζωντανών φρόντισε να είναι η αλατότητα η θερμοκρασία και το ΚΗ ίδια στα δύο ενυδρεία. 2-3 μέρες πριν πρόσθεσε και αραγωνήτη που θα έχεις πάρει καινούριο. Την μεταφορά των ζωντανών κάνε την σταδιακά κι όχι σε μια μέρα. Εγώ σου προτείνω να την ολοκληρώσεις σε ένα με ενάμιση μήνα.

Καλή επιτυχία!
__________________
Απάντηση με παράθεση
 


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μεταφορα ψαριων Apollwnas Γλυκό νερό - Γενικά 6 12-04-08 11:45
γκαπακια-μεταφορα dinos99 Ζωοτόκα 4 15-11-07 00:13
μετακομιση(μεταφορα ενυδρειου) capetanakis Γλυκό νερό - Γενικά 4 12-04-07 14:55
μεταφορα βραχου Vasilis Θαλάσσια Βιολογία 2 18-12-04 01:04

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:22.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,04685 seconds with 13 queries