|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εννοείται.
Τη δεξαμενή και την όσμωση τα έχω ήδη. Περιμένω να μου έρθει και το chiller και πράττω αναλόγως.
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά μάλλον θα πάω σε μεταλλική ντουλάπα γαλβανιζέ γιατί πλαστική δεν παίζει να βρω.
Επειδή το βαρέλι αλλαγής/προετοιμασίας νερού είναι 200 λίτρα, η ντουλάπα θα παίξει γύρω στα 250-300 ευρά. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα εφτιαχνα κατασκευη απο κοντρα πλακε θαλασσης με μονωση 10cm
την οποια θα την στηριζα πανω σε βαση με ποδαρακια ωστε να μην ερχετε σε επαφη με τα πλακακια του μπαλκονιου.Φτηνη λυση και αξιοπιστη. |
|
||||
|
||||
![]()
Από αύριο θα ξεκινήσω να πέρνω προσφορές και για ξύλινη...
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά στο Praktiker μου έκοψαν τα ξύλα στα μέτρα που θέλω και εντός των ημερών τα μοντάρω μόνος μου.
Κόντρα πλακέ θαλάσσης Shelman 15 mm, σύνολο 221 ευρά. ![]() ¶βαφτο και αλουστράριστο, αλλά κάτι θα σκεφτώ (για το λούστρο τουλάχιστον). Μόλις τα μοντάρω, ανεβάζω και φώτο.
|
||||
|
||||
![]()
Καλη επιτυχια και αν βγει καλο θα το σκεφτω μηπως το εφαρμοσω και εγω
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
![]() Καθότι αδειούχος, αξιώθηκα κι έβαλα λίγο τάξη στην εν λόγω ντουλάπα κι έτσι μπορώ να σας την παρουσιάσω. Διαστάσεις: 1,75 Χ 90 Χ 90 (Υ Χ Μ Χ Π) Ξύλο: Κόντρα πλακέ θαλάσσης Shelman 15 mm Βάψιμο-Λουστράρισμα: 3 χέρια βερνίκι εμποτισμού + 2 χέρια άχρωμο βερνίκι θαλάσσης Μόνωση: Μπλε φελιζόλ οικοδομών (Dow) Κόστος: ¤ 221 τα ξύλα (Praktiker), ¤ 70 περίπου τα πόμολα, μεντεσέδες, ποδαράκια, βερνίκια, βίδες (Praktiker) Στο κάτω μέρος υπάρχουν: -Το 200λιτρο βαρέλι για αναπλήρωση και αλλαγές νερού -Συσκευή RO/DI -Φως για να ξέρουμε τι μας γίνεται τα βράδια. Μέσα στο βαρέλι υπάρχουν: -Κυκλοφορητής (Koralia 4) -Θερμαντήρας (300 W) -Αντλία ΕΗΕΙΜ Compact+ 2000 για τη μεταφορά του νερού προς το sump στις αλλαγές. -12βολτο αντλιάκι για την αναπλήρωση -Αισθητήρας θερμοκρασίας Όλος ο χώρος μονώθηκε με dow. Πάνω αριστερά έχει μπει το Chiller TECO TR-20 και για να υπάρχει επαρκής αερισμός, τρυπήθηκε η μπροστινή αριστερή πόρτα της ντουλάπας και αφαιρέθηκε το πίσω αριστερό κομμάτι, έτσι ώστε οι 2 ανεμιστήρες του Chiller να διώχνουν έξω το ζεστό αέρα. Αρχικά το πίσω αριστερό κομμάτι τρυπήθηκε, αλλά και πάλι έβραζε, οπότε αφαιρέθηκε τελείως και όλα καλά. Πάνω δεξιά είναι αποθηκευτικός χώρος.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατασκευή με σιλικόνη! | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 22-12-08 18:05 |
Σκέψεις για λιμνούλα στο μπαλκόνι... | Maverick | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 16 | 18-10-08 14:00 |
Λιμνούλα στο μπαλκόνι | υδροχόος | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 29-09-08 09:15 |
Κατασκευή Denitrator | george_grat | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 06-06-06 21:30 |
Δεξαμενή στο μπαλκόνι... | Maverick | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 16-06-05 10:35 |