Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού > Φίλτρανση

Φίλτρανση Σκίμμερ κλπ

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 30-01-09, 09:50
Lemeshianos Ο χρήστης Lemeshianos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Θα πάω μάλλον αύριο για να πάρω τα υλικά.
Πλέξι δεν θα βάλω. Κοστίζει πολύ ακριβά και δεν βρίσκεις εύκολα κυλινδρικά κομμάτια. Και το ότι είναι διαφανες ίσως έχει αρνητικό αντίκτυπο στο θέμα αλγhς.
Θα πάρω τα κομμάτια σε PVC και θα σας στείλω το τιμολόγιο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-01-09, 12:15
Το avatar του χρήστη sifnos
sifnos Ο χρήστης sifnos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Νεάπολη(Νίκαια)
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα πάω μάλλον αύριο για να πάρω τα υλικά.
Πλέξι δεν θα βάλω. Κοστίζει πολύ ακριβά και δεν βρίσκεις εύκολα κυλινδρικά κομμάτια. Και το ότι είναι διαφανες ίσως έχει αρνητικό αντίκτυπο στο θέμα αλγhς.
Θα πάρω τα κομμάτια σε PVC και θα σας στείλω το τιμολόγιο
δεν συμφωνω. δεν θα βλεπεις ποσο καλη ειναι η αναταραξη. εισαι τοσο σιγουρος για την αντλια οτι κανει??δεν θα το εεις στο μπαλκονι δεν σε πειραζει τοσο η αλγη.

Ομορφιες απο τη Σιφνο
η συζήτηση συνεχίζεται και αφού κλείσει ο υπολογιστής, είμαστεεδώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-01-09, 12:22
Member

Προεπιλογή

Gia tin anataraxi mporw na vgalw to kapaki (auto pou tha vidwnei) kai na rixw mia matia mesa.
H antlia tha deixei. Me tin antlia pou erxete to authentiko einai mexri 225 gallonia kai rithmizete na pesei sta 25.
Emena 80 galonia einai. Pisteuw oti tha einai ikanopoiitiko...
Pio meta otan to epitrepei i tzepi tha anavathmiso tin antleia.
Apla epidi exei 2 xronia pou lew na to arxisw kai den... eipa twra na ta valw ola kai as min einai top exoplismos kai mia fora kathe 1-2 mines na travaw kai mia anavathmisi se kati.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-01-09, 13:21
Senior Member

Προεπιλογή

οκ αλλα αν δεις να λειτουργει ενα σκιμμερ καταλαβαινεις ευκολοτερα αν σκιμμαρει καλα απο την αρχη στον κεντρικο κορμο περα των αποβλητων που βγαζει(αφρος)...υπαρχει πιθανοτητα να μη σκιμαρει καλα που θα το καταλαβεις αν δεν δεις το συστημα σου σε λειτουργια?

Ομορφιες απο τη Σιφνο
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 30-01-09, 14:27
Member

Προεπιλογή

Stin arxi tha to doulepsw xwris kapaki. Na dw toulaxisto oti vgazei tis fysallides sto megethos pou thelw. Otan einai ok me to megethos, tote mpainei to kapaki panw kai tha meinei na rithmisw to ypsos tou afrou.

Dyskolo na vrw swlina apo plexiglass sto megethos pou thelw.

Etsi kai alliws mikro fortio tha exw. Kanena paliatso kai ligi z wntani kotrona.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-02-09, 10:27
Member

Προεπιλογή

Λοιπόν μερικές διορθώσεις:
Η Ocean runner 2700 βγάζει 3500 λίτρα την ώρα και το turboflotor κάνει για ενυδρεία από 25 γαλόνια μέχρι 225. (95 λίτρα -850 λίτρα)
Η δικη μου βγάζει 2000 λίτρα την ώρα και το μέγεθος του ενυδρείου μου είναι 300 λίτρα.

Θα μπορεί να μου βγάλει απόδοση η αντλία μου δεδομένων των λίτρων μου?
Έχετε κάποια άλλη εισήγηση αντλίας που να μην στοιχίσει ο κούκος αηδόνι?
Το μέγεθος is σωλήνας εισόδου είναι περίπου 25 μιλιμετρα και η έξοδος 20 μιλιμετρα.

Πρέπει να ψάξω για venturi των 25 μιλιμετρων έτσι?
Το μέγεθος διαμέτρου τις σωλήνας που θα μεταφέρει το μίγμα νερού και αέρα στο skimmer πως θα επηρεάσει την λειτουργία του?

Επίσης έχω τρυπήσει το ενυδρείο πίσω. Οι τρύπες είναι 44 μιλιμετρα. Η εσωτερική διάμετρος των bulkheads(δεν ξέρω την ελληνική ονομασία ) ποσο πρέπει να είναι και γενικότερα η διάμετρος των σωλήνων που θα περνούν το νερό κάτω και που θα το επιστρέφουν? Και ποσα λίτρα ανά ώρα πρέπει να επιστρέφει η αντλία επιστροφής πίσω στο ενυδρείο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-02-09, 10:36
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Lemeshianos Εμφάνιση μηνυμάτων
Λοιπόν μερικές διορθώσεις:
Η Ocean runner 2700 βγάζει 3500 λίτρα την ώρα και το turboflotor κάνει για ενυδρεία από 25 γαλόνια μέχρι 225. (95 λίτρα -850 λίτρα)
Η δικη μου βγάζει 2000 λίτρα την ώρα και το μέγεθος του ενυδρείου μου είναι 300 λίτρα.

Θα μπορεί να μου βγάλει απόδοση η αντλία μου δεδομένων των λίτρων μου?απαντηση ανευφ πειρματισμου εγω τουλαχιστον δεν εχω βρει.ολο το μυστικο ειναι η αναλογια των διαστασεων του κορμου του σκιμμερ και η αναλογη αντλια.ετσι ξεκινας. εγω το προβλημα που αντιμετωπησα με το Vasilaki ειναι η τιμη της αντλιας αυτης.
Έχετε κάποια άλλη εισήγηση αντλίας που να μην στοιχίσει ο κούκος αηδόνι?εχουμε βρει κατι αμερικανικες αλλα που να μπλεξεις?ανταλλακτικα?που να βρεις?μεχρι να τη φερεις τελωνια και τα λοιπα???αστο καλυτερα
Το μέγεθος is σωλήνας εισόδου είναι περίπου 25 μιλιμετρα και η έξοδος 20 μιλιμετρα.

Πρέπει να ψάξω για venturi των 25 μιλιμετρων έτσι?
Το μέγεθος διαμέτρου τις σωλήνας που θα μεταφέρει το μίγμα νερού και αέρα στο skimmer πως θα επηρεάσει την λειτουργία του?εδω ειναι το αγαπημενο μου.χαρτακι μολυβι ψαχνεις βιβλιο με τετοιου ειδους υπολογισμους και ψαχνειςαλλιως αντιγραφεις πιστα το μοντελο σκιμμερ που διαλεξες να αντιγραψεις.

Επίσης έχω τρυπήσει το ενυδρείο πίσω. Οι τρύπες είναι 44 μιλιμετρα. Η εσωτερική διάμετρος των bulkheads(δεν ξέρω την ελληνική ονομασία ) ποσο πρέπει να είναι και γενικότερα η διάμετρος των σωλήνων που θα περνούν το νερό κάτω και που θα το επιστρέφουν? Και ποσα λίτρα ανά ώρα πρέπει να επιστρέφει η αντλία επιστροφής πίσω στο ενυδρείο?
αν καταλαβα καλα θελεις ισολογισμος ενεργειας.οσα μπαινουν πρεπει να βγαινουν.ή ακολουθεις την εμπειρικη οδο η υπολογιζεις απωλειες και τριβες και βλεπεις τα λυτρα και σε συνδιασμο με το μανομετρικο που εχεις επιλεγεις αντλια
ρωτησες τιμες για το πλεξι?

Ομορφιες απο τη Σιφνο
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές