|
|
||||
|
||||
![]()
καθημερινες μετρησεις και αλλαγες θα προτεινα 50% αν εχεις αυτες τις τιμες....
υγρα ειναι τα τεστ σου? εφοσον εχεις και νιτρωδη και νιτρικα εχεις αποκτησει βακτηρια....το θεμα τωρα ειναι κρατας αμμωνια και νιτρωδη σε χαμηλα επιπεδα για το ψαρακι σου.....θα σταματησεις τις αλλαγες νερου οταν η αμμωνια και τα νιτρωδη μηδενιστουν....
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ Πάνο για την απάντηση σου. Θα κάνω καθημερινές αλλαγές. Παντως και με την σημερινή αλλαγή που εκανα (περιπου 40%) το ψαρακι ζωήρεψε πολύ. Σαν πιο κεφατο να φαινεται και ολο πηγαινει απο δω κι απο κει και εξερευνα το ενυδρείο. Ενω τις 2 τελευταιες μερες μου φαινοταν πολύ αδρανές. Κριμα το καημενο γιατι ταλαιπωρείται. Παιδια αν κάποιος το θέλει το καημένο ας το πάρει. Του το δίνω (απο Θεσσαλονίκη είμαι). Δεν ήξερα και ο πετσοπας μου το φόρτωσε. Ειναι κλασικό χρυσόψαρο και είναι πολύ χαριτωμενο και με χαρακτήρα.
Ναι τα τεστ ειναι όλα υγρα της ΑΡΙ (79 ευρω καναν όλα μαζι. Μου 'φυγε η μαγκια ![]() ![]() Ευχαριστω και πάλι για την άμεση ανταπόκριση, αλλα και όλο το φορουμ που πραγματικά αποτελεί εγκυκλοπαίδεια γι' αυτό το πολύ ωραίο χόμπι. |
|
||||
|
||||
![]()
Αύριο θα έχω αλλαγή αν θες μπορώ να σου δώσω μπόλι
|
|||
|
|||
![]()
Επιτρεψτε μου να συμπληρωσω κι εγω με καποιες μικρες συμβουλες.
Οταν θα εχει στρωσει το ενυδρειο να θυμηθεις οτι δεν ειναι σωστο να βαλεις πολλα ψαρια με την μια, καλυτερα να τα προσθετεις λιγα λιγα ανα 15 μερες για να προλαβαινει να ισορροπει η βιολογια του φιλτρου σου. Τα μαυρα μολλυ εγω δεν τα συστηνω, γιατι ειναι μια μορφη επιλεκτικης αναπαραγωγης πολυ ευαισθητη στην ασθενεια Ιck και διατηρουνται καλυτερα σε υψηλοτερες θερμοκρασιες και νερο με αυξημενη αλατοτητα. Εγω τα ειχα πολυ παλια ως αρχαριος μαζι με Guppy και θυμαμαι οτι πολυ συχνα εβγαζαν ick σε θερμοκρασια 26-27 και σκληρο νερο. Μολις ανεβαζα στους 30 και εριχνα θαλασσινο νερο μεσα εφευγαν τα λευκα στιγματα και γινονταν πιο κινητικα. καλυτερα να προτιμησεις τα κλασσικα Molly. |
|
||||
|
||||
![]()
σε 60 λιτρα θα προτεινα να αποφυγει τα μολλυ γιατι γινονται αρκετα μεγαλα ψαρια....
νομιζω πως τα γκαπυ η εστω καποια πλατυ που ειναι σαφως μικροτερα ειναι καλυτερα για αυτα τα λιτρα..
|
|||
|
|||
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερωτήσεις αρχάριου | ΓιώργοςΣ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 30-12-08 10:06 |
Αρχάριος - νέο ενυδρείο - χαλίκι/πέτρες/στρώσιμο | aquaman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-08-08 17:04 |
Νέο ενυδρείο αρχάριος!Παρακαλώ βοήθεια! | kalagio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 19-05-08 20:24 |
Ο Αρχάριος……και το ενυδρείο του…. | NickFior | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 22-01-08 09:59 |
Βοήθεια Αρχάριος με φυτεμένο ενυδρείο | stamatulakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 30-12-06 22:06 |