|
|
||||
|
||||
![]()
Τα οποια εμφανιστηκαν ξαφνικα και μαλιστα αφου το εβαλα στο μεγαλυτερο ενυδρειο? Το ψαρι ηταν σε ενα ακομη μικροτερο και ηταν "καλα"
Κατι πρεπει να ειναι. Να κανω την θεραπεια με το Baktopur? (διατηρωντας το σφουγγαρι του φιλτρου σε χωριστο δοχειο ωστε να το επαναφερω μετα) Να μην κανω τιποτα? |
|
||||
|
||||
![]()
Εφόσον βλέπεις το ψάρι να συμπεριφέρεται κανονικά μην κάνεις τίποτα!
Αυτή είναι η δική μου πρόταση από εκεί και πέρα εσύ το βλέπεις και το παρατηρείς και εσύ μπορείς να κρίνεις καλύτερα από όλους μας.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το λέω αυτό, γιατί στη φωτογραφία στην αρχή του θέματός σου, οι κυλίδες ήταν πολύ λιγότερες αλλά και μικρότερες από αυτές της πιο πρόσφατης φωτογραφίας. Στην τελευταία μάλιστα έχουν χρωματιστεί και λευκές? Απλά απάντησε μου σε ότι σε έχω ερωτήσει πιο πάνω και θα σου πω.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημερα παιδια.
Φιλε Βασιλη ναι ειναι εξογγομενα και ειναι μονο στα πτερυγια και την ουρα. Στο σωμα δεν εχει καθολου. Επισεις ειναι σκληρα και συμπαγη. Φιλε Πασχαλη και λοιπα μελη σας ευχαριστω και παλι για ολες τις απαντησεις και τον χρονο σας! |
|
||||
|
||||
![]()
Έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα?
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απο τοτε που τα πρωτοειδα ναι, αλλα οχι το τελευταιο διαστημα απ' οσο μπορω να διακρινω.
Βασιλη ειδα το σαιτ, σιγουρα δεν ειναι ich. Το ich ειναι λεπτο, διακριτο και απλωνεται σε ολοκληρο το σωμα. Η περιγραφη που εδωσες στο ποστ #57 ειναι οτι κοντινοτερο εχει ακουστει. Η διαφορα στις φωτογραφιες υπαρχει κυριως γιατι βγηκαν με διαφορετικο τροπο (φωτισμο) Οι φωτογραφιες στο σαιτ δεν μου ταιριαζουν με αυτο που εχει το χρυσοψαρο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εντούτοις όμως πιστεύω ότι πρόκειται για αρχικά στάδια λεμφοκύστης, που προσβάλλει εκτός των άλλων και τα κυπρινοειδή. Είχα και εγώ παρόμοια περίπτωση πριν 4 χρόνια και είχα την τύχη να δω τα αρχικά της στάδια που ομολογουμένως είναι εκπληκτικά όμοια με τα συμπτώματα του ψαριού σου. Η μοναδική διαφορά είναι ότι στο δικό μου ψάρι ξεκίνησε από τα ραχιαία πτερύγια. Είδα την λεμφοκύστη να απλώνεται και πιο κάτω και να ξεχωρίζει σαν λευκοί και σκληροί όγκοι στο ψάρι. Έδρασα με συνδυασμό φαρμάκων Baκtobur και cyprinopur μετά από παρέμβαση ενός Αμερικάνου φίλου. Η ασθένεια προχώρησε ακόμα λίγο αλλά σταδιακά μετά παρόδου πολύ μεγάλου χρονικού διαστήματος υποχώρησε. Το ψάρι αυτό ζεί ακόμα στη λίμνη μου (ένα θυληκό comet). Εννοείται ότι η θεραπεία πρέπει να γίνεται απομονωμένα γιατί μιλάμε για πολύ δυνατό συνδυασμό φαρμάκων που καταστρέφει ιούς, βακτήρια, τα πάντα. Αν και πολύ δύσκολη ασθένεια (ιος την προκαλεί), εντούτοις υπάρχει συνδιασμός φαρμάκων για την καταπολέμιση της. Πιστεύω ότι το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό ώστε να αντέξει το ψαράκι σου αυτή τη διαδικασία. Δυστυχώς όμως, τότε δεν είχα τη σκέψη να βγάλω φωτογραφίες για τα στάδια της ασθένειας, ώστε να κρατηθούν σε αρχείο, πράγμα που με στεναχωρεί αφάνταστα. Σου προτείνω όμως να κάνεις υπομονή και να περιμένεις την απάντηση του φίλου Σωκράτη που είναι εξαιρετικά καλός σε τέτοια θέματα. Ίσως μάλιστα εγώ να κάνω και λάθος. Το μόνο σίγουρο είναι να μη βιαστείς καθόλου. Κράτησε την υπομονή σου, άσε ακόμα λίγο το ψάρι χωρίς αλάτια, θεραπείες και το πράγμα θα δείξει από μόνο του για το τι πραγματικά συμβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο ίσως εξελιχθεί περισσότερο και εννοήσουμε καλύτερα την αιτία. Απλά ενημέρωνε τακτικά το θέμα και βγάζε φώτο για να υπάρχουν μετά από κάθε εξέλιξη. ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ!!!
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη χιλλια ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες!
Η γυναικα μου θελει να αλλαξουμε το επιπλο που φιλοξενει την τηλεοραση (και το ψαρι) οποτε το επομενο θα φροντισω να αντεχει το παραπανω βαρος ωστε να λυσουμε το προβλημα του μεγεθους του ενυδριου! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα συμφωνησω με τον "in the pond" στα παραπάνω και επαυξάνω στο ότι από την στιγμή που το ψάρι είναι κινητικό και ορεξάτο ,τίποτε παραπάνω από τακτές αλλαγές νερού και ποιοτική διατροφή . |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πέτρες από Ερμή.Είναι εντάξει? | xaftel | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 14 | 12-09-08 11:07 |
¶ρωστο χρυσόψαρο | ΚώσταςΒ | Χρυσόψαρα | 8 | 06-03-08 11:14 |
Λευκό χρυσόψαρο! | memy | Χρυσόψαρα | 15 | 13-11-06 00:51 |
Άρρωστο χρυσόψαρο??? | ThDam | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 15-10-04 00:13 |
Goldfish - Χρυσόψαρο | lurking_fear | Χρυσόψαρα | 21 | 04-02-03 18:11 |