|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομιζω Πανο οτι δεν μιλαμε για τετοια διαρροη, τουλαχιστον ετσι το εκλαμβανω εγω. Φανταζομαι οτι μιλαμε σε περιπτωση ατυχηματος(λογω παλαιας φλαντζας μεταξυ μπουκαλας και μανομετρων πχ), διαρροης του διοξειδίου απο την μπουκαλα με μεγαλη πιεση και οχι 180 φυσαλιδες/λεπτο. Για αυτον το λογο λεμε να μην το εχουμε στο υπνοδωματιο οσο κοιμόμαστε. Αληθεια θα μπορούσαμε με καποιο τροπο να μαθουμε τα "ορια" ενός ανθρώπου σε εκθεση διοξεδιου? Παντως εγω την μπουκαλα την ειχα ακριβως διπλα μου στο προσκεφαλι μου, ![]() ![]() ![]() ![]() Χωρις αυτο να σημαινει οτι πρεπει να μην εχουμε τις ανησυχιες μας... |
|
||||
|
||||
![]()
φυσικα και οι υπολογισμοι μου εγιναν μονο για την παροχη ρουτινας του διοξειδιου και επειδη το υπνοδωματιο ειναι ενα δωματιο που η πορτα του συνηθως ειναι κλειστη (για ευονητους λογους
![]() οσο για περιπτωση ατυχηματος εκει καλο θα ηταν να μαθουμε ποσα λιτρα διοξειδιου ελευθερωνονται απο τις αντιστοιχες 2κιλες-5κιλες-μισοκιλες μπουκαλες ... Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει μηνανιματακι που μετραει διαρροες ψυκτικου μεσου(και μεθανιου...τεσταρισμενο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
πολύ καλό post και έχω μια απορία.. Μία γεμάτη μπουκάλα 500ml πεπιεσμένου co2, πόσα λίτρα αερίου co2 χωράει?
![]() Και κάτι άλλο, υπάρχουν μικρότερες των 500ml μπουκάλες, διαθέσιμες στην αγορά? |
|
||||
|
||||
![]()
ογκος φιαλης χ πιεση αέρα στη φιάλη = ογκος αερα στη φιάλη
|
||||
|
||||
![]()
επειδη με τη φυσικη εχω χρονια να ασχοληθω....μια 5κιλη γεματη με πιεση 50 bar ελευθερωνει 50χ5=250λιτρα co2??
|
||||
|
||||
![]()
αν η 5 κιλη είναι 5 λίτρα, ναι ...
|
||||
|
||||
![]()
αρα αν μια 5λιτρη μπουκαλα αδειασει θα ειναι συμφωνα με τους υπολογισμους στο πρωτο ποστ..σαν να κοιμηθηκαν 2 παραπανω ατομα στο υπνοδωματιο....
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Να πω εγω την εμπειρια μου....... Σε μικρο κλειστο υπνοδωματιο ενα βραδι που μου κολλησε ο κοντρολερ ολη η 2κιλη φυαλη αδειασε.........
Πλην απο τα ψαρια που βεβαια ![]() ![]() Χαμπαρι δεν πηρα..... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μπουκαλα co2 | dinos99 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 45 | 21-10-16 16:43 |
Ρυθμιση μπουκαλας διοξειδιου | Δημητρης Peristeri | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 15-04-07 11:50 |
Μπουκαλα Co2 | radis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 04-06-06 10:23 |
Διαχυτηρας Διοξειδιου του ανθρακα | brands | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 26-05-06 17:15 |
Χρονος ζωης DIY φιαλης διοξειδιου?? | vasilis-arta | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 24-02-05 22:31 |