Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-01-09, 14:28
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada

Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Προεπιλογή

5 κιλα ειναι οντως υπερβολη για 60 λιτρα
Με την δικιλη θα σου βγαζει ισως και χρονο.. Εξαρταται τι κανεις με τα φυτα και το φως..
Κατ επεκταση η μισοκιλη θα σου βγαζει 3 μηνο οποτε δεν λεει....
(η αναγομωση στοιχιζει σε χρονο και βαβουρα, ασε που ορισμενα μαγαζια χρεωνουν ελαχιστο κοστος, ειτε 500γραμμαρια γεμισουν ειτε 2 κιλα..)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-01-09, 14:44
manolis1976 Ο χρήστης manolis1976 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Ok 2κιλη και πολύ ειναι οι οποια συγκεκριμενη κοστιζει 180ευρω με τα μεταφορικα , εδω ποσο εχει ????

αν δηλαδη εχει 200 δεν νομιζω οτι αξιζει η διαφορα ...μην στειλω και ελληνικα ευρω εξω χωρις λογο

......................
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-01-09, 14:04
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Μακράν ακριβότερα όλα αν τα πάρεις από Ελλάδα.. Μήν το σκέφτεσαι καν.. Κι εγώ έχω το πακετάκι του aquaristic και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος..

Δεν ξέρω ποια είναι η σχέση σου με τα φυτά.. Αν πάντως είσαι στα ξεκινήματα, θα πρότεινα είτε να αρχίσεις με χαμηλών απαιτήσεων (με εύκολα φυτά, κυρίως αργής ανάπτυξης και χωρίς παροχή CO2), ή με DIY CO2.. Να δείς πώς θα πάει και βλέπεις αν θέλεις να ασχοληθείς με πιο δύσκολα φυτά και να πας σε συστήματα με μπουκάλα κ.τ.λ... Εκτός βέβαια και αν δε σε ενδιαφέρει το κόστος, οπότε σαφώς, πάρε τη μπουκάλα, σίγουρα θα δεις μεγάλη διαφορά.. (έχε βέβαια υπ'όψιν ότι αυτό πάει πακέτο με περισσότερο φωτισμό, περισσότερη κατανάλωση σε λιπάσματα, ταχύτερη ανάπτυξη και περισσότερο χρόνο για κλαδέματα, κ.τ.λ.)

Αν πας για μπουκάλα, κάτι που μπορείς να κάνεις για να εξοικονομήσεις χρήματα είναι να πάρεις τη μισόκιλη μπουκάλα από το aquaristic, και μία 2κιλη από κατάστημα με πυροσβεστικά είδη (κάνε μια έρευνα αγοράς για τιμές).. Έτσι θα σου μείνει και η μισόκιλη για "καβάτζα", όταν θα στέλνεις τη 2κιλη για γέμισμα..

Επίσης, σε πρώτη φάση, μπορείς να ξεκινήσεις με σταθερή παροχή CO2, 24/7.. Τότε δε χρειάζεσαι ηλεκτρομαγνητική βάνα.. Θέλει λίγο παρακολούθηση στην αρχή, αλλά μπορεί να δουλέψει μια χαρά (έτσι το έχω κι εγώ τώρα).. Πιο "εξελιγμένο" σύστημα είναι να πάρεις την ηλεκτρομαγνητική και να την ανοιγοκλείνεις με χρονοδιακόπτη (δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να το "ρυθμίσει" κανείς.. Και το φουλ σύστημα (αλλά πολύ ακριβότερο) είναι να συνδέσεις την ηλεκτρομαγνητική με pH-controller, οπότε και θα ανοιγοκλείνει η παροχή ώστε να διατηρεί σταθερό το pH στο ενυδρείο σου.. Η επιλογή είναι δικιά σου..

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-01-09, 14:10
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolis1976 Εμφάνιση μηνυμάτων
Ok 2κιλη και πολύ ειναι οι οποια συγκεκριμενη κοστιζει 180ευρω με τα μεταφορικα , εδω ποσο εχει ????

αν δηλαδη εχει 200 δεν νομιζω οτι αξιζει η διαφορα ...μην στειλω και ελληνικα ευρω εξω χωρις λογο
πλέον με τις τιμές που κυκλοφορούν και στην ελλάδα αυτό ακριβώς θα κάνεις. με τα ίδια λεφτά βρίσκεις κι από δω.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-01-09, 14:18
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chemical mac Εμφάνιση μηνυμάτων
πλέον με τις τιμές που κυκλοφορούν και στην ελλάδα αυτό ακριβώς θα κάνεις. με τα ίδια λεφτά βρίσκεις κι από δω.
Πού γίνεται αυτό? Όταν το έψαχνα το Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, υπήρχαν σημαντικές διαφορές..

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-01-09, 14:23
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Δίκιλη μπουκάλα με μανόμετρα, σωλήνα 2 μέτρα και bubble counter σε πετ σοπ εδώ Θεσσαλονίκη, ¤ 125, για την ηλεκτροβάνα δε θυμάμαι την αλήθεια τιμή.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-01-09, 14:29
manolis1976 Ο χρήστης manolis1976 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από chemical mac Εμφάνιση μηνυμάτων
Δίκιλη μπουκάλα με μανόμετρα, σωλήνα 2 μέτρα και bubble counter σε πετ σοπ εδώ Θεσσαλονίκη, ¤ 125, για την ηλεκτροβάνα δε θυμάμαι την αλήθεια τιμή.
Να μιλαμε παντα για τα ιδια προιοντα ομως εχει και κατι κινεζικους controller to ebay με 77 ευρω!!!

......................
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές