|
|
||||
|
||||
![]()
Μερικές προσθήκες στα παραπάνω που πολύ ωραία εξήγησε ο Πάνος..
1. Χρήσιμο θα ήταν να μήν ταίσεις (ή να ταϊσεις ελάχιστα) 2 μέρες πριν, και 2 μετά.. Τα ψάρια δεν παθαίνουν τίποτα λίγες μέρες νηστικά, θα μειώσεις όμως το βιολογικό φορτίο, και θα μειώσεις παράλληλα και την ενδεχόμενη αύξηση της αμμωνίας (λόγω πιθανής διατάραξης της βιολογίας του φίλτρου σου).. 2. Πολύ καλή προετοιμασία όταν πας να τα κάνεις όλα αυτά (δλδ. το 2ο ενυδρείο να είναι ήδη έτοιμο, το πρόσθετο χαλίκι που θα συμπληρώσεις να είναι πλυμμένο, κ.τ.λ.), έτσι ώστε να γίνουν όλα γρήγορα.. Καλό είναι να έχεις και το καλοριφέρ ανοιχτό, γιατί έχουμε και κρύα αυτή την εποχή, και μπορεί να πέσει γρήγορα η θερμοκρασία.. 3. Καλό θα είναι εκεί που θα βάλεις τα ψάρια, να σκεπάσεις τον κουβά/λεκάνη με μία πετσέτα.. Αυτό θα μειώσει το στρες.. Κατά τ'άλλα, ό,τι είπε ο Αλεξ/πόλις.. ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
|||
|
|||
![]()
Αψογα ...το εκανα την ωρα που απαντουσατε (πριν διαβασω τις απαντησεις και μονο αυτα δεν εκανα)
Πρωτα επλυνα ενα κουβα με χλωρινη klinex ![]() παντως το εκανα τελειως αλλιως δηλαδη 1.Εβαλα το υποστρωμα και απο επανω ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ χαλικακι μου βγηκε λιγο πιο παχυ απο οσο θα ηθελα δηλαδη σε καποια σημεια ειναι 5-7 εκατοστα και τα δυο μαζι 2.¶ντλησα το μισο νερο απο το παλιο ενυδρειο ενω ηταν τα ψαρια μεσα 3.Μετεφερα τα φυτα(δυσκολευτικα και δεν καταλαβαινω ακομη αν πρεπει να τα φτασω μεχρι το υποστρωμα η τα φυτευω στα χαλικια (εβαλα και πολλα χαλικια νομιζω) 4.μετεφερα ενα ενα τα ψαρια με την αποχη απο το ενα στο αλλο ενυδρειο 5.μετεφερα το υπολοιπο νερο 6.Προσεθεσα ενα κουβα νερο περιπου 15%(σαν μια αλλαγη δηλ)εβαλα και βελτιωτικο νερου 7.εβγαλα απο το φιλτρο τον ανθρακα και εβαλα στην θεση του το μπλε σφουγκαρι απο το παλιο ενυδρειο Μια ανησυχία μου ειναι οτι δεν εβαλα την ΑΕΡΑΝΤΛΙΑ(μετα απο προτροπη σας και παντα την θεωρούσα ουσιαστικο εργαλειο , εστω για την αναταραξη της επιφανείας Τα ψαρια τρεχουν λιγο πανω κατω αλλα δειχνουν καλα τα φυτα τα πιεσα λιγο για να τα φυτεψω βαθια και δεν ξερω τι θα γινει Απο εβδομαδα θα βαλω και CO2 |
|
|||
|
|||
![]()
Βαλε την εξοδο του φιλτρου πολυ κοντα στην επιφανεια να γινεται καλη αναταραξη-οξυγονωση, ΜΗΝ ταισεις για δυο τρεις μερες, και ασε σβυστο το φως για δυο τρεις μερες να ηρεμησουν τα ψαρια.
|
|
|||
|
|||
![]()
τοσο πολυ?
|
|
||||
|
||||
![]()
εκανες τα πραγματα πιο ευκολα.....μιας και δε χρησιμοποιησες το παλιο χαλικι....
και 7 ποντοι για πυθμενα μια χαρα ειναι... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα όλα δειχνουν πολύ καλα ....νομίζω ..........τα ψαρια ειναι μια χαρα αν και ισως ελαχιστα νευρικά
Νο3 25 (θεωρείται τσιμπημένο?) Νο2 0 GH 12 KH 6 Ph 7.6 Τωρα με βάση αυτο τον πινακα http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8483 εχω χαμηλο ΚΗ σε σχεση με το pH οπότε χαμηλό Co2 τι μπορώ να κάνω ΥΓ χρησιμοποιώ flourish excel συμφωνα με προτροπη μελών εδω το οποιο παρεχει οργανικό ανθρακα .Λεει οτι τα φυτα πέρνουν απο το Co2 τον ανθρακα αλλα αυτο γινεται και απο οργανικά συμπληρωματα ΥΓ2 Ενα καρκινοειδες βυθου που εχω ενω συνηθως ηταν πολυ ηρεμο τωρα ολο κολυμπαει και προσπαθει να βγει στην επιφανεια |
|
||||
|
||||
![]()
το ΝΟ3=25 κατεβασε το .....και με 5-10 μια χαρα εισαι για τα φυτα σου...
οσο για το διοξειδιο γιατι δε κανεις ενα diy?? για τα λιτρα σου μια χαρα θα ειναι.... οσο για το excel εχουν γραφτει τα απειρα εδω μεσα ...κανε μια αναζητηση....για μενα το καλυτερο ειναι ο συνδυασμος τους αν εχεις diy...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεταφορά Ψαριών!!!! | Venestus13 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 33 | 05-02-08 18:33 |
Μεταφορά ψαριών | kostashome | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 23-10-07 01:19 |
Μεταφορά ψαριών | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 25-02-07 00:42 |