|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ωραίες οι κυριαρχίες Σπύρο αλλά όχι εισβάρος των ψαριών μας.Να σκέφτεσαι περίπου σαν να βάζεις ένα είδος κιχλίδας,δηλαδή σε ένα μικρό ενυδρείο όχι δύο είδη μαζί και προσοχή στους συγκατοίκους.
Μπορείς να βάλεις 2 και άνω είδη πλεκό αλλά συμπεριφορές δεν θα δείς,θα είναι μόνιμα κρυμμένα και δεν θα τα χαρείς για αυτό μόνο αν το στήσεις σωστά θα καταλάβεις πόσο υπέροχα είναι αυτά τα παρεξηγημένα ψάρια. Εγώ σου προτείνω ένα τρίο από ένα είδος πλεκό και ένα κοπάδι από σμηνόψαρα.Πέρα από το χρώμα και την κίνηση που θα προσδώσουν στο ενυδρείο θα λειτουργήσουν και ως dither fish δηλαδή θα κάνουν τα πλεκό να αισθάνονται πιο άνετα και να μην διστάζουν να βγουν από τις κρυψώνες τους. Αν λειτουργήσει αρχικά αυτό το σχήμα στην συνέχεια βλέπεις τι άλλο μπορείς να προσθέσεις/αφαιρέσεις. Υπάρχουν δεκάδες όμορφα είδη πλεκό αλλά το θέμα είναι τι μπορείς να βρεις στην ελληνική αγορά. Πριν 5 περίπου μέρες είδα στο water inn μία ομάδα από Panaque L02 στα 20 ευρώ το ένα,πραγματικά υπέροχα, αν είχα τα λεφτά και τον χώρο θα τα είχα πάρει.Μπορείς να πάρεις να ρωτήσεις σε διάφορα μαγαζιά και να δεις τι υπάρχει και αργότερα να αποφασίσεις.Γενικά να ξέρεις ότι κάνουν τα περισσότερα είδη panaque που δεν υπερβαίνουν τα 10-11cm,τα περισσότερα είδη hypancistrus,rineloricaria, peckoltia αλλά το σημαντικότερο είναι τι μπορείς να βρεις και μέχρι πόσα είσαι διατεθημένος να δώσεις.
http://www.planetcatfish.com/catelog...de=l&thumbs=16 |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν σκεφτομαι για αρχή να βάλω σμηνοψαρα και αργοτερα να βάλω τους πλέκο...
Απο σμηνόψαρα τι προτείνετε;Θέλω να εχω κινηση και χρώμα... Πάμε στους πλέκο...Επειδή δεν θα ρίξω και πολλα λευτά στους κατοικους γιατι το ενυδρείο θέλει σουλούπωμα(νεα βάση,νεος φωτισμός,ανεμηστηράκια,co2 ...)δεν μπορώ να πάρω ψάρι με τοσα λευτά εκαστο και σύγουρα δεν μπορώ να πάω στο water inn(ειναι ολόκληρο ταξίδι)οπότε πρέπει να βρώ ancistrus που ειναι φθηνοτεροι(ετσι πιστεύω για τους cirhossus)... Απο φυτά τώρα...Επειδή λέω να γάλω το ''άχτι'' μου σε αυτό το ενυδρείο θέλω να βάλω εύκολα φυτά γρήγορης ανάπτυξης απο νοτια Αμερική... Σε λίγο καιρό θα αρχίσω... ------------------------- Ειμαι αναμεσα στους panaque maccus,peckoltia vittata,ancistrus sp3 Και απο κοπαδόψαρα στα νεον(αν και θέλουν χαμηλοτερες θερμοκρασίες),καρδινάλιους,bleeding heart Μπορώ να βάλω και ψάρια που κατοικούν στην επιφάνεια όπως hatchets,pencilfish? Συγνώμη που σας κουράζω αλλά δεν το εχω μελετήσει το θέμα ''Νότια Αμερική''
το 120 λιτρό μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 11-01-09 στις 11:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τον panaque maccus εγώ τον είχα βρει 10ευρώ,αλλά από τότε δεν τον έχω ξαναβρει σε μαγαζί που πήγα και στις λίστες των μαγαζιών που ανεβάζουν στα forum.Ο peckoltia vittata που έφερε το starfish aquarium στοίχιζε 25 ευρώ το ψάρι.Από σμηνόψαρα εγώ σου προτείνω καρδινάλιους,είναι ότι πρέπει.Για δεύετερο σμηνόψαρο πχ hatcet το ενυδρείο είναι μικρό και το αποτέλεσμα μάλλον δεν θα σε ικανοποιήσει.
Από ψάρια δηλαδή εγώ σου προτείνω 3 ancistrus και 10-12 καρδινάλιους. Πρέπει να πάρεις και φίλτρο για να ανταπεξέλθει το βιολογικό αυτό φορτίο... Από φυτά Νότιας Αμερικής βάλε κανέναν εχινόδωρο,αφου θα προσθέσεις και λάμπες alternathera,limnobium leavigatum,hydrocotyle leucocephala και μετά ψιλόκοκο ουδέτερο χαλίκι-ή άμμο καλτερα,πολλά ξύλα με διακλαδώσεις για περισσότερες κρυψώνες ίσιες πέτρες σχιστόλιθου,καμιά καρύδα ή καμιά diy σπηλιά και είσαι έτοιμος... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον θα κάνω παραγγελία απο το aquaristik.net...
Αυτό που με απασχολει παρα πολυ σε αυτο το ενυδρείο είναι το πως θα βάλω ανεμηστηράκι... ------------------------- Θα ψάξω σε λίστες μαγαζιών να βρώ κανένα ενδιαφέρων είδος... ------------------------- Απο φιλτράρισμα εχω: α) το φίλτρο του καρφουρίσιου β)το dolphin f-1200 με 2 κάδους και μεγηστη κυκλοφορία 400λιτρα/ωρα γ)2 κυκλοφοριτές απο 350λιτρα ώρα(μάλλον θα μου χρειαστούν αφου οι πλέκο θέλουν μεγάλη ροή δ)1 φιλτρακι σπόγγου hydor pico με δυνατότητα κυκλοφορίας 300lt/h Με ενα μπάτζετ οριακά 100-120ευρώ μπορώ να ανταπεξελθω σε αυτό το βιοτοπικο ενυδρείο; Εχω φίλτρα,θερμοστάτη(hydor 100w-δεν εχει θερμοστάτη όμως,μήπως μπορώ να βρώ κανένα θερμοστάτη με το πολυ 20ευρώ; - ),απο λάμπες το καρφουρίσιο εχει ετοιμη υποδοχή και για δεύτερη 18w(ποια προτείνεται και τι άλλο θα χρειαστώ και πόσο θα πάει σύνολο για δεύτερη ![]() ------------------------- Ουδείς; Απο Σάββατο θα αρχίσουν οι αγοραπωλησίες... Θα εχω συνδιασμό απο φίλτρα δηλαδή: dolphin f-1200 βιολογικο(substract pro και σφουγγάρι) που θα το ρυθμίσω στα 300λιτρα/ωρα hydor pico που θα το ρυθμίσω στα 250λιτρα/ωρα και χ2 κυκλοφοριτές(οι πλέκο απ'οτι διαβασα θελουν υψηλή ροή)απο 350λιτρα...Οι κυκλοφοριτές θα βρίσκονται στον πάτο του ενυδρείου καμουφλαρισμένοι απο τα ξύλα... Αν υπερβάλω πείτε μου(φοβάμαι μην ενοχλήσω τα φυτά και τα κοπαδόψαρα)...
το 120 λιτρό μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 12-01-09 στις 15:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ιδέες για βιολογικό υλικό! | gregoryn | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 30-12-08 23:32 |
Ιδέες για Aquascaping | AlexandraT | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 21 | 10-11-08 20:35 |
400 Λίτρα Δίσκοι Ιδέες... | kostasthess_ | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 8 | 28-10-08 08:27 |
96litre Revolution!!! | Σπύρος Μ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 249 | 20-06-08 17:29 |
Μερικές Ιδέες; | Derfisch | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 26-01-08 22:34 |