|
|
|||
|
|||
![]()
ph 7,σκληροτητα 5, νιτρικα 0,....εχω μεσα δυο ψαρακια....
|
|
|||
|
|||
![]()
Η θολουρα ειναι λευκη η πρασινη; Μαλλον προκειται για Bacterial bloom και το ψαρι σου μπορει να βρισκεται σε κινδυνο ασφυξιας ,αφου τα βακτηρια αυτα μπορουν να καταναλωσουν ολο το οξυγονο του ενυδρειου πολυ γρηγορα ! Βαλε οπωσδηποτε μια αεραντλια να δουλευει και μην κανεις καμια αλλαγη νερου οσο διαρκει η θολουρα. Καθε φορα που προσθετεις φρεσκο νερο η θολουρα εντεινεται, ετσι δεν ειναι;Τα βακτηρια αυτα μπορουν να αναπαραχθουν μεσα σε 15 λεπτα-1ωρα και να διπλασιασουν τον πληθυσμο τους, οποτε ακομα και 50% αλλαγες νερου 5 φορες την ημερα δεν ειναι αρκετες.
Το νερο εχει ασχημη μυρωδια, σαν κλουβιο αυγο;Κοψε εντελως το ταισμα μεχρι να φυγει και ανοιξε και καθαρισε το φιλτρο σου αν ειναι βρωμικο. Κανε μια αναζητηση και ριξε και μια ματια εδωhttp://www.fishforums.net/index.php?showtopic=246850 |
|
|||
|
|||
![]()
φιλε μου η θολουρα ειναι ασπρη....οντως το νερο με την αλλαγη γινεται λιγο χειροτερο,και μυριζει ασχημα οταν ανοιγω το καπακι...οποτε για να καταλαβω,κοβω τελειως την ταιση,και,καθαριζω το φιλτρο..?
------------------------- λοιπον...καθαρισα το φιλτρο,και εβαλα και την αεραντλια να δουλευει...λογικα θα καθαρισει η προτεινεται και κατι αλλο...? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη sharky13 : 11-01-09 στις 11:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν κατάλαβα ακριβώς πότε συμβένουν όλα αυτά όταν η θολούρα είναι πράσσινη ή λευκή? Ρωτάω γιατί και εγώ από χτεσ έχω μια ελαφρά πρασσινη θολπούρα αλλά το νερό δεν μυρίζει άσχημα έχει φυσιολογική μυρωδιά. Τι πρέπει να κάνω για να φύγει αυτή η θολούρα?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μηπως ειναι "green water"??
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Πάνος : 11-01-09 στις 23:32 |
|
|||
|
|||
![]()
οχι,green water δεν ειναι....ειναι ασπρη η θολουρα,και το νερο εχει μια βαρια μυρωδια....εκανα βεβαια αυτο που ειπε ο φιλος ποιο πριν...και ξερω εγω...θα δουμε....προτεινετε κατι....?
|
|
||||
|
||||
![]()
σε μπερδεψα...αναφερομουν στο φιλο chaos...
μετα απο αυτα που σου ειπε ο αλεξανδρος (raven) ειδες βελτιωση??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οι λογοι που την προκαλουν ειναι : -Υπερβολικος φωτισμος η εκθεση σε ηλιακο φως. -Μεγαλη ιχθυοφορτιση. -Περισσεια θρεπτικων συστατικων. -Συσσωρευση αποβλητων και τροφων που δεν καταναλωθηκαν. Τροποι αντιμετωπισης: -Συσκοτιση 3 ημερων -Διατομικο φιλτρο/ UV -Εισαγωγη Δαφνιας που τρεφεται απο το πρασινο νερο. Προληψη: -Σταθερο προγραμμα αλλαγων νερου -Καθαρισμος του υποστρωματος. -Οχι απ ευθειας εκθεση σε ηλιακο φως. -Σωστο ταισμα. -Χαμηλη ιχθυοφορτιση. -Φιλτρο UV Τα σποριδια της αλγης υπαρχουν σε καθε ενυδρειο απλως περιμενουν τις καταλληλες συνθηκες για να πολλαπλασιαστουν. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
θολουρα.............. | simeon | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 17-08-08 21:19 |
θολουρα ενυδρειου | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 06-12-07 22:05 |
ΘΟΛΟΥΡΑ | tsagod | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 01-11-07 14:20 |
Ξαφνικη θολουρα στο ενυδρειο | Lsourtzo | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 8 | 02-03-07 12:04 |
Εντονη θολουρα | cbr929 | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 13-01-05 08:38 |