|
|
||||
|
||||
![]()
Εχεις τεστ για αμμωνιο αποκλειστικα?
Τα φυσιολογικα επιπεδα της αμμωνιας ρωτησα ποια ειναι, επειδη δεν εχω ξανακουσει αυτη την εκφραση σε μετρηση.
|
||||
|
||||
![]()
για να ανεβαινει το πεχα σε σχεση με το νερο της βρυσης ...κατι παιζει στο ενυδρειο σου....μηπως εχεις μεγαλη εξατμιση νερου και ανεβαινει η σκληροτητα?? οπως και να εχει θα χρειαστεις τεστακια gh kh...
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
...μα είναι πολύ κλασσική Σπύρο! ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Tα υγρά τεστ της sera που έχω μετράνε στην πραγματικότητα το αμμώνιο(NH4). Το οποίο έχει 5 διαβαθμησεις με 5 διαφορετικα χρώματα απο ( 0 εως 10 mg/l ) για γλυκό νερό Στην συνέχεια το αμμώνιο σε συνάρτηση με το πεχά σε πινακάκι ορίζει την αμμωνία η οποία κυμενεται απο 0,003 εως 3.60 παρακατω στην foto είναι απικονισμένα οσα λεω. Η μετρηση μου λοιπον εμένα ηταν το κιτρινο χρώμα δηλαδη nh4=0 ara kai nh3 φανταζομαι πολυ κοντα στο 0. |
|
||||
|
||||
![]()
ε????
Ευτυχως μετραω με APi και δεν "φανταζομαι" την τιμη ![]()
|
|||
|
|||
![]() Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι ούτε και εγώ ευχαριστημένος με αυτα τα τεστ .δεν είναι ακριβης .δεν έχεις αδικο.ούτε θέλω να το συνεχίσουμε. ομως όπως βλέπεις στο σχήμα το αμμώνιο απο 0.5 αρχιζει να μετράει την αμμωνία με ακριβεια 2 και 3 δεκαδικών.μόνο λοιπον στην περίπτωση που το αμμώνιο είναι μηδεν χρειαζεται να "φανταστω" οτι και η αμμωνια είναι μηδεν |
|
|||
|
|||
![]()
Kαλημέρα , φίλε lospci μην αγχωνεσαι με την καφέ άλγη , όπως προείπε και ο φίλος panos θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει μόνη της.
Τώρα όσον αφορά το τεστ αφού η αμωνία/νιτρώδη είναι μηδέν τα πράγματα πάνε οκ στο ενυδρείο σου σε συνδιασμό πάντα με τον ενάμιση μήνα που τρέχει. Όσο για κάποια σχόλια του στυλ "Ποια ειναι τα φυσιολογικα επιπεδα αμμωνιας? " γράφει "0" - "???? Ευτυχως μετραω με APi και δεν "φανταζομαι" την τιμη ![]() ![]() Τουλάχιστον εγώ έτσι εξέλαβα αυτά τα ποστ ,ως κοροϊδευτικά και ειρωνικά , τώρα αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με . |
|
||||
|
||||
![]()
μακαρι να εκανες αλλα δυστηχως...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τεσπα, συγνωμη που ασχοληθηκα.
![]() Μετρησεις φυσιολογικες οπως ειπε και ο Πασχαλακης εχουν ξανακουστει και εχει φανει οτι μονο φυσιολογικες δεν ηταν. Αν ο φιλος θεωρουσε φυσιλογικη τιμη τα 2-3 ppm και εξαιτιας της οφτοπικ ερωτηση μου καταλαβαινε το λαθος του, θα εσωνε τα ψαρια του. Ο τροπος που ρωτησα ηταν τετοιος που θα εκανε τον ιδιο αλλα και οποιον θελει να ποσταρει παρομοια ερωτηματα να σκεφτει να δινει μετρησεις με αριθμους και να μην αφηνει το περιθορειο για υποθεσεις. ![]() Καλη συνεχεια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν θέλουμε να γράψουμε κάτι? ΌΧΙ δεν θέλω να γράψω απλά για να γράψω έχω και άλλες δουλειές να κάνω. Κακώς σας φάνηκε ειρωνικό εκτός και αν θέλεις να γράψεις απλά για να γράψεις. Διαβάστε λοιπόν διάφορα πόστ το forum ή κάντε αναζήτηση να δείτε τις απαντήσεις του τύπου οι μετρήσεις είναι οκ και θα καταλάβετε. Πολλές φορές η απάντηση αυτή δίδετε είτε από άγνοια γιατί το "στικ" γράφει επάνω safe ενώ ξέρουμε πολύ καλά (όσοι το ξέρουν) οτι δεν είναι. Αρκετές φορές έχουν σωθεί φίλοι του forum γιατί γράψαν τις μετρήσεις τους μετά τις οκ μετρήσεις και ξεκίνησαν τις αλλαγές νερού κατανοώντας τι λάθος είχαν κάνει. Όσον αφορά το "φαντάζομαι" την τιμή λίγο πολύ τα τέστ της sera κάπως έτσι λειτουργούν. Αυτά τα λίγα περισσότερα δεν έχουν νόημα. Και εγώ δεν θα ζητήσω συγνώμη που ασχολήθηκα σαν το Σπύρο. Αν δεν σου κάνουν οι απαντήσεις μου μπορείς να τις αγνοήσεις ή ακόμη μπορείς και να τις αναφέρεις στον διαχ/στή.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μαύρη άλγη σε μερικά απο τα φυτά μου.. πως να την αφαιρέσω? | Noni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 29 | 28-09-07 23:18 |
Μαύρη spot άλγη; | leonm | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 13-06-06 22:26 |
Apple Snail - Zebra Snail - Τριχοειδής Μαύρη ¶λγη | PascM | Σαλιγκάρια | 5 | 26-02-06 12:54 |
Αναγνώριση φυτού | gemini_str | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 22-09-05 10:33 |
Σάπισμα HYgrophila | Βίκυ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 7 | 13-03-05 13:30 |