|
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ακουσει οτι γενικα το νερο απο τα ενυδρεια εχει καποιους μικροοργανισμους οι οποιοι μπορει να προκαλεσουν ερεθισμους στο δερμα και για αυτο τον λογο φορανε γαντια και στα θαλασσινα ενυδρεια αλλα και στου γλυκου νερου.
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω τοσο καιρο με γυμνα χερια τα επιανα και τα μαλακκα και τα σκληρα κοραλια δεν ειδα τιποτα.Δεν ειναι κακο να παιρνουμε και τις προφυλαξεις μας.Εγω προσωπικα θα αρχισω να βαζω.
|
|||
|
|||
![]()
Καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε γάντια. Από κει και πέρα και εγώ δεν έχω πάθει τίποτα τόσα χρόνια.
Για τα πάντα όμως υπάρχει η πρώτη φορά.
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά στο βίντεο που σας λέω (μπορείτε να το κατεβάσετε απο το marineaquarium.gr), απο χρόνο 8:20 και μετά, o Eric Borneman, που είναι ερευνητής και συγγραφέας, επιμένει στη χρήση γαντιών και λέει οτι ακόμα και ο Calfo την έχει πατήσει...Τέλος πάντων δεν θέλω να τρομοκρατήσω αλλά η όποια γνώση και εμπειρία είναι πάντα καλοδεχούμενη ...όπως και η σύνεση και η προσοχή...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Νομίζω ότι είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σε ανυσηχεί (το πρώτο είναι η ΔΕΗ
![]() Φυσικά πάντα με τις απαραίτητες προφυλάξεις. Δηλαδή όχι ανοιχτές πληγές-αμιχές στο χέρι που μπαίνει στο νερό και αν είναι εφικτό βάζε γάντια (τα απλά χωρίς τάλκ). |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
...μονο138Ε...για 3 ενυδρεία και μωρό μια χαρά...ζέστες βλέπεις...αλλά μην ξεφεύγω απο το θέμα... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Όπως και να έχουν τα πράγματα, μαλακά ή σκληρά δεν παύει όλα να είναι πολύποδες με όλη τη σημασία της λέξης. Όλα τα μέλη της οικογένειας αυτής συμπεριλαμβανομένων και των θαλάσσιων ανεμώνων και μεδουσών, θεωρούνται από λιγότερο επικίνδυνοι εώς πολύ επικίνδυνοι κυνηγοί στα οικοσυστήματα όπου δραστηριοποιούνται και ποτέ εντελώς ακίνδυνοι, όσο και αν μας ξεγελά η εντυπωσιακή τους εμφάνιση.
Όλα τα μέλη περιέχουν στα "πλοκάμια" τους μικρά ασκίδια με νευροτοξίνες όπου κάποιες από αυτές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες ακόμα και για τον άνθρωπο. Τα κοράλια γενικότερα ανοίκουν στην κατηγορία των "ελαφρώς" προικισμένων πολύποδων. Όπως και να έχει πάντως, πρέπει πάντα να τα αντιμετωπίζουμε με σεβασμό και με τις σωστές προφυλάξεις ώστε μην τύχει κάτι που μπορεί να γίνει μια στο εκατομμύριο, δηλαδή να είμαστε άτομα αλεργικά σε αυτές τις νευροτοξίνες, έστω ακόμα και σε μικρές ποσότητες. Πραγματικά, ένα ζευγάρι γάντια δεν κοστίζει τίποτα σε σχέση πάντα με τις εκατοντάδες ευρώ που δίνουμε για τη δημιουργία ενός τέτοιου κλειστού κυκλώματος.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Να και μια λυση για τα κοραλια.... ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ δεν έχω παθει τπτ όσο καιρό τα έπιανα με τα χέρια , αλλά υπάρχουν παντού αναφορές για την τοξικότητα των κοραλιων και ειδικά των ζωανθούς!Αν και δεν το έκανα ποτέ , συνιστώ όσοι έρχονται σε επαφή με τέτοια ζωντανά να φοράνε γάντια
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ποιά Κοράλια/Ανεμώνες? | vagosg | Κοράλλια | 1 | 23-03-08 18:51 |
Φυτά από τη φύση – κίνδυνοι | basilhs | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 30 | 15-05-04 19:08 |