|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Πρώτα-πρώτα να πούμε ότι η λίμνη των 7 κυβικών είναι ότι πρέπει για ΚΟΙ. Δεν είναι βέβαια πολλά τα ψάρια σου αλλά με τον καιρό θα χρειαστεί να αραιώνεις τα ψάρια σου λόγο των γεννήσεων που θα έρθουν.
Συμφωνώ στον τρόπο καθαρισμού των σφουγγαριών που σου αναφέρει ο ¶ντρος. Εξάλλου δεν έχεις και εναλλακτική λύση στο παρόν στάδιο. Σε προτρέπω όμως να κάνεις ανάλυση του νερού σου αν είναι κατάλληλο για ψάρια. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αν επιβιώνουν ή όχι, αλλά αν βρίσκονται στις ιδανικές συνθήκες ώστε να μεγαλώνουν σωστά, να μπορούν να έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα που εξαρτάται άμεσα από τη χημεία του νερού, αλλά το κυριότερο να μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Το γεγονός ότι η λίμνη σου βρίσκεται σε σκιά, είναι πολύ καλό!!! Αυτός είναι και ο λόγος που έχεις καθαρίσει ΜΟΝΟ μια φορά μέχρι τώρα το φίλτρο σου και όχι περισσότερες. Στη σκιά δεν ευνοείται η δημιουργία άλγης. Σε προτρέπω όμως να τοποθετήσεις στη λίμνη σου φυτά νερού ώστε να τραβουν τα νιτρικά. Κυρίως χρησιμοποίησε φυτά με μεγάλα ριζώματα που απλώνοντται στο νερό αυξάνοντας τη βιολογία της λίμνης, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται φυσικές κρυψώνες στο γόνο που θα ακολουθήσει. Τώρα, όσον αφορά για τη δημιουργία φυσικού φίλτρου, χρειάζεσαι επιπλέον χώρο περιμετρικά της λίμνης και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το παλαιό σου φίλτρο άμα θές.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Να πω επισης και αυτο ειναι προφανες οτι το φιλτρο το καθαριζουμε οταν η ροη του νερου πεσει ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες τους οποιους οπως ειπε και ο Βασιλης ολα βρισκονται σε εξαρση.
Αν μπορεις ανεβασε καμια φωτο απο την λιμνη σου.
__________________
MY POND ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μια μικρή Βοήθεια σχετικά για φίλτρο λίμνης; | NickFior | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 5 | 15-03-08 20:05 |
Βοήθεια στην κατασκευή λίμνης! | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 5 | 25-12-07 20:59 |
κατασκευή λίμνης | chris | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 51 | 19-10-05 21:50 |
Βάθος λίμνης | jimbardis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 15 | 29-09-05 12:51 |