Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές

Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
  #1  
Παλιά 27-12-08, 22:10
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Πρώτα-πρώτα να πούμε ότι η λίμνη των 7 κυβικών είναι ότι πρέπει για ΚΟΙ. Δεν είναι βέβαια πολλά τα ψάρια σου αλλά με τον καιρό θα χρειαστεί να αραιώνεις τα ψάρια σου λόγο των γεννήσεων που θα έρθουν.

Συμφωνώ στον τρόπο καθαρισμού των σφουγγαριών που σου αναφέρει ο ¶ντρος. Εξάλλου δεν έχεις και εναλλακτική λύση στο παρόν στάδιο.

Σε προτρέπω όμως να κάνεις ανάλυση του νερού σου αν είναι κατάλληλο για ψάρια. Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το αν επιβιώνουν ή όχι, αλλά αν βρίσκονται στις ιδανικές συνθήκες ώστε να μεγαλώνουν σωστά, να μπορούν να έχουν δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα που εξαρτάται άμεσα από τη χημεία του νερού, αλλά το κυριότερο να μπορούν να πολλαπλασιαστούν.

Το γεγονός ότι η λίμνη σου βρίσκεται σε σκιά, είναι πολύ καλό!!! Αυτός είναι και ο λόγος που έχεις καθαρίσει ΜΟΝΟ μια φορά μέχρι τώρα το φίλτρο σου και όχι περισσότερες. Στη σκιά δεν ευνοείται η δημιουργία άλγης. Σε προτρέπω όμως να τοποθετήσεις στη λίμνη σου φυτά νερού ώστε να τραβουν τα νιτρικά. Κυρίως χρησιμοποίησε φυτά με μεγάλα ριζώματα που απλώνοντται στο νερό αυξάνοντας τη βιολογία της λίμνης, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται φυσικές κρυψώνες στο γόνο που θα ακολουθήσει.

Τώρα, όσον αφορά για τη δημιουργία φυσικού φίλτρου, χρειάζεσαι επιπλέον χώρο περιμετρικά της λίμνης και μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το παλαιό σου φίλτρο άμα θές.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
  #2  
Παλιά 28-12-08, 00:39
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 07-04-2007
Περιοχή: Tseri, Nicosia
Μηνύματα: 1.228
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Να πω επισης και αυτο ειναι προφανες οτι το φιλτρο το καθαριζουμε οταν η ροη του νερου πεσει ειδικα τους καλοκαιρινους μηνες τους οποιους οπως ειπε και ο Βασιλης ολα βρισκονται σε εξαρση.
Αν μπορεις ανεβασε καμια φωτο απο την λιμνη σου.
__________________
MY POND

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
 

Δικαιώματα - Επιλογές
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Που θέλετε να σας πάμε;

Παρόμοια Θέματα
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Μια μικρή Βοήθεια σχετικά για φίλτρο λίμνης; NickFior Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές 5 15-03-08 20:05
Βοήθεια στην κατασκευή λίμνης! ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 5 25-12-07 20:59
κατασκευή λίμνης chris Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 51 19-10-05 21:50
Βάθος λίμνης jimbardis Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) 15 29-09-05 12:51

No_parrots

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:59.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board
Page generated in 0,03060 seconds with 13 queries