|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
οι αμανο συνονοματε ξεχωριζουν απο το οτι οι θηλυκες εχουν επιμηκεις διακεκομενες γραμμες ενω οι αρσενικες κηλιδες....(στο ιδιο χρωμα φυσικα)...
εκτος αν ρωτας κατι διαφορετικο...σορρυ δεν γνωριζω γερμανικα...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Στη πρώτη φώτο είναι το αρσενικό και γράφει ότι έχει πιο λεπτή εμφάνιση και μέγιστο μήκος 3 εκ και στο κυκλάκι σημειώνει τις κουκίδες-σχέδια που έχει το αρσενικό. Στην δεύτερη εικόνα είναι το θηλυκό και γράφει ότι έχει πιο ευρωστη κατασκέυη και μέγιστο μήκος τα 5 εκ. Στα κυκλάκια σημειώνει το σχέδιο σε γραμμή, την πτυχή του στομαχιού (υποθέτω εκει φυλάει τα αυγά της) και κάτι ακόμα στη πλάτη που δυστυχώς δεν ξέρω να μεταφράσω.
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
![]()
Ολα αυτα που ειπωθηκαν ειναι σωστα, για την ακριβεια η θηλυκια εχει πιο κατεβασμενα την θωρακιση της εκει που φυλαει τα αυγα αναμεσα στα ποδια, με αποτελεσμα να δειχνει πιο ογκωδης απο το αρσενικο. Επισης η θωρακιση του κεφαλιου (carapax) ειναι μεγαλυτερη στο θηλυκο και αν ειναι εγκυος εχει και το χαρακτηριστικο σημαδι σαν σελα στο σβερκο της. Αν δωσει κανεις βαση ειναι πανευκολο να τις ξεχωριζει πλεον με μια ματια.
|
|
|||
|
|||
![]()
Δυστυχως παρ ολο που ειχα γεννα, δεν μπορω να βοηθησω και πολυ, μιας και εγινε τυχαια, ειδα δλδ καποια στιγμη στο ενυδρειο μερικες πολυ μικρες γαριδες (τοσο μικρες που δεν υπηρχε αμφιβολια οτι ειχαν γεννηθει εκει). Το ενυδρειο ηταν αυτο http://www.tolibra.com/fish/60gl.htm , με λιγα ησυχα ψαρακια ως κατοικους. Παρατηρουσα συχνα αυγωμενες γαριδες αλλα δεν εδινα σημασια μεχρι που ειδα τα μικρα. Υποθετω περασανε τον πρωτο δυσκολο καιρο μεσα στην αφθονη τζαβα και ριτσια και στη ζουγκλα που καμανε οι ριζες των φυτων.
Πολλες φορες παρατηρουσα οταν πλησιαζε η ωρα να σβησουν τα φωτα, ενα "οργιο". Καθοταν μια θηλυκια ακινητη σ ενα φυλλο, και πανω της 3-4 αρσενικοι, κι αλλοι τοσοι τριγυρω σε πολυ κοντινη αποσταση. Οταν συνεβαινε αυτο, ακομα και χερι να εβαζα στο νερο, δεν φευγανε. Αυτα τα πολυ ολιγα. |
|
||||
|
||||
![]()
εφοσον τοτε Τολη ειχες μονο ενας ειδος γαριδας...και δεν ηταν υφαλμυρο το ενυδρειο σου....τα σεναρια ειναι 2.
1.εστω και σπανια οι αμανο αναπαραγονται στο γλυκο νερο 2. δεν ειχες αμανο αλλα το "ειδος-απομιμηση".. επειδη εχω δει εκπληκτικες κοντινες φωτο σου...δεν εχεις φωτογραφισει απο κοντα καμια απο αυτες τις γαριδες "κοντινο" μηπως και εχουμε καποια εκλπηξη??
|
|||
|
|||
![]()
Οχι η μονη φωτο ειναι αυτη πουχω βανει στο υπομνημα.
![]() Πολυ πιθανο να ηταν οι αμανο απομιμηση, δεν το αμφισβητω. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το δευτερο ειναι το πιο πιθανον. Γενικα απο την πρωτη στιγμη που ειδα την φωτο του Τολη, κατι δεν μου παει με την συγκεκριμενη γαριδα. Λιγο τα σχεδια, λιγο η διαφανεια και τωρα το κοντο ρυγχος που φαινεται να εχει... ![]() Εχω στειλει email στα γερμανικα σε εναν απο τους κορυφαιους παγκοσμιως βιολογους στις γαριδες γλυκου νερου τον Werner Klotz ,αν απαντησει θα ριξει φως στην υποθεση και θα εχουμε μια εμπεριστατωμενη απαντηση. Εν αναμονη λοιπον.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Θέματα σχετικά με αναπαραγωγή red cherry | Dimi | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 222 | 11-01-15 19:41 |
Θέματα σχετικά με στήσιμο ΅΅γαριδάδικου΅΅ | Chris82 | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 64 | 30-11-14 12:58 |
Θέματα σχετικά με C.R.S.: Προβλήματα / συνθήκες | el.stel | Γαρίδες του γένους Caridina | 61 | 17-03-13 02:12 |
Θέματα σχετικά με τη θερμοκρασία | Apollwnas | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 78 | 19-01-13 18:54 |
Θέματα σχετικά με τροφές για γαρίδες | lucy | Γαρίδες του γένους Neocaridina | 72 | 26-10-12 08:01 |