|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Κωστα βλεπεις το παραδοξο στα γραφομενα σου η μονο εγω εστιαζω εκει;
λες οτι θελουμε ατομα που να εχουν την φυσικη τους μορφη και να μην ειναι προιοντα επιλεκτικων αναπαραγωγων, μετα λες οτι ο σωστος εκτροφεας οφειλει να ταιζει σωστα και να αναπαραγει μονο τα καλυτερα Η δευτερη προταση δεν αναιρει την πρωτη; Στην φυση τα ατομα που γεννιουνται δεν ειναι ολα τελεια, εχουν και φυσικες δυσμορφιες η αλλες διαφοροποιησεις (πχ αλφικα) καποια απο αυτα με βαρια προβληματα θα γινουν ευκολη λεια για τους θηρευτες τους καποια αλλα με ελαφρια προβληματακια ειναι πολυ πιθανον να καταφερουν να αναπαραχθουν και να μεταφερουν την αλιωση και στις επομενες γενιες (εαν μαλιστα πιστευεις και στην θεωρια της εξελιξης αυτο ειναι το βασικο συστατικο της ζωης για την ποικιλια που υπαρχει σημερα) Τολη δεν ειπα οτι δεν ισχυει οτι πολλοι χομπιστες εχουν διατηρησει εξαφανισμενα η προς εξαφανιση ειδη απλα αναφερα οτι ειναι εξαιρετικα πιθανο (δεν εχω στοιχεια) να εχουν εξαλειφθει αλλα ειδη απο το φυσικο περιβαλλον λογω μεγαλης ζητησης κλπ Για εμενα το θεμα ειναι ανουσιο, δεν ψαχνω να βρω αγρια ειδη γιατι το θεωρω λαθος να συνεχιζουμε να περνουμε απο την φυση απο την στιγμη που υπαρχουν πλεον σχεδον τα παντα απο εκτροφεις (αλλα εγω παλι δεν ειμαι καν χομπυστας, κοκκινα και μπλε ψαρακια αγοραζω για να στολιζω το σαλονι μου ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οσο για την θεωρια της εξελιξης, οι αλλαγες που γινονται σε ενα ειδος γινονται με βαση τον ανταγωνισμο για εκμεταλευση τροφης, περιοχων, και αμυνας απο θηρευτες, και οσο πιο πολυ εξειδικευεται σε αυτα ενα ειδος, τοσο αρχιζει να διαφοροποιειται απο ομοια του, μεχρι (αλλαζοντας μορφη και συνηθειες) να διαφοροποιηθει τοσο οσο να γινει διαφορετικο ειδος (συμφωνα με τα ανθρωπινα προτυπα). Τα γονιδια που περνανε και μεταφερουν αυτη τη διαφοροποιηση ειναι πολυ ισχυρα, και σε καμμια περιπτωση ενα αδυναμο δειγμα αυτου του ειδους δεν θα τα περναγε. Τα μονα ειδη που εχουν εκφυλιστει με αποτελεσμα ασθενικα δειγματα ειναι το ανθρωπινο ![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως οι δίσκοι είναι υπεβολικά πολλοί και σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύουν από το χόμπι . |
|
||||
|
||||
![]()
Ένας λόγος που συμβάλλει σε αυτό είναι και το ότι, αν δεν κάνω λάθος, οι δίσκοι δεν αλιεύονται και τρώγονται κατά κόρον απο τους ντόπιους πληθυσμούς κάτι που γίνεται π.χ. με τα red bellies.
|
|||
|
|||
![]() ![]() ...βγαινω |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πιο συγκεκριμένα ασχολήθηκα με δύο είδη και βρήκα τα παρακάτω link στα οποία αναφέρεται ότι βασική αιτία για την μείωση του άγριου πλυθησμού του είναι ή αλιεύση του για τα ενυδρεία μας: 1.-Botia sidthimunki http://www.loaches.com/species-index...ia-sidthimunki http://aquaworld.netfirms.com/Cyprin...idthimucki.htm 2.-Puntius denisonii http://www.practicalfishkeeping.co.u....php?news=1899 Με τα CPD δεν ασχολήθηκα γιατί η εμφάνιση τους είναι πολύ πρόσφατη και τα αποτελέσματα της εισαγωγής τους στο χόμπι θα φανούν αργότερα. Επίσης βρήκα ένα πάρα πολύ ενδιάφέρον άρθρο που αναφέρει ψάρια που συναντάμε στα ενυδρεία μας και τους λόγους για τους οποίους κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από το φυσικό τους περιβάλλον. http://www.theaquarians.net/html/sec...rticle-44.html Ελπίζω να είμαι μέσα στο πνεύμα του θέματος.
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
|||
|
|||
![]()
Ολα σχεδον τα παραπανω ειδη που αναφερονται σε κινδυνο, αναφερεται κι οτι κινδυνευουν απο εισαγωγη μη ενδημικων ψαριων, ανθρωπινο υπερπληθυσμο και καταστροφη των βιοτοπων τους.
Τα ειδη αυτα σπανια ερχονται αγρια, αναπαραγονται μαζικα στην Ασια. Σιγουρα αναλογα με τις κατα καιρους μοδες μπορει να υπαρξει πιεση σε καποιο ειδος, οπως εγινε με το CPD μεχρι να αρχισει να αναπαραγεται μαζικα στην αιχμαλωσια, ισως οπως γινεται με το Puntius denisoni, αλλα ο κυριος λογος που θα κινδυνευσει ενα ειδος ειναι αλλος. |
|
||||
|
||||
![]()
Κάποιες απορίες-διευκρινήσεις φίλε Τόλη, γιατι προσπαθώ διαβάζοντας να διαμορφώσω άποψη:
-Τα δύο συγκεκριμένα είδη που ανέφερα, αναπαράγονται μαζικά στην Ασία; - Γνωρίζεις να υπάρχουν ψάρια γλυκού νερού που να μην αναπαράγονται σε αιχμαλωσία, να τα συναντάμαι στα ενυδρεία μας και να βρίσκονται υπό απειλή στο φυσικό τους περιβάλλον; - Όταν ένα είδος βρίσκεται υπό πίεση από ένα σωρό παράγοντες είναι σωστό να οξύνουμε και εμείς (λίγο ή πολύ) το πρόβλημα μέσα από το χόμπι μας υποστηρίζοντας ότι δεν είμαστε ο κύριος λόγος που κινδυνεύουν; - Δεν στοιχίζει λιγότερο να πιάσεις άγρια ψάρια (είτε αυτά κινδυνεύουν είτε όχι) από την εκτροφή και αναπαραγωγή τους;
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
pterophyllum altum symphysodon heckel |
|
|||
|
|||
![]()
Τα otocinclus affinis επίσης δεν νομίζω να αναπαράγονται και τα SAE εάν δεν κάνω λάθος..
|
|
||||
|
||||
![]() Πάντως οι Heckel δεν κινδυνεύουν από το hoby άσε που βράζει ο Αμαζόνιος από αυτούς ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αρχαρια-Προβλημα | vasogr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 30 | 14-02-08 00:29 |
Ο προβληματισμός του νέου: Φτου κι απ' την αρχή? | xontros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 04-02-08 21:33 |
Προβληματισμός... | COSTAS21 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 20 | 23-10-07 00:31 |