|
|
||||
|
||||
![]()
εμπειροι ειναι χαριλαε....εγω ειμαι ο απειρος...
![]() ας γυρισω και αναλογα τι θα βρω θα πραξω αναλογως....το καλο ειναι οτι πρεπει να περασουν καποιοες μερες για να εμφανιστουν ουριτσες και κανα 2 ακομη μεχρι την ελευθερη κολυμβηση..οποτε ισως και με καμια μερα ινφουσορια τη βγαλει κανενα ....ειναι και το φιλτρο βεβαια..κι αυτα τα σκασμενα ακριβως πανω απο την εισοδο γεννησαν.... οπως ειπες ομως ομως αφου αρχισαν να γεννανε και εδω...και πιανει και το κοπλο με την αλλαγη νερου...θα γινουν προσπαθειες στο μελλον ..
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο βρε χαζομπαμπα...
ευχομαι να πανε ολα καλα!!!!! ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Είδες που τα έλεγε ο Απόστολος τις προάλλες;
Ισχύει φίλε μου.. Καλό ε; Κάτι άλλο που έχω διαβάσει είναι ότι για "δύσκολα" ψάρια μπορείς να τους βάλεις νερό από ενυδρείο που έχει γίνει ήδη αναπαραγωγή λόγω των ορμονών που περιέχει ώστε να τους επιβάλεις-προκαλέσεις τα ένστικτα τους. |
|
||||
|
||||
![]()
τωρα αυτο γιατι μου ακουστηκε καπως ..shocking??..
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εύχομαι την καλύτερη δυνατή εξέλιξη Πάνο!
Όταν λες "λεηλάτησαν", τι ακριβώς έγινε? Έφαγαν αυγά, ή ξύλο από τους γονείς? Η δεύτερη ερώτηση είναι πότε έβαλες τα ψαράκια αυτά στο ενυδρείο σου.. Αν είναι σχετικά πρόσφατα, είναι άλλο ένα παράδειγμα ότι η αλλαγή αυτή των συνθηκών "θυμίζει" στα ψάρια την αλλαγή εποχής στη φύση, και τους "ξυπνάει" τα ένστικτα αναπαραγωγής.. Αντίστοιχα παραδείγματα θυμάμαι πρόσφατα του alexinio, του dinos99, και τα δικά μου, που γέννησαν τις πρώτες κιόλας μέρες, από τη μεταφορά τους από τα πετ-σοπ στα ενυδρεία μας.. Αλλά και μία μικρή αλλά πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε με το Giorgo τις προάλλες, ας τα πει καλύτερα ο ίδιος.. ![]() Τέλος, δεν βάζεις αρτέμια να γίνεται, πριν φύγεις, ώστε να γλιτώσεις τις 1-2 μέρες αναμονής μέχρι να εκκολαφθεί, όταν γυρίσεις? ΟΚ, μπορεί 3-4 μέρες αφού εκκολαφθεί η αρτέμια να έχει μειωμένη θρεπτική αξία σε σχέση με τη νεοεκκολαφθείσα, αλλά τουλάχιστον θα έχεις κάτι να ταϊσεις (δεν παθαίνει τίποτα αν την αφήσεις στο μπουκάλι, εγώ αδειάζω το μισό μπουκάλι και ταίζω, και το άλλο μισό το κρατάω σε ένα (ή δύο) ποτηράκι για την επόμενη μέρα, χωρίς αεραντλίες, χωρίς τίποτα, και δεν παθαίνει απολύτως τίποτα)..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο καλημέρα!
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και γυρίζοντας τέλος βδομάδας να τα δεις να κολυμπάνε. Το φίλτρο μην το πολυφοβάσαι τώρα, γιατί οι γονείς θα μετακινήσουν τα αυγά 1 και 2 φορές μέσα στην βδομάδα σε διαφορετικά σημεία. Θα αφαιρέσουν όσα αυγά χρειασθεί αν μουχλιάσουν-ασπρίσουν, ενώ όταν κολυμπήσουν τα μικρά, θα είναι μαζί τους και μάλιστα αν βλέπουν ότι τα μικρά χάνουν τον δρόμο θα τα παίρνουν με το στόμα και θα τα αφήνουν εκεί που "πρέπει". Βέβαια όταν τα μικρά κολυμπήσουν ίσως το φίλτρο τραβήξει κάποια. Μέσα στο ενυδρείο αν έχεις φυτά και ιδιαίτερα moss κάτι θα βρούνε να τσιμπήσουν, αλλά σίγουρα δεν θα τους φθάσει, οπότε γυρίζοντας από την άδεια να έχεις υγρή τροφή και αρτέμια. Αυτό που λέει ο φίλος xontros, για την αρτέμια θα βοηθούσε, αλλά δεν ξέρω αν έχεις ήδη φύγει. Άντε, άσε τις βόλτες και γύρισε να φροντίσεις τα εγγονάκια μας ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπραβο και απο μενα Πανο , πολυ ομορφα τα ψαρια σου, χωρις πρεντατορ μεσα πιστευω θα βρεις μικρα οταν γυρισεις, αν ημουν στην θεση σου θα εκανα αυτο που σου προτεινε και ο χοντρος , βαλε την αρτεμια να γινετε ετσι ωστε οταν επιστρεψεις απο τις διακοπες να μπορεις να ταισεις αμεσως.
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γεννα Σκαλαριων | hrayr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 25-10-07 19:14 |
γεννα σκαλαριων | Ryu | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 26-09-07 13:12 |
Γεννα σκαλαριων. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 7 | 13-04-06 09:12 |
θανατοι γονων σκαλαριων... γιατι; | notos | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 4 | 19-01-06 15:42 |
συμπεριφορα σκαλαριων. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 2 | 22-12-05 12:26 |