|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
μας έκανες την καρδιά περιβόλι ...
εμ τις χρυσοπληρώνουμε τις ριμάδες .. έμ θα μας βγάλουν την ψυχή ... ![]() τες πα .... Πάντως μπράβο για το ενυδρείο σου !! είναι πολύ όμορφο .. μια παρατήρηση μόνο .. Λες πως κάνεις αλλαγή νερού 100% από όσμωση .. αυτό σημαίνει πως πρέπει να εμπλουτίζεις το νερό με ιχνοστοιχεία διότι το νερό της όσμωσης δεν περιέχει τίποτα από τα ιχνοστοιχεία που χρειάζονται τα ψάρια ..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ναι οντως δεν βουλιαζουν και γρηγορα αλλα γιατι δεν δοκιμαζεις να τις πιασεις καπου με βεντουζες( κανουν καταπληκτικη δουλεια) ή με καποιο βαρος απο πανω? γιατι θελει μεγαααλη υπομονη να βουλιαξουν και δυστηχως αυτες οι ριζες ειναι λιγο μεγαλες ωστε να μπορουσαμε να τις βρασουμε για να πεσουν λιγο πιο γρηγορα. Η αλλαγη νερου γινεται μονο απο οσμωση,δεν θελω να μπλεξω καθολου με το ασταθες νερο δικτυου και παρελειψα να αναφερω οτι συμπληρωνω στο νερο Seachem discus trace για ολα τα λιτρα του ενυδρειου |
|
||||
|
||||
![]()
τις συγκεκριμένες ρίζες τις πήρα για την ομορφιά των κλαδιών τους ....
άρα είναι μονόδρομος το να βουλιάξουν και να κάτσουν στον πάτο .. και δυστυχώς οι βεντούζες στην άμμο δεν πιάνουν ... ![]() όσο για το βάρος που λές .... άσε .. προσπάθησα να βάλω βάρος από πάνω τους αλλά έχουν τέτοια άνωση που το "πετάνε" γμτ ...εκτός αν βάλω κανέναν τσιμεντόλιθο μέσα στην μπανιέρα ![]() Έχει κανείς άραγε κανένα καζάνι στρατού για βράσιμο μπας και επισπεύσουμε την διαδικασία βουλιάγματος ?? γιατί σε μαγειρικά σκεύη μόνο ένα κομματάκι τους χωράει ... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ωραιο το ενυδρειο σου
μια προταση μονο την 2η και 3η ριζα απο δεξια που η βαση των κλαδιων κοιταζει προς τα δεξια μπορεις να τις φερεις πιο κοντα την μια με την αλλη και να παιξεις και λιγο με τον προσανατολισμο των κλαδιων και να τις σηκωσεις και μερικα εκατοστα πανω απο την επιφανεια ετσι θα δεσουν και μεταξυ τους και θα φενεται και οτι βυθιζονται στο νερο ενω ριζωνουν εξω απο αυτο που απο οτι καταλαβαινω αυτο θες να δειχνει η διαμορφωση του ενυδρειου σου ------------------------- λες οτι συμπληρωνεις ιχνοστοιχεια για ολα τα λιτρα του ενυδρειου σου , τι σκληροτητες σου δινει αυτο ; το εχω απορια για αυτο και ρωταω
![]() διαθετω καλλιεργειες ζωντανων τροφων για τα μελη του πανελληνιου συλλογου φιλων του ενυδρειου ![]() Νικος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fishme1 : 30-11-08 στις 23:21 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Απο οσο εχω διαβασει το discus trace δεν ανεβαζει καθολου τη σκληροτητα και παντα το Gh που μετραω ειναι 1 στο ενυδρειο. |
|
||||
|
||||
![]()
Και το ΚΗ=1 ? είσαι σίγουρος?
Αν ναι θα έλεγα οτι είναι πάρα πολύ χαμηλά!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασικα ειναι λιγο χαμηλο αλλα ποτε δεν παρατηρησα καποιο σκαμπανευασμα στο ph, εκτος που με τον καιρο πεφτει σιγα σιγα και αυτος ειναι ο στοχος μου δηλαδη να το φερω κοντα στο 5,5 και δεν πιστευω να μου δημιουργησει καποιο προβλημα οπως ph crash απο τη στιγμη που δεν χρησιμοποιω καθολου co2. |
|
||||
|
||||
![]()
Χωρίς CO2 και εγώ πιστεύω να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα.
|
||||
|
||||
![]()
Κι οτι ελεγα να σε ρωτησω τι τι θες την λιπανση σε τοσο ωραιο ξερο βιοτοπικο.
Θα ηταν επικινδυνο και με kH1. Μπραβο πολυ ωραιο. Θα προτιμουσα και εγω μια-δυο απο τις ριζες να εχουν πιο χοντρη βαση και να ακουμπανε κατω, σαν να ξεκινανε απο το βυθο και οχι να κατεβαινουν απο πανω. με το παχος τους θα εδιναν και τις απαραιτητες κρυψωνες για τους ντροπαλους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ωραίο ενυδρείο χωρίς CO2 δεν έχεις πρόβλημα . Με PH στο 5,5 και θερμοκρασία 29-30 θα γλυτώσεις αρκετά προβλήματα με τους δίσκους . Μπράβο και πάλι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πραγματικά πολύ όμορφο το βιοτοπικό σου!!!
![]() Η πρόταση του fishme1 θα χαρίσει πολύ περισσότερη φυσικότητα στην εικόνα του ενυδρείου σου και θα ήθελα να προσθέσω τη χρήση μερικών ξερών φύλλων και μερικών alder cones για χάρη του aquascape!!! Μια ακόμα πρόταση έχει να κάνει με τους λαμπτήρες, που η aquarelle με την gro lux δίνουν ένα μη ταιριαστό περιβάλλον και θα σε παρότρυνα -αν δεν έχεις Juwel High Lite- να δοκίμαζες 39W/827! ![]() Συγχαρητήρια και πάλι! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιοτοπικό Δίσκων | satrianius | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 34 | 01-09-08 12:20 |
Βιοτοπικό Νότιας Ασίας | Iann_is | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ασίας | 22 | 20-04-08 17:53 |
Βιοτοπικά Ενυδρεία | pani | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 12 | 07-08-07 17:06 |
Βιοτοπικά ενυδρεία. | safi | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 02-07-07 16:54 |
Βιοτοπικό Αμαζονίου | geo_hal | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 4 | 15-03-07 11:23 |