|
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για τον τύπο ενυδρείου που έχει και τις ανάγκες που χρειάζεται αυτό για να συντηρήσει τα ψάρια που έχει επιλέξει.
Το πρόβλημα όμως δεν λύνεται με το να λέμε χρειάζεται ασβεστολιθικό πέτρωμα και είμαστε εντάξει... γιατί δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι τιμές??? Η επιλογή που έκανα είναι με γνώμονα την σταθεροποίηση κάποιων τιμών με στόχο ένα σταθερό πάνω απ όλα και υγιή περιβάλλον για τους μικρούς μας φίλους και μόνο. Ή λοιπόν από την μία δίνουμε μία λύση ή αν θέλεις μπορούμε να συνεχίζουμε να συζητάμε για το τι θα ήταν το καλύτερο για τα ψάρια μας χωρίς ουσία..... και φυσικά τελικό αποτέλεσμα |
|
|||
|
|||
![]()
οι μετρησεις μου ειναι οκ μετρισα και το αλλο ενυδρειο με τα γκαπυ και ειναι οκ 7,8 οπως και το νερο της βρυσης(8 ph)
το προβλημα ειναι πως εκανα μια τεραστια βλακια: το 1000αρι μολις το εφτιαξα και εχω πισω ενα μεγαλο backround 3.1 χ 0.6 μετρα απο τσιμεντο σκεπασμενο με ρυτινη. η βλακια ηταν πως δεν το γεμισα και δεν το αδειασα,το γεμισα και εβαλα μεσα κατευθιαν τα ψαρια και την βιολογια και μετα εκανα τεστ(γιατι ειδα οτι κατι δεν παει καλα) μην αρχισετε να κραζετε ξερω ηταν βλακια το θεμα ειναι πως θα το κατεβασω τωρα. δεν θελω CO2 κτλ γιατι μολις κατεβει το ph ολα θα ειναι οκ. οποτε τι κανω τωρα? οπως ειπα πηρα μια σκονη η οποια κατεβαζει το ph ριχνω λιγο λιγο και απ'οτι βλεπω κατεβαινει σιγα σιγα.αλλα παλυ παραμενει σε πολυ υψηλα νουμερα το ph να αυξησω την δοση? η δεν κανει να κατεβει αποτομα το ph το προβλημα ειναι οτι τα ψαρια μου ειναι λιγο εως πολυ ζαβλακωμενα! θα σωθουνε η.....? το τεστ που μετραω ειναι της RED SEA. |
|
||||
|
||||
![]()
Με τη σκόνη δεν μπορείς να έχεις σταθερό ΡΗ και είναι σημαντικό να παραμένει σταθερό.
Επίσης το ΡΗ δεν πρέπει να κατεβαίνει γρήγορα η κλίμακά του είναι ...σαν την κλίμακα ρίχτερ ![]() Οι απότομες αλλαγές του ΡΗ και συγκεκριμένα πάνω από 0,2 βαθμούς ανά 24 με 48 ώρες είναι ικανές να επιφέρουν το θάνατο στα ψάρια. Ακόμη το να κατεβάσεις το ΡΗ εφόσον είναι από το πρόβλημα που αναφέρεις (Πλάτη) σίγουρα θα ανεβαίνει πάλι μετά από λίγο άρα ?
|
|||
|
|||
![]()
οχι δεν θα ξαναανεβει γιατι τοχω ξανακανει και ειναι σταθερο μετα απλα μεινανε μεσα σκονες απο το τσιμεντο κτλ γιαυτο ανεβηκε.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τότε μην κάνεις τίποτα άλλο από πολλές και συχνές αλλαγές νερού για να το φέρεις στο επίπεδο που θέλεις!
Αν κάνεις 30% κάθε 2 μέρες σε 10 μέρες θα είσαι οκ!
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι προφανες οτι το μονο που χρειαζεσαι ειναι αλλαγες νερου..
Αμφιβαλλω ομως οτι εχει ανεβει το ph τοσο ψηλα. Πιθανοτατα το νερο ειναι χρωματισμενο και σου επηρρεαζει τη μετρηση. Μονο αν μετρησεις με ηλεκτρονικο ph μετρο. Οσο για τα ψαρια... δεν ειναι το ph που τα ενοχλει, αλλα η τσιμεντοσκονη. Αλλαγη νερου επειγοντως. και για πολλοστη φορα, τα ασβεστολιθικα πετρωματα ΔΕΝ μεταβαλλουν το Gh, αλλα το KH., και η αυξηση του kH δεν εχει και πολυ σχεση με την σταθεροποιηση του Ph επισης. |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ ασβεστολιθικά πετρώματα για να δω τα αποτελέσματα με τα ίδια μου τα μάτια.. Αλλά, ασβεστόλιθος σημαίνει CaCO3.. ¶ρα, το Ca ανεβάζει το GH, ενώ το CO3 ανεβάζει το ΚΗ! Κάνω λάθος?
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τα ασβεστολιθικα πετρωματα επιρεαζουν και μεταβαλλουν ΑΜΕΣΑ την GH. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Κατεβασμα Ph,Gh,Kh | kazas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 22-10-08 08:22 |
Κατεβασμα ΡΗ , GH , KH | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 20-11-07 13:30 |
κατεβασμα θερμοκρασιας | marios400 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 11-09-06 16:22 |