|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι να πω! Το μόνο που δεν μου κάθεται καλά είναι αυτό το φυτό στο κέντρο που είναι δεμένο στο πυθαράκι. Αλήθεια τί είναι; Όμως δεν βλέπω και που αλλού μπορεί να πάει...
Και μια ερωτηση. Γράφεις ότι με αυτήν την σύνθεση το ενυδρείο σου τρέχει κανένα εξάμηνο. Το Hydrocotyle leucocephala το έχεις από την αρχή; Πώς αναπτύσεται με αυτόν τον φωτισμό; Είσαι ικανοποιημένος; Τι παίζει από λιπάσματα και CO;
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο στην μεση ειναι anubia πανω στην καρυδα το φυτο που λεσ και ο εχινωδορος μπηκαν εδω και 2 μερες τα αλλα φυτα ειναι κλαδεματα βασικα τα καλητερα κλαδεματα τα αλλα πεταχτικαν γιατι σε καποια φαση ηταν ζουγκλα
λυπασματα εχω υποστρωμα διπλα στις ριζεσ των φυτων χαπι σιδηρου υγρα λιπασματα σχεδον ολη την σειρα seachem και co2 εχω τις dennerle που ειναι για τα 160 λιτρα εσυ ποσες πιστευεις οτι πρεπει να ειναι οι φυσσαλιδες το λεπτο |
|
|||
|
|||
![]()
Ασε τα φυτα να αναπτυχθουν και μετα θα δεις τι παει και που. Την Ceratopteris σιγουρα θα αναγκαστεις να την βαλεις πισω γωνια καποια στιγμη, γιατι μεγαλωνει γρηγορα και θα φτασει στην επιφανει σε χρονο dt. Νομιζω οτι τωρα χρειαζεσαι περισσοτερο φυτα μεσαιας και μπροστινης ζωνης.
Η Riccardia πανω στο ξυλο θα γινει φανταστικη, να μου το θυμασαι,αλλα θελει μηνες ολοκληρους για να απλωσει. |
|
||||
|
||||
![]()
ναι το εχω καταλαβει οτι θελει πολυ καιρο αν και ειδα εχθες σημαδια οτι πιανει σιγα σιγα ελπιζω να μην με βγαλει ψευτη
δλδ η γνωμη σου ειναι να την βαλω που μεσα στο ενυδρειο αμα ειναι σημερα με του παω σπιτι να την αλλαξω παντως πισω αριστερα ειναι η elodea οποτε μαλλον πρεπει να την βγαλω απο εκει?? και αν ναι που να την βαλω? οσο για μπροστα 8α παω σε cuba μαλλον αλλα περιμενω την αναβαθμιση του φωτισμου |
|
|||
|
|||
![]()
Την ceratopteris θα την εβαζα στην πισω αριστερη γωνια πισω απο το κερατοφυλλο. Θα κρυψει και τον εξοπλισμο που φαινεται λιγο εκει.
Τη riccardia σε κανα-δυο μηνες που θα εχει μεγαλωσει λιγο μπορεις να της αφαιρεσεις μερικα πολυ μικρα φυλλαρακια και να τα δεσεις διασπαρτα πανω στο ιδιο ξυλο. Γατζωνεται γρηγορα και το καθε ενα απο αυτα θα αρχισει να απλωνει μεχρι να ενωθουν η να πετυχεις οποιο αλλο εφφε θες. |
|
||||
|
||||
![]()
δυστηχως εκει δεν εχει χωρο γιατι το κερατοφυλλο ειναι ακριβως μπροστα απο το φιλτρο απο πισω εχει λιγο χωρο αλλα δεν θα μου πιασει εκει λογο μη καλου φωτισμου αλλα ετσι πως το ειπες αμα βγαλω την elodea και την βαλω κατω απο την εξοδο του φιλτρου πιστευεις οτι θα πιασει χωρις πολυ φως
την hydrocotyle leucocephala καλα ειναι εκει? |
|
|||
|
|||
![]()
Το κερατοφυλλο δεν φυτευεται. Ο,τι και να κανεις αυτο θα ειναι παντα στην επιφανεια αφου εκει ειναι η θεση του. Την ceratopteris μην την φοβασαι.. βαλε την οπου θες και εκεινη θα βρει το φως γρηγορα. Ακομα και ενα φυλλο της να αφησεις στην επιφανεια αυτο θα βγαλει ριζες και θα δημιουργησει ενα νεο φυτο.
Την leucocephala μπορεις να την βαλεις σε μια μπροστινη γωνια οπως ειχα κανει κι εγω στο παρελθον οταν την ειχα. δειχνει πολυ ομορφα με την κλιμακωτη κατακορυφη αναπτυξη της. Αν παλι εχει πολυ φως μενει κοντα στον βυθο και ερπει. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Την γνώμη-βοήθεια σας παρακαλώ....? | Ifestion | Αρχάριοι γλυκού νερού | 22 | 15-10-08 23:04 |
Διαβάστε αυτό παρακαλώ | Manolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 23 | 15-10-08 15:01 |
Τί να κάνω;Τις συμβουλές σας παρακαλώ | maria_i_asxeti | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 14-05-08 08:35 |
παρακαλώ αναγνωρίσατε. | MANOS74 | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 5 | 19-05-07 10:25 |
Ξυφοφοράκια!!! παρακαλώ πληροφορίες! | ASSOS | Ζωοτόκα | 12 | 26-11-05 02:33 |