Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Θαλασσινό νερό - Γενικά

Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-11-08, 18:27
Manolis Ο χρήστης Manolis δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Εχεις δικιο για αυτα που λες αλλα δεν ειχα ιδεα οταν το αρχισα και δυστυχως μετα ανακαλυψα και το forum .

Ο clown πεθανε τελικα και αυτος.Δεν εχω καταλαβει τι φταιει! Εχετε καμια ιδεα?

Αν παντως φταιει το οτι εχω χασει 5 ψαρια μεχρι τωρα η διαρυθμιση του βραχου και η κυκλοφορια μαλλον πρεπει να φτιαξω ενα ενυδρειο καινουργιο.Περιμενω τις συμβουλες σας.

Ευχαριστω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-08, 19:02
Το avatar του χρήστη nikman
nikman Ο χρήστης nikman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χανιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nikman Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην nikman
Προεπιλογή

Όταν λες καινούριο τι εννοείς άλλη διαρρύθμιση σε αυτό το ενυδρείο ή διαφορετικό ενυδρείο;
Τι άλλα ψάρια σου έχουν ψοφήσει, εκτός του ocellaris, chromis ίσως; Γιατί και τα δύο αυτά είδη έχουν ανεξήγητη θνησιμότητα…
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-11-08, 23:25
Member

Προεπιλογή

Εννοω καινουργιο ενυδρειο.Να φτιαξω ενα με πιο σωστες διαστασεις.Ωστε να μπορω να κανω και καινουργια σωστη πλεον διαρρυθμιση.

Μονο ocellaris και chromis μου εχουν ψωφισει.
Δεν εχω βαλει και αλλα.Ειχα παρει και ενα bicolore (μοβ κιτρινο) το οποιο ηταν ηδη αρρωστο οποτε αυτο δεν μετραει.
Τωρα στο ενυδρειο εχουν μεινει μονο 3 chromis.
Οτι προτεινετε θα κανω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-11-08, 00:53
Senior Member

Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nikman Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην nikman
Προεπιλογή

Εξαρτάται τι χώρο έχεις. Κατά τη γνώμη μου πάντα ένα μήκος 1,20 με 1,30 είναι οκ δηλαδή ούτε μεγάλο ούτε μικρό. Αν το κάνεις μακρύτερο ίσως να σου πέσουν πολλά τα λίτρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Τώρα το πλάτος όχι λιγότερο από 60 πόντους, αν μπορείς να το κάνεις κι 70 πόντους ακόμα καλύτερα. Ανάλογο θα είναι και το ύψος 60-65 πόντους. Αν έχεις σκοπό να βάλεις πολύ αραγωνήτη και να δημιουργήσεις DSB για απονιτροποίηση τότε χάρισέ του λίγο παραπάνω ύψος αλλά όχι πάνω από 80 πόντους.
Σύμφωνα με τις διαστάσεις που σου έδωσα θα βγεί από 432 έως 728 λίτρα μικτά. Αν κάνεις και Σαμπ καμιά 150 λίτρα…
Θα το φτιάξεις εσύ ή κάποιος άλλος;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 17-11-08, 08:29
Member

Προεπιλογή

Αν φτιαξω θα ηθελα να το φτιαξω μονος μου για την εμπειρια.Αλλα δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι εφικτο.

Γενικοτερα παντως εγω αφου διαβαζωντας εδω στο forum και διαπιστωνοντας τα λαθη μου μετα απο καιρο σκεφτηκα οτι απλα θα κρατησω το ενυδρειο οπως ειναι θα το κανω ενα απλο FO με τον καταληλλο εξοπλισμο θα βαλω και 5 ψαρακια μεσα και (αφου εχω την εμπειρια και την οικονομικη δυνατοτητα τοτε να εφτιαχνα ενα reef σωστο απο την αρχη).Αλλα ουτε αυτο δεν γινετε απο οτι βλεπω

Εσυ πιστευεις οτι ο θανατος των ψαριων οφειλεται στην κυκλοφορια και στην διαταξη του ενυδρειου ή απλα ειμουν ατυχος?
Αν ναι τοτε θα φτιαξω ενα καινουργιο αλλα θα το προσαρμοσω στα λιτρα ωστε να μην θελει αναβαθμηση και ο εξοπλισμος που εχω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-11-08, 01:21
Senior Member

Προεπιλογή

Αν δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα τώρα να πας σε κάτι μεγαλύτερο και πληρέστερο, δε νομίζω να έχεις άλλη επιλογή από το να παλέψεις το υπάρχον, να πειραματιστείς και να μάθεις πάνω σε αυτό και αργότερα αν εξακολουθεί να σου αρέσει αναβαθμίζεις.
Να προσπαθείς και να κρατάς σταθερές τις παραμέτρους:
1.θερμοκρασίας 26,5-27 αν δεν έχεις κοντόλερ (elliwel) να πάρεις
2. Αλατόμητα 1024 αν δεν έχεις ρεφρακτόμετρο να πάρεις
3. ΚΗ στο 8 με 9 dkh σου προτείνω. Δύο με τρείς φορές την εβδομάδα να προσθέτεις ΚΗ μπάφερ.
4. Φτιάξε τα βραχάκια καλύτερα με περισσότερες σπηλιές. Ανέβασε μετά φώτο να δούμε.
5. Πάρε ανθεκτικά ψαράκια. Damsel κάτι σε Dascyllus και κλόουν κάτι σε maroon. Αν πας σε Tang πάρε κάτι σε foxface.
Παλιά 22-11-08, 15:29
accnt Ο χρήστης accnt δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Προεπιλογή

Εγώ θα σου έλεγα να μείνεις με αυτό και να προσπαθήσεις περισσότερο.
Εφόσον τα καταφέρεις τότε και εφόσον το θέλεις να πας σε μεγαλύτερο.

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές