|
Σαλιγκάρια ...και άλλα μαλάκια γλυκού νερού. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Και δική μου άποψη είναι ότι τα σαλιγκαράκια που συνήθως έχουμε στο ενυδρείο μας δεν αποτελούν απειλή για τα φυτά μας. Μερικές φορές όμως μας ξεγελούν με την συμπεριφορά τους. Επειδή τα σαλιγκάρια τρέφονται και με φυτικά υπολείμματα δηλ. σάπια φύλλα, μερικές φορές όταν κάποιο φύλλο ενός φυτού χαλάσει, τα σαλιγκάρια το μυρίζονται και πηγαίνουν και το τρώνε. Αν λοιπόν εμείς το πιάσουμε στα πράσα, νομίζουμε ότι τρώει τα υγιή φύλλα ενώ στην ουσία τρώει τα νεκρά φύλλα.
Ωστόσο μια καλή λύση για να απαλλαγεί κανείς σταδιακά από τα σαλιγκάρια είναι τα Anentome helena. Δες εδώ http://www.theaquariumwiki.com/Anentome_helena Εγώ όμως θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο, σχετικό βέβαια με το θέμα. Σε ποιές σκληρότητες νερού ζουν τα σαλιγκάρια; Έχω διαβάσει ότι σε χαμηλότερες σκληρότητες δεν μπορούν να σχηματίσουν το κελυφος τους. Συνεπώς πεθαίνουν; Δηλαδή σε ενυδρεία με μαλακό νερό δεν συναντούμε σαλιγκάρια;
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκάρια | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 21-04-08 12:31 |
Καφέ σαλιγκάρια | alexispi | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-10-07 17:53 |
Σαλιγκάρια | Celda | Σαλιγκάρια | 58 | 17-11-05 15:29 |
σαλιγκάρια: ωφέλιμα ή όχι? | ALKAR | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 07-02-05 21:06 |
Σαλιγκάρια. | Νίκος | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 09-08-04 03:37 |