|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Βοηθάνε. Σκέψου οτι εστιάζεις το φώς εκεί που σε ενδια΄φερει και επίσης δεν κτυπάει τα μπροστινά τζάμια και δεν εμφανίζεται τόσο πολύ αλγη σε αντίθεση με την περίπτωση που δεν έχεις καθόλου ανακλαστήρες.
|
|
||||
|
||||
![]()
Σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα δω μήπως βρω τρόπο να προσθέσω και ανακλαστήρες αλλιώς ίσως προσπαθήσω να κάνω καμια σύνδεση!
|
|
||||
|
||||
![]()
που τα έχεις δει όλα αυτά; και γιατί Τ8 όταν κάνει DIY και όχι Τ5 που όλοι μας ψάχνουμε για καλύτερα αποτελέσματα; Για να προσέχουμε λίγο τι λέμε
|
|
|||
|
|||
![]()
Για τον ανακλαστήρα οτι βοηθάει το βλέπω εμπραχτα απο το δικό μου. Βγάζοντας τον ανακλαστήρα της Juwel στο Rio το φώς στο ενυδρείο μειώνεται αισθητά. Επίσης με τους ανακλαστήρες το κατευθύνεις έτσι ώστε να μην κτυπάει τα τζάμια. Χωρίς ανακλαστήρες απλα χάνεις ενα μέρος του φωτος που φωτίζει το καπάκι (που πρακτικά είναι άχρηστο) ενώ πολύ έντονο φώς πέφτει στα τζάμια και βοηθάει την ανάπτυξη της άλγης . Δεν νομίζω να τίθεται θέμα αν χρησιμεύουν οι ανακλαστήρες στο ενυδρείο?
Οσο για τις Τ8 δεν πρότεινα εγω να τις βάλει αντί για T5. Ο φίλος σκεφτόταν να χρήσιμοποιήσει ενα συγκεκριμένο φωτιστικό που όπως φαίνεται πρέπει να περνει μόνο Τ8, εφόσον έχει starter κλπ άρα οχι ηλεκτρονικό μπάλλαστ οπότε T5 δεν μπορεί να ανάψει ειδικά στα τόσα watt. Η συμβουλή μου έγκειται στο να μη βάλει τις κοινές λάμπες αλλα λάμπες ειδικές για φυτά. και επειδή το συγκεκριμένο φωτιστικό περνει Τ8 δεν ειναι τραγικό να πάρει τις πάρει και απο πετ σοπ. Δεν συμβούλεψε κανείς να βάλει Τ8 αντι για Τ5! Φυσικά είναι καλύτερες οι Τ5 και το κόστος αρκετά μεγαλύτερο! Δεν νομίζω να είπα κάτι που να μην ισχύει! |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορώ να διακρίνω καλά από τη φωτογραφία, το συγκεκριμένο φωτιστικό δεν έχει κάποια προστασία από σκόνη/υγρασία και είναι κατάλληλο για γενική χρήση σε εσωτερικούς χώρους...
![]() Αν δε θέλεις να μπλεχτείς με συνδέσεις (αν και εμείς εδώ είμαστε να σου πούμε ότι χρειαστείς) φρόντισε να αγοράσεις έτοιμο φωτιστικό με στεγανή προστασία τουλάχιστον ΙΡ5*. ![]() Τώρα αν θα είναι Τ8 ή Τ5, με λαμπτήρες daylight ή φυτών, έχει να κάνει με τα χρήματα που διαθέτεις και φυσικά το ενυδρείο που θέλεις να στήσεις! ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ο κάθε κατασκευαστής εαν και εφόσον το προϊόν του πληρεί κάποιες προδιαγραφές στεγανότητας, τις αναγράφει ευδιάκριτα και στο κουτί συσκευασίας και στο αυτοκόλλητο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς αποτελούν πλεονέκτημα για το ίδιο το πρϊόν...! ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καπάκι ενυδρείου | sexygirl01 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 25-10-07 08:51 |
DIY Καπάκι | Cydox | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 22-10-07 12:53 |
Νέο καπάκι | chemical mac | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 21-09-07 18:10 |
Καινούριο καπάκι; | Blanch | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 07-01-06 17:30 |
Καπάκι με λάμπες... ΠΩΣ!??!? | kflynt2005 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 16-01-05 18:05 |