|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Εχω δει πολλα ασιατικα ενυδρεια με αναβαντιδες (μονομαχους και γκουραμια) χωρις προβλημα αρκει και εκει να πληρουνται καποιες προυποθεσεις, οπως το να ξερουμε τι ζητανε τα συγκεκριμενα ψαρια, δηλαδη μεγαλες επιφανειες χωρισμενες με φυτα που φτανουν μεχρι την επιφανεια, για να μπορουν (αν και οποτε θελουν) να κανουν τις φωλιες τους χωρις να βλεπουν η να βλεπονται απο αλλους.
To παραπανω γραφτηκε οχι για να δωσει παραδειγματα σε καθε πιθανο συνδυασμο, αλλά για να επισημανει οτι οι μονομαχοι μπορουν να ζησουν σε ενα κοινωνικο ενυδρειο και να σταματησουν αυτα τα ξερά "ο μονομαχος μπαινει παντα μονος του!!" που βλεπουμε κατα καιρους. Το να ζησουν σε ενα κοινωνικο ενυδρειο, ζηταει καποιες προυποθεσεις οπως εξ αλλου και καθε ειδος, που σημαινει οτι ξερουμε τις απαιτησεις σε περιβαλλον καθε ειδους που ειναι μεσα και τις δινουμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω τον εχω μαζι με αλλα ψαρια και δεν τον εχει πειρεξει κανενα αλλα ουτε και αυτος δεν εχει πειραξει κανενα.Ενα απο τα ψαρια ειναι ενα μαχαιροψαρο που μερικοι λενε οτι ειναι δολοφονος αλλα μπορω να σας πω οτι το εχω 1 χρονο και δεν ειναι ετσι...
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το μαχαιροψαρο μην μακαριζεις πριν του τελους...
Ειναι κιαλλοι εδω που ειχαν μαχαιροψαρα μαζι με αλλα ψαρια, μεγαλυτερα απο μονομαχους για αρκετο καιρο, πανω απο χρονο και ξαφνικα βρεθηκαν χωρις ματια.... (τα ψαρια τους ετσι?) |
|
|||
|
|||
![]()
Μην το τραβαμε και στην αλλη ακρη...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπορει να ειναι και ετσι...προς το παρον δεν εχω προβλημα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Όπως έχω πει πολλές φορές σε ερώτηση κάποιου νέου, δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος για τη συμπεριφορά ενός μονομάχου σε ένα κοινωνικό ενυδρείο ή σε ένα μικρότερο ενυδρείο με κάποιον άλλο οργανισμό, αν δε δοκιμάσει. Απλά πριν δοκιμάσει κανείς θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει ότι αν δεν ευδοκιμήσει η προσπάθεια θα μπορεί να επιστρέψει τον μονομάχο (ή το αλλο ζωάκι), να τον καρατήσει καπου μονο του ή να τον δώσει σε κάποιον άλλο χομπίστα. Γιαυτό ίσως μερικοί απαντούν με ευκολία ''κράτα τον μόνο του'', λόγω κακής προσωπικής εμπειρίας πάνω στο θέμα...
Επίσης να συμπληρώσω ότι οι πλακάτ μονομάχοι φαίνεται γενικά να μην είναι τόσο ντροπαλοί όσο οι veiltail στο κοινωνικό ενυδρείο και ακόμα λόγω των κοντών πτερυγίων δεν αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με τη ροή του φίλτρου και την υψηλή στάθμη. |
|
|||
|
|||
![]()
Πριν από μια εβδομάδα έβαλα μέσα στο 100λτ ενυδρείο μου ένα μπλε μονομάχο μαζί με 6 ξιφοφόρους, 4 μπαλονόψαρα λευκά, 3 σπάρους, 4 αρλεκίνους, 2 guppies με μικρή ουρά, 2 γατόψαρα και 2 γλείφτες.
Από την πρώτη στιγμή όλα κύλησαν άψογα, δεν είχα τσακωμούς, εκτός από ένα θηλυκό ξιφοφόρο που ήταν λίγο πειραχτήρι, αλλά πλέον αδιαφορεί παντελώς για τον μονομάχο. Εκεί που ήθελα να καταλήξω είναι ότι ο μονομάχος μόνο επιθετική συμπεριφορά δεν είχε, αφού ακόμα και όταν τον πείραζε η θηλυκή ξυφοφόρος αυτός απλά έφευγε. |
![]() |
Tags |
betta splendens, μονομαχοι |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι τους συμβαινειο? | yiota | Ζωοτόκα | 9 | 02-05-08 20:21 |