|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον μετα απο μια σουπερ κουραστική μερα εχω τωρα λίγο ελεύθερο χρόνο.Εκανα μέτρηση αμμωνίας και είναι λίγη.Πρόσθεσα τωρα 1μλ αμμωνία.Τωρα θα μετρήσω no2 κ' no3.Oσο θα λείπω τι ποσότητα αμμωνίας να ρίξω μια και καλή;Εχω και αλλο πρόβλημα με το no2.Βάζουμε σε ενα σωλήνα απο πέντε σταγόνες(reagent 1 - reagent 2)και 5ml ενυδρείου;Ή βάζουμε σε ξεχωριστούς σωλήνες στον ενα 5ml & reagent 1 και στον αλλον 5ml &reagent 2.Γιατί το no3 λεει x2 των 5ml σε αντίθεση με το νο2 που θέλει χ1.Αν είναι έτσι μάλλον βάζουμε σε ξεχωριστούς σωληνες αλλιώς θα βάζαμε 20ml στο no3 δηλαδή θα ξεχίληζε ο σωλήνας.Θα κοιτάξω στις οδηγίες αλλά αν μπορείτε να δείτ και εσείς οδηγίες μεσω ιντερνετ θα με βοηθήσετε.Και τέλως έχω 2 ειδών άλγες.Μια την ωραία που είναι ανοιχτό πράσινο και κολλάει στις πέτρες δείνοντάς τους ενα ωραίο χρώμα και αλλη μια σκουρα πράσινη σαν μαλί ενα πράγμα που είναι σαν φυτό κάπως και κουνιέται
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() τοσες μερες πως μετρουσες??? ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν ξανάρθα μετα απο 4ημερο διάλειμα.Εριξα πριν φύγω 6ml αμμωνία και τώρα εχω παλι μηδενική.Θα συμπληρώσω και άλλη.Τωρα θα μετρήσω και no2-no3 και θα σας ενημερώσω.Έφερα σαλιγγάρια αρκετά μεγάλα.
Υ.Γ(εκτός θέματος):Πηρα και 2 καρίδες τις εσπασα και τωρα θα παρουν μερος στο σετ-απ του 96λιτρου Υ.Γ(σουπερ εκτός θέματος):Οι καρύδες είναι οτι χειρότερο μετά τον πατσά που εχω δοκιμάσει Και χρόνια πολλά!!! ------------------------- Και για να δούμε αν κάνω σωστα τις μετρήσεις: 1.Repeatedly rinse test jars with the aquarium water to be tested 2.Use the enclosed syringe to fill each of the test jars with 5ml of the sample water 3.Add 5 drops reagent 1 followed 5 drops of reagent 2 to one of the jars,mix by agitating after each additin of the reagents.Allow to settle until the colouring develops 4.Place both test jars into the comparator block:the jar will added reagent into the smooth end of the comparator block,the jar with untreated test water (blank sample) into the notched end of the comparator block 5.Move the comparator block together with the jars side over the colour chart until the colour of the sample with added reagent matches the colour of the blank sample. αν μπορείτε πειτε μου πως γίνεται και αν το κάνω σωστά.
το 120 λιτρό μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 28-10-08 στις 14:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
1.ξεπλινε λεει τον σολινα με το νερο του ενυδρειου που θα τεσταρεις,
2.χρεησημοποιησε την συριγγα για να γεμισεις το καθε σολιναριο με 5μλ 3.ρηξε 5 σταγονες απο το αντιδραστιριο 1 και μετα 5 σταγονες απο το 2 σε ενα απο τους σωλινες, αναδευοντας μετα απο καθε εισαγογη αντιδραστιριου... περιμενε μεχρι να αναπτιχθουν τα χρωμματα 4.τοποθετησε και τους δυο σωλινες στο συγκριτικο πινακα: αυτο με τα αντιδραστιρια στην απαλη γραμμη, και το αλλο χωρις στην χαραγμενη γραμμη στο τελος του πινακα... 5. κουνα τον συγκριτη μαζι με την πλευρα των σωλινων, μεχρι το χρωμμα του δειγματος με τα αντιδραστιρια, να τεριαζει στο χρωμμα του του διγματος χωρις αντιδρατιρια αυτα με τα λιγα αγγλικα μου...
|
||||
|
||||
![]()
αναδευοντας=δεν την ξέρω την λέξη
χαραγμενη γραμμη=? ----------------------------------------------------------------------- Εννοείς να ρίξω 5ml νερο και να βάλω 5 σταγόνες απο το καθε reagent σε ενα σωλήνα.Μετά να περιμένω 3 λεπτά και να βάλω τον σωλήνα να συγκρινω τα χρώματα).Αυτό εννοείς;Να μην ανακοινήσω τιποτα;
|
||||
|
||||
![]()
κουνοντας το μπουκαλακι μετα απο καθε αντιδραστιριο...
τωρα για την γραμμη, ετσι το καταλαβα. ανεβασε μια φωτο του πινακα να δουμε πως ειναι...
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
TANGANYIKA | octania246 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 27 | 13-04-08 17:42 |
tanganyika | aaaooll | Tanganyika | 35 | 25-03-08 23:25 |
Tanganyika 2 | Z_X | Tanganyika | 22 | 27-10-07 11:20 |
TANGANYIKA | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 15-10-07 19:54 |
TANGANYIKA | Z_X | Tanganyika | 20 | 17-06-07 10:17 |