|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πριν λίγες μέρες άρχισα να στρώνω ένα 180άρι με τη μέθοδο της αμμωνίας, και λίγα φυτά μέσα. Κρατάω την αμμωνία στα 3mg/L και χρησιμοποιώ το Nitrivec (Sera) ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες χρήσης για τη δόση, εκτός από το ότι δεν έβαλα μέσα ψάρια σε 24 ώρες ή ότι άλλο λέει. Οι τιμές της αμμωνίας άρχισαν να πέφτουν την 8η ημέρα και να ανεβαίνουν τα νιτρώδη. Τώρα βρίσκομαι στην 11η μέρα. Η αμμωνία "τρώγεται" κάθε 24 ώρες περίπου, νιτρώδη έχω ακόμα (5mg/L) αλλά τα νιτρικά ανεβαίνουν (χθές ήμουν στα 25mg/L). Οπότε πιθανότατα είμαι στην ίδια πορεία με τον westie και θα πάρει γύρω στο 15θήμερο. Το ερώτημα είναι: αυτοί που έστρωσαν ενυδρείο χωρίς μπόλι και χωρίς τα ζουμιά, πόσο καιρό τους πήρε; Όχι τίποτε, θέλω να ξέρω αν πήγαν τζάμπα τα λεφτά... |
|
||||
|
||||
![]()
Το δικό μου 180αρι με τη μέθοδο της αμμωνίας χωρίς μπόλι και τα ζουμιά έκανε περίπου 40 μέρες να μηδενίσει τα νιτρώδη και να στρωθεί.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φιλε καλησπερα!!!! πολυ ενδιαφερον αυτο που κανεις και θα χαρω να μαθουμε ποσο καιρο πηρε τελικα το στρωσιμο!!! αληθεια ποσο κανουν τα ζουμια?? εμενα με αμμωνια που το εστρωσα μου πηρε 40-45 μερες, δεν θυμαμαι ακριβως!! αλλα το καλο ειναι οτι οπως ειπε κι ενας φιλος πιο πανω εμαθα πολλα για την βιολογια του ενυδρειου μου!!!!
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα ποστάρω update μόλις στρώσει τελικά το φίλτρο για να δούμε που βρισκόμαστε και αν άξιζε. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, ένα update για την ιστορία:
Χρησιμοποιώντας το nitrivec, σε 180αρι με λίγα φυτά και τη μέθοδο της αμμωνίας, το φίλτρο έκανε 29 μέρες για να στρώσει. Αυτό φαίνεται να κινείται στα "φυσιολογικά" πλαίσια που περιγράφονται για τη μέθοδο χωρίς άλλα ζουμιά, κλπ. ¶ρα, στην περίπτωσή μου τα βακτηρίδια δε φαίνεται να έκαναν απολύτως τίποτα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστουμε για την ενημερωση...αν οσοι τα χρησιμοποιουν καταθετουν την εμπειρια τους θα βγει μια γενικοτερη εικονα για τα σκευασαματα αυτα!
υ.γ. εχουμε κι ενα ραντεβου εμεις για εναν διαχυτηρα... ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
Το "τελικό" πρόγραμμα για τους υπολογισμούς | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 27-05-04 17:20 |
Ενυδρειο καραντινας "Νοσοκομειο". Τι και πως? | mikenuke | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 11 | 21-09-03 17:07 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |