|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα βγεί... θα βγεί... απο φωτισμό, πώς πάμε???
Τα προϊόντα της Seachem είναι γενικά ΚΑΛΑ... κάνουν ό,τι λένε και με το ΠΑΡΑΠΑΝΩ...!!! Δωσε μας και διαστάσεις και ανέβασε και καμία φωτό να ξέρουμε για τί μιλάμε...
|
||||
|
||||
![]()
190x58x75
φωτισμο... ο πετσοπας μας εβαλε 4 λαμπες 2 Philips TLD 36W/89 Aqua relle 2 Sera (tropical sun royal) 36Watt 120cm 48'' 4700 kelvin |
|
||||
|
||||
![]()
το ύψος είναι 58εκ ή 75εκ?
Σε πρώτη φάση πάντως το φώς δε φτάνει "ούτε για πλάκα"... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
75 υψος...
θελουμε περισσοτερα watt εννοεις? Τι προτεινεις? |
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε sarevock ποιος στο έφτιαξε το ενυδρείο , και αν επιτρέπεται πόσο σου στοίχισε;
Όσον αφορά τα watt θα χρειαστείς τουλάχιστον 300watt στα 750 μεικτά λίτρα για να πεις ότι κάνεις κάτι μέτριο.. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Έχεις και μεγάλο ύψος ενυδρείου... |
|
||||
|
||||
![]()
το παρόν έγινε edit απο λάθος... παρακαλώ ξαναγράψε... Apostolis
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Apostolis : 18-10-08 στις 10:01 |
|
||||
|
||||
![]()
...ας πούμε 500 watts για να είμαστε πιο "μέσα"... και για γκαζόν ΤΟ ΠΟΛΥ echinodorus tenellus μιας και ακόμη και με τα 500, το ενυδρείο εξακολουθεί να είναι ΨΗΛΟ... πάλι καλά βέβαια που στα ΜΕΓΑΛΑ (άνω των 250 λίτρων) δεν ισχύει ο κανόνας 1,2 watt/lt για "υψηλών απαιτήσεων!. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ!!! θέλουμε να βοηθήσουμε να έχεις τις προδιαγραφές να φτιάξεις κάτι ΚΑΛΟ!!! ...εγώ είμαι της άποψης οτι απο το να κάνεις "πατέντες" μετά για να προσθέτεις φώτα κλπ, καλύτερα να τα κάνεις απο την αρχή!!!
Α! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι τα φώτα θα πρέπει να είναι μοιρασμένα και να ανάβουν "ξεχωριστά" ανα ζεύγη... Για το CO2, δεν είμαι σίγουρος οτι σε 750 λίτρα θα φτάσει μία μπουκάλα μιας και το φαινόμενο της απορρόφησής του τείνει να γίνεται "τοπικό"... ίσως μία "βοηθητική" ακόμη και χωρίς ηλεκτροβάνα και χωρίς πεχάμετρο να βοηθούσε... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπορω απλα να αλλαζω τις λαμπες και να βαλω μεγαλυτερες ή πρεπει να αλλαξω ολο το σετ?
|
|
||||
|
||||
![]()
κρατάς ό,τι μπορείς και προσθέτεις...
εγώ θα πρότεινα έναν συνδυασμό απο T5, T8 και metal halide Εγώ θα πρότεινα συνολικά: 4 x Arcadia T5 Plant Pro 39 W = 156w 2 x Sera (tropical sun royal) 36Watt 120cm 48'' 4700 kelvin (αφού τις έχεις) = 72w 2 x Sylvania Grolux 36 W αντί για τις 2 Philips TLD 36W/89 Aqua relle = 72w και 2 x 175W Ushio UHI Metal Halide 10K Aquarium Lamp (αυτό θέλει λίγο ψάξιμο... ρώτα το Netblues που έιναι πιο κατερτησμένος στις λάμπες!) λειτουργία με "άναμα-κλιμάκωση-σβήσιμο" (με χρονοδιακόπτες) με τις Metal Halide να ανάβουν ΤΟ ΠΟΛΥ 2 ώρες στο ζενίθ του ενυδρείου... links: http://www.aquaristic.net/shop.php/s...id/manufac.260 http://www.aquaristic.net/shop.php/s...olux%2036%20W/ http://www.specialty-lights.com/al00720.html
|
||||
|
||||
![]()
τα watts στις λάμπες πάνε ανάλογα με το μήκος και ανάλογους μετασχηματιστές...
|
|