|
|
||||
|
||||
![]()
Νεοκλή και Σπύρο σας ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. ¶ν υπάρξει πρόβλημα ή νέα απορία θα επανέλθω δριμύτερος...
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Δύο ακόμη ερωτησούλες :
1.- Μπορώ να μειώσω μονό το kH ή μόνο το gH; Πως μπορώ να ρυθμίσω την μεταξύ τους αναλογία; 2.- Η αναλογία καθαρού / βρώμικου νερού της ΑΟ επιρρεάζεται σημαντικά από την θερμοκρασία του νερού; Κάλυτερα δηλαδή να χρησημοποιώ στην ΑΟ νερό από τον θερμοσίφωνα σε θερμοκρασία π.χ. 30 οC; (όχι υψηλότερη για να μην καταστραφεί η μεμβράνη)
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
1. Η ΑΟ βγαζει μηδεν και στο kH και στο gH.
Εσυ μπορεις αναλογα το προιον που χρησιμοποιεις να ανεβαζεις ως εκει που θελεις ειτε και τα δυο μαζι ειτε μονο το πρωτο ειτε μονο το δευτερο. 2. Η ΑΟ δεν θελει καθολου ζεστο νερο (το καλυτερο της νομιζω ειναι 25C) αλλιως χαλαει η μεμβρανη. (και θελει να εχει και καλη πιεση η βρυση) Αν μαζευεις νερο στο ενυδρειο μπορεις να ελεγχεις τη θερμοκρασια με θερμαντηρα, αν το βαζεις μπλουμ μεσα, δεν εχεις προβλημα γιατι βγαινει τοσο αργα το νερο απο την ΑΟ που θα το ζεσταινει ο θερμαντηρας (αν εχεις καταλληλα τοποθετημενο το θερμαντηρα, και ειναι βυθισμενος αφου εχεις αφαιρεσει και τα λιτρα της αλλαγης). Βαζε (σιγα σιγα ομως) και λιγο πιο δροσερο νερακι μεσα παντως, καλο κανει ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ερωτήσεων συνέχεια...
Μετά από δύο εβδομάδες χρήσης ΑΟ, με δύο μικρότερες αλλαγές νερου την εβδομάδα και με αναλογία 1:1, είχα σταδιακά μείωση των τιμών στα εξής επίπεδα : GH=12 και KH=8. Ρωτάω λοιπόν: Όπως ανέφερα οι τιμές του δικτύου είναι πάνω κάτω GH=16, KH=12. Επομένως με αλλαγές 1:1 οι χαμηλότερες τιμές που μπορώ να φτάσω είναι GH= 16/2 = 8 και KH= 12/2 = 6 Σωστά; Αν θέλω να πάω πιο κάτω, και δεν είναι φρόνιμο να κάνω αλλάγες με διαφορετική αναλογία, η χρήση ιχνοστοιχείων, ηλεκτρολυτών και 100% νερό από ΑΟ είναι μονόδρομος; Πάντως να σημειώσω ότι δεν περίμενα τοσο θεαματικά αποτελέσματα από την πτώση της σκληρότητας του νερού. Από την πρώτη κιόλας χρήση της ΑΟ τα ψαράκια απόκτησαν πολύ πιο έντονα χρώματα. Δεν το πίστευα, σα να είχα άλλα ψάρια... Φοβερά χρώματα...Μέχρι τώρα ήμουν επιφυλακτικός, όμως η ΑΟ αξίζει και τον έξτρα κόπο αλλά και τα χρήματα της!
|
||||
|
||||
![]()
Οσο ανακατευεις νερο βρυσης, η αλλαγη της σχεσης gh/kh ειναι πολυ δυσκολη, και πρακτικως αδυνατη.
Η διαδικασια θα ηταν να παρεις πχ νερο με gh 8 και Kh 14 να του ριξεις αλατα μαγνησιου ωστε να παει ας πουμε Gh 20 και στη συνεχεια να το χρησιμοποιησεις σαν ηλεκτρολυτη σε νερο οσμωσης. Η διαδικασια των μετρησεων και της ακριβειας για ολο αυτό κανει τη σκετη προσθηκη σε αο πολυ ευκολοτερη. |
|
||||
|
||||
![]()
Μετα απο αρκετο καιρο με μιξη νερου Α/Ο και βρυσης, αποφασισα να χρησιμοποιησω 100% νερο Α/Ο για να πετυχω καλυτερα αποτελεσματα και να γλυτωσω εν μερει με τις πολλες μετρησεις. Οι συνθηκες που διατηρω τωρα στο ενυδρειο μου είναι pH=7.5 kH=5 gH=8. Δεν χρησιμοποιω CO2.
Για την αυξηση που θα χρειαστει να κανω στις τιμες του νερου Α/Ο ώστε να φτασω εκει που θελω, τι χρησιμοποιω; 1.-Για το kH χρειαζομαι μαγειρικη σοδα. Όπως ειδα σε μια απαντηση του xontros για να ανεβασω κατα 1 βαθμό την ανθρακικη σκληροτητα σε 100Lt θελω 3gr. Δηλαδη περιπου 1/3 κουταλιου του γλυκου. Σωστα; 2.-Για το gH χρειαζομαι αλατι για ενυδρειακη χρηση ή κατι αλλο; Σε τι αναλογια; Υπαρχει καποιο link; 3.-Όταν μιλαμε για την χρηση ιχνοστοιχειων και ηλεκτρολυτων ποια προϊοντα εννοουμαι; 4.-Με την χρηση νερου μονο απο Α/Ο θα μπορεσω να ριξω πιο κατω το pH και πως μπορω να παω στην τιμη που θελω; (σημειωνω χωρις CO2, ισως μπει DIY)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αγορά αντίστροφης όσμωσης ...πολλές απορίες | alexinio | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-08-08 09:52 |
Χρήση UV | niar71 | Φίλτρανση | 6 | 02-03-07 08:20 |
Απόνερα όσμωσης | Liolios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 12-01-07 20:45 |
Χρήση Neutral Regulator ή όχι; | tolis_1234 | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 21-11-04 23:30 |