|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας και πάλι
Έχω από στο κάτω μέρος του ενυδρείου ένα sump με 350 λίτρα. Στην επάνω αριστερή γωνιά του μεγαλου ενυδρείου υπάρχει βιολογικό φίλτρο με μπαλάκι πλαστικό και στην επιφάνεια χοντρό πράσινο σφουγγάρι. Μακαρόνι έχω στο σημείο εξόδου του ΣΚΙΜΕΡ, πριν από τον αντιφως. και τον άνθρακα. « σε οριζόντια επίπεδα » Κλάμ έβαλα 3 αλλά χάθηκαν την πρώτη εβδομάδα. Λάμπες έχω 4 λευκές και 2 μπλε 150 κιλά βράχο, έχω αλλά πως θα στηθεί χωρίς να ακουμπάει κάτω ; Ροή έχω καλή , όμως το Σκιμερ δεν είναι με άνθρακα |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Τι σκιμερ εχεις στο ενυδρειο?
__________________
Bill the Mastoras ![]() ![]() |
#3
|
|||
|
|||
![]()
Εφόσον απομακρύνεις τα περισσότερα ψάρια (μιας και μιλάμε για reef), θα πρέπει σταδιακά να βγάλεις από το ενυδρείο σου όλα τα τεχνητά βιολογικά υλικά. Αυτά να ξέρεις είναι και μονάδες παραγωγής νιτρικών. Το ενυδρείο σου θα στηρίζεται μόνο στον βράχο και την άμμο.
__________________
small minds just talk about people, medium minds talk about things, but the great minds talk about ideas... |
#4
|
|||
|
|||
![]()
εγω μια λυση που εκανα για βαση βραχου ειναι ορθογωνια κομματια πλεξιγλας με πολλες μεγαλες τρυπες. και στυριζονται σε ποδαρακια 10 ποντον απο σωληνα pvc.
βγαλε σταδιακα τα βιολογικα υλικα . οχι αποτομα. δυνατο σκιμερ. μεγαλη ροη |
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κατα τα άλλα συμφωνω με τους συνχομπιστες παρακατω. Θανασης
__________________
Be realistic.Demand the impossible. ![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Σας άκουσα έβγαλα το μακαρόνι και το μπαλάκι το καφέ.
Σχετικά με την βότκα, θέλω να πω ότι η ζάχαρη είναι η αιτία που απορροφάει τα νιτρικά. Βάζω κάθε μέρα μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, αλλά το σκιμερ, βγάζει αφρο σαν να έχει γύρω γύρο …μαλλί της γριάς !! |
#7
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλά έκανες και τα έβγαλες!Πιστευω μόνο να τα έβγαλες σταδιακά και όχι με την μια ,ωστε να προλάβει ο βράχος να αποκτήσει και πάλι επαρκή βιολογική ικανότητα.Όσον αφορά το άλλο τώρα η βότκα περιέχει ζάχαρη??Έχω την εντύπωση πως είναι προϊον ζυμώσεως http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%...84%CE%BA%CE%B1
![]()
__________________
Κώστας "I dreamed a thousand new paths . . . I woke and walked my old one." |
#8
|
|||
|
|||
![]()
""οινόπνευμα που κυμαίνεται από 35% ως 50% vol""
Σωστά το διάβασες, αλλά το υπόλοιπο μέχρι το 100% του ποτού τι περιέχει ; |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Νερο κυριως....
|
#10
|
|||
|
|||
![]()
Δηλαδή, αν πάρουμε οινόπνευμα και νερό κάνουμε Βότκα ;
Βότκα = νερό στα Ρωσικά Έχει ζάχαρη, από το ζαχαροκάλαμο και την πατάτα που περιέχει |
#11
|
||||
|
||||
![]()
H βοτκα ειναι προιον αποσταξης. Παραγεται απο πατατα, σταρι και αλλα τετοια παρομοια αλλα οχι ζαχαροκαλαμο. Η πατατα εμπεριεχει καποια ποσοτητα ζαχαρων.
Κατα την αποσταξη ομως τα περισσοτερα μενουν στο δοχειο θερμανσης. Το αρωμα και η γευση πολλες φορες προστιθενται μετά. Τωρα αν ριχνουν και ζαχαριτσα μεσα.. τι να πω. Αν ηταν σε σημαντικο ποσοστο θα ηταν υποχρεωμενοι να το αναφερουν στη συσταση παντως. Εξαλλου η ανθρωπινη γλωσσα ειναι πολυ ευαισθητη στα ζαχαρα. Και η βοτκα δεν ειναι καθολου γλυκια. Cheers.. ![]() ![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή μπήκα στην πρίζα με την άποψη του ¶ρη , όσο και αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρώ αναφορά για την πρόσθεση ζάχαρης ή την χρησιμοποίηση ζαχαροκάλαμου ή ζαχαρότευτλου για την παραγωγή βότκας.Οπότε μου μένει η άποψη της συνεισφοράς του αλκοολ που περιέχει η βότκα στον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων και ως συνέπεια η μείωση των νιτρικών και φωσφορικών αλάτων
![]()
__________________
Κώστας "I dreamed a thousand new paths . . . I woke and walked my old one." |
#13
|
|||
|
|||
![]()
"""Η βότκα, μια παρεξηγημένη και πολλές φορές κακοεπεξηγημένη λέξη, είναι απλά η ειρωνική ονομασία του νερού. Βότκα στα ρώσικα σημαίνει "μικρό νερό", και είναι γενικός όρος για οινόπνευμα που έχει αποσταχθεί από μεγάλη ποικιλία υλικών, όπως δημητριακά, πατάτα, σαχαροκάλαμο."""
Σιγά να μη φτάσουμε στο σημείο να … τσακωθούμε για την Βότκα. Το πήρατε πολύ προσωπικά το θέμα. Δεν είχα σκοπό Στην υγειά μας |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Ε όχι και να τσακωθούμε ρε ¶ρη.Απόψεις ανταλλάσουμε και προσπαθούμε να βοηθήσουμε αλλήλους
![]()
__________________
Κώστας "I dreamed a thousand new paths . . . I woke and walked my old one." |
#15
|
|||
|
|||
![]()
Με ζάλισε η Βότκα και ξέχασα να σας πω, ότι μετά που έβγαλα σταδιακά το μακαρόνι και τα αλλά βιολογικά , όπως μου είπατε , αλλά και που βάζω μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη κάθε μέρα, το ΝΟ3 κατεβαίνει.
![]() |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά είναι καλά νέα
![]()
__________________
Κώστας "I dreamed a thousand new paths . . . I woke and walked my old one." |
#17
|
|||
|
|||
![]()
Έχω ευχάριστα νέα να σας πω
Το Νιτρατε είναι στο 2. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Tetra Nitrate Minus | crazyio | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 07-07-06 19:54 |
Tetra nitrate minus | skathari | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 09-12-05 13:18 |
Nitrate | immerback | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 9 | 03-10-04 02:58 |