|
|
||||
|
||||
![]()
ρε παιδιά δυσκολεύομαι λίγο με τις μετρησεις.Δεν μπορώ να τις καταλάβω με ακρίβεια.Θα ξαναμετρήσω no2.Λογικά θα έχω λίγο αφού νομίζω πως έχω ρίξει αμμωνία πάνω απο μια ευδομάδα και έχει αρχίζει να πεφτει αισθητά.Να προμηθευτώ και άλλα τεστ;Να βάλω ammonia alert στο πλαινό τζάμι ή δεν χρειάζεται;Τι αλλο να κάνω;Οσο για τα ψαρια δεν με νοιάζει πότε θα τα βάλω.Εχω προμηθευτεί με υπομονή.Είναι δωρεάν
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Κάτσε να δούμε μπας και βρεθεί κανένας γνώστης να απαντήσει.. Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τεστ της JBL, οπότε αν δε βρεθεί, θα πρέπει να βρούμε τις οδηγίες..
Πάντως το ammonia alert δε νομίζω ότι χρειάζεται.. Επίσης, αν έπεσε η αμμωνία σου αισθητά, το ξαναέγραψα και παραπάνω, θα πρέπει να ξαναπροσθέσεις.. Τι άλλο να κάνεις? Να βρεις κελύφη σαλιγγαριών και να βάλεις μπόλι! ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φιλε μου τα ΝΟ2 θα αρχισουν να εμφανιζονται περιπου στις 15 μερες... οταν πεφτει η αμμωνια θα συμπληρωνεις... αν δεν το κανεις σε λιγο καιρο θα ξεκινας απο την αρχη...
|
||||
|
||||
![]()
Η αμμωνία είναι γύρω στο 3 με 4 οπότε σταθερή.Κανονικά οταν θα αρχίσει να πέφτει θα ανεβαίνει παραληλα το no3;Εχω γεμίζει(σχεδόν)στην άμμο με κατι πράσινα(άλγη πρέπει να είναι).Μπορώ να τη καταπολεμίσω;Ηνα περιμένο να ερθουν πρώτα οι κιχλήδες που ίσως τραφουνε.Δυστυχώς μαζί με τα φυτα ήρθαν στο ενυδρείο και σαλλιγγάρια.Θα βλάψουνε τίποτα;
Τις πέτρες δεν θα ήταν ωραία ιδέα(επειδή οι πέτρες είναι πλακέ)να τις έβαζα οριζόντια και να παταγαν πάνω στην άμμο και να άφηνα μικρά κενα ωστε να βάζουν τα multi τα σαλιγγαροκάβουκα;Η να περιμένω μέχρι να βρω και άλλες στρογγυλές να τις ακουμπήσω πάνω ωστε να βάλω το φελιζόλ;Θα βάλω μαλλον μια τεράστια φεγγαρόπετρα(μαλλον φεγγαρόβραχο)γύρω στα 10κιλά.Θα τον βάλω στην μέση και στα κενά του θα υπάρχουν τρύπες ωστε να βάλω τα φυτά και να κρύβονται και τα τζουλι(αν αποκτήσω τελικά).Αυτά απο ιδεες aquascape.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
οταν θα πεφτει η αμμωνια θα αρχισουν να ανεβενουν τα ΝΟ2!!!! θα αρχισουν να ανεβενουν δεν βαζουμε ψαρια ακομη... τα ΝΟ2 θα ανεβενουν μεχρι που θα χτυπησουν κοκκινο στις μετρισεις... καθε μερα θα μετρας και αμμωνια και θα συπμληρωνεις γιατι καθε μερα θα την τρωνε... καπου εκει θα αρχισουν να ανεβενουν τα ΝΟ3 και να πεφτουν σιγα σιγα τα ΝΟ2... μολις μηδενιστουν τα ΝΟ2 και εχεις μονο ΝΟ3 κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου ( 80% ) και μετρας.... λογικα θα ειναι ολα ενταξει για να βαλεις τις κιχλιδες σου.. και επιδη μπορει να κανεις 1-2 μηνες ( το πας πολυ χαλαρα ) για να βαλεις τις κιχλιδες μεσα κρατας ζωντανα τα βακτηριδια η με τροφη η με 2-3 σταγονες αμμωνια καθε μερα... αντε να το δω τελειωμενο και τι στον κοσμο.... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ αν κοιταξεις το ποστ σου απο την αρχη το εχουμε πει και παρα πολλες φορες.... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν εχω βάλει τις πέτρες απο χθές και αφού κατέβασα ενα συδερένιο κάλυμα της λάμπας και σαν να σκοτείνιασε λίγο το ενυδρείο και χτειπάει πίσω το φως είναι Ε-Κ-Π-Λ-Ι-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
TANGANYIKA | octania246 | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 27 | 13-04-08 17:42 |
tanganyika | aaaooll | Tanganyika | 35 | 25-03-08 23:25 |
Tanganyika 2 | Z_X | Tanganyika | 22 | 27-10-07 11:20 |
TANGANYIKA | Z_X | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 7 | 15-10-07 19:54 |
TANGANYIKA | Z_X | Tanganyika | 20 | 17-06-07 10:17 |