|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Και μερικές φωτό ακόμη από τον χώρο. Το ύψος της δεξαμενής που θέλω να κατασκευάσω θα πάει μέχρι το δόντι που κάνει ο τοίχος κάτω από τα φωτιστικά (120cm) . Τα υπάρχοντα φωτιστικά αργότερα θα βγούν για να μπεί στην θέση τους μάλλον κρεμαστό φωτιστικό για ενυδρείο. Τα δύο ντουλάπια από κάτω εσωτερικά επικοινωνούν μεταξύ τους με μία τρύπα περίπου 20 Χ 20 για τυχόν σωλήνες που θα απαιτηθεί να περνούν από το ένα στο άλλο, Επίσης στην δεξιά μεριά όπως φαίνεται έχω αφήσει τρύπα στο μάρμαρο για τυχόν σωλήνα προς εξυπηρέτηση του ενυδρείου. Το Air Condition που φαίνεται από πάνω - πίσω από το αριστερό φωτιστικό πιστεύω ότι θα βοηθήσει το καλοκαίρι.
|
|
|||
|
|||
![]()
Εδώ πίσω από τα μπουκάλια φαίνεται η τρύπα που έχω αφήσει για να επικοινωνεί ο εσωτερικός χώρος με τον εξωτερικό.
Αυτά για σήμερα όποιος θέλει να προτείνει κάτι σχετικά με την κατασκευή του ενυδρείου πώς μπορώ να εκμεταλλευτώ τους βοηθητικούς χώρους καλύτερα, ιδέες, προτάσεις, συμβουλές, τι είδους ενυδρείου (δισκοενυδρείο, αφρικάνικο κλπ) θα χαρώ πολύ να τις δώ και εννοείται ότι θα με βοηθήσουν. |
|
|||
|
|||
![]()
Και 2 φωτό από το παλιό μου ενυδρείο με τα τιγράκια (μου αρέσουν τα μικρά ψαράκια σε κοπάδια)
|
|
|||
|
|||
![]()
δεν εχω διαβασει τα παντα σχετικα με το εγχειρημα σου
2 ερωτησεις 1) το συγκεκριμενο χωρο το εφτιαξες με σκοπο στο μελλον να αποτελεσει βαση για ενυδρειο; 2) σε τι οροφο εισαι; το σπιτι εχει φτιαχτει για να αντεξει του τονους που θα ειναι το ενυδρειο σου; |
|
|||
|
|||
![]()
Σωστά τον χώρο τον έφτιαξα όταν με την σύζυγό μου χτίσαμε το σπίτι το 2005 με προοπτική στο μέλλον να μπεί ένα μεγάλο ενυδρείο. Το φανταζόμουν 3 μέτρα μήκος αρχικά αλλά ας όψεται ο συντελεστής δόμησης με αποτέλεσμα κόψε από δω και εκεί να βγεί 260 καθαρό μήκος για το ενυδρείο. Είναι στον 3 όροφο και ο μηχανικός επειδή του το είχα πεί από τα σχέδια έριξε ενίσχυση στη πλάκα και τις κολόνες που πήγε σύννεφο. Από στατικής πλευράς και αντοχής είναι ΟΚ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κρίνοντας απο τις διαστάσεις σου, μιλάμε για περίπου 2000 λίτρα καθαρά.
Σε αυτά τα λίτρα, μπορείς να βάλεις ότι θελήσεις. Ό,τι και να βάλεις, θα τα ευχαριστηθείς πολύ. Ανάμεσα σε δίσκους και αφρικάνες που ανέφερες, είναι καθαρά θέμα γούστου και τσέπης. Θεωρητικά ένα δισκοενυδρείο θα έχει αρκετά περισσότερα έξοδα μιας και χρειαστείς Α/Ο και όλα τα συνεπαγώμενα για την προετοιμασία του νερού, θα βάλεις αρκετά φυτά άρα θα χρειαστείς λιπάσματα, μπουκάλες με CO2 κλπ, καθώς επίσης και έναν αρκετά δυνατό φωτισμό. Στο αφρικάνικο δεν θα έχεις ουσιαστικά τίποτα απο τα παραπάνω. Ούτε Α/Ο χρειάζεσαι, ούτε κάτι ιδιαίτερο σε φωτισμό, ούτε λιπάσματα, ούτε CO2 κλπ. Απο κει και πέρα είναι τί σου αρέσει... Θα μπορούσες να προβείς και σε κάτι ενδιάμεσο όπως ένα βιοτοπικό με red belly piranhas.. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ας αρχίσω λοιπόν και εγώ τις ερωτήσεις (ρωτώντας πάς στην Πόλη που έλεγαν και οι παλιοί)
Απ' ότι καταλάβατε το στήσιμο του ενυδρείου θα γίνει σταδιακά οπότε σκέφτομαι να ξεκινήσω από την κατασκευή της δεξαμενής. Εχω επίσης αποφασίσει όλη η κατασκευή να γίνει γυάλινη / κρυσταλλο. Τι είδος τζάμι / κρύσταλλο πρέπει να επιλέξω ? Από κουβέντες έχω ακούσει για απλά / securit κλπ κλπ τι σημαίνουν όλα αυτά ? που θα μπορούσα να βρώ πληροφορίες ? Κάπου στο site κάποιος είχε αφήσει ένα αρχείο excel για τον υπολογισμό του πάχους του τζαμιού, σύμφωνα με αυτό (για διαστάσεις 260 Χ 90 Χ 120) μου βγαίνει πάχος τζαμιού πυθμένα 51 mm και πάχος τζαμιού για τις 4 πλευρές 34mm Δέν έχω ξανακούσει για τόσο χοντρά κρύσταλλα. Τι γίνεται πού θα τα βρώ ? Τα διάφορα μαγαζιά που ασχολούνται με κατασκευές ενυδρείων που τα προμηθεύονται ? Αναλαμβάνουν οι ίδιοι όλη τη μανούρα και μετά σου ράβουν το κουστούμι ? Οποιος έχει πείρα ας μου πεί αν ξέρει που θα μπορούσα να απευθυνθώ, αξιόπιστους, συνεπείς και οικονομικούς κατασκευαστές (για ευνόητους λόγους αν κάποιος θέλει ας στείλει e-mail) Επίσης πως θα πρέπει να ζητήσω να μου το κατασκευάσουν, με υπεχιλήσεις ? χωρίς ? κάτι άλλο που θα πρέπει να προβλέψω στην φάση της κατασκευής της γυάλας ? Οποιος μπορεί να μου πεί ιδέες προτάσεις ή παραπομπές για περισσότερες πληροφορίες θα τα δεχτώ με χαρά. |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για την υποδοχή στη κοινότητα και τις ευχές.
Ευχαριστώ για την υποδοχή, μάλλον για αφρικάνικο το βλέπω αλλά ας το κατασκευάσω πρώτα και βλέπουμε !!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Συμβουλές και ιδέες για 60 lt φυτεμένο | etomis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 41 | 21-10-08 13:17 |
Ιδέες για νέο ενυδρείο. | tsiko | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 16-03-07 19:12 |
Ζητούνται συμβουλές | Καυκάς Γιάννης | Χρυσόψαρα | 7 | 17-03-05 11:39 |
Μαζεμένα πτερύγια& νωχελικότητα& ανορεξία. | Konstantinos | Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες | 43 | 11-03-05 09:05 |
Ιδέες για 20λιτρο ενυδρείο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 14-12-02 05:06 |