|
Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών Το είδατε και δεν ξέρετε τι είναι? Εδώ... |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Για να υπάρξουν θύματα θα πρέπει και η Mantis να είναι σχετικά μεγάλη...
|
||||
|
||||
![]()
Σωστό αυτό!
Και θα πρέπει κάπως να μπήκε ή υπάρχει περίπτωση να υπήρχε σε άλλη μορφή? π.χ. αυγό? ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι απόλυτο Γιάννη.Έχω μια μολις 3 εκατοστά που σκοτώνει καβούρια 3πλάσια σε μέγεθος.Μάνο μπορεί να μπήκε μαζί με βράχο χωρίς να την έχεις πάρει χαμπάρι.
|
||||
|
||||
![]()
Μάνο, το βράδυ ακούς ήχους σαν κτυπήματα δαγκάνας; Και αν ναι, με τι ρυθμό;
|
|||
|
|||
![]()
Ναι Κώστα. Τα καβουράκια τα τσακίζει από μικρή. Εννοούσα επιθέσεις σε ψάρια.
|
||||
|
||||
![]()
Οχι - οχι σε ψάρια!Αν θυμαμαι καλά πρέπει να φτάσει σε μέγεθος απο 8 εκ και πάνω για τέτοιες επιθέσεις!Crisx περίπου ίδιο θόρυβο κάνει και η pistol shrimp
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ρωτάω όμως γιατί στην δική μου pistol, αν και την έχω δει ελάχιστα, η μία της δαγκάνα είναι υπερμεγέθης σε σχέση με την άλλη, κάτι που δεν παρατηρώ στην photo του Μάνου. Επίσης σύμφωνα με το παρακάτω : "Η παρουσία μιας γαρίδας mantis ανακαλύπτεται κανονικά συγκεκριμένο θόρυβο, ο οποίος μπορεί να είναι πολύ δυνατός και ευδιάκριτος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα από την επιφάνειας βράχου που σφυροκοπείται με τα νύχια τους, για να αυξήσουν σε μερικές περιπτώσεις το μέγεθος της φωλιάς τους μέσα στο βράχο. Ένας παρόμοιος θόρυβος μπορεί επίσης να παραχθεί από τις γαρίδες pistol γιατί παράγουν θόρυβό με την όπλιση της υπερμεγέθους δαγκάνας τους. Η διάκριση μεταξύ των δύο μπορεί να γίνει από τις τάσεις των γαρίδων pistol να χτυπούν μόνο μια ή δυο φορές, και στις γαρίδες mantis στα πολυάριθμα, γρήγορα κτυπήματα." Πηγή : http://www.katoikidia.com/index.php?...d=643&Itemid=1 Η δική μου pistol κτυπά όπως ακριβώς αναφέρεται πιο πάνω (1-2 φορές). Αν ο Μάνος ακούει συνεχόμενα κτυπήματα συν το ότι δεν παρατηρείται υπερτροφική δαγκάνα, μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι μάλλον είναι mantis. Όλα αυτά βέβαια με κάθε επιφύλαξη γιατί η εμπειρία μου στο αλμυρό είναι μικρή και βέβαια εφόσον ακούγονται βραδυνοί ήχοι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Αναγνώριση | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 19 | 31-01-07 18:35 |
Αναγνώριση!!!!!!!! | heiko27 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 4 | 02-01-07 17:00 |
αναγνώριση .... | crazyio | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 11 | 08-11-06 09:48 |
Αναγνώριση | tsikis | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 28-10-06 17:08 |
Αναγνώριση - Help | nickall13 | Malawi | 0 | 24-01-06 00:13 |