|
|
||||
|
||||
![]()
Απο ιχνοστοιχεια πως πας?
Μηδενισμος των ΝΟ3 μπορει να γινεται και απο αλλο παραγοντα που δεν εχεις υπολογισει.
|
||||
|
||||
![]()
μήπως έχουμε και κανένα λίνκ???
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μάνο το μόνο που δημιουργούμε βάζοντας βότκα μέσα στο ενυδρείο ,δλδ αιθανόλη, είναι μεγάλες αποικίες βακτηριδίων που καταναλώνουν Νο3 και Ρο4. Τα ψάρια δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τέτοιες ποσότητες (μιλάμε για περίπου 2 μλ στα 400 λίτρα)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(Δεν εχω ασχοληθει με τη χημεια των θαλασσινων ιδιαιτερα, αλλα στο θεμα αυτο τα ιδια δεν ισχυουν με το γλυκο? ή ο βραχος βοηθαει διαφορετικα στο θεμα?)
|
||||
|
||||
![]()
Στο θαλασσινό προσθέτουμε Ca , mg , str , Iodine , buffer για αλκαλικότητα σε υγρή μορφή ή σε σκόνη ή αν κάνουμε συχνες αλλαγές νερού υπάρχει περίπτωση (ανάλογα με το αλάτι που χρησιμοποιούμε) να μην χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι απο τα παραπάνω.Στην δική μου περίπτωση όταν λέω οτι "άφησα" το ενυδρείο εννοώ πως δεν έκανα αλλαγή νερού και δεν άλλαξα άνθρακα - αντιφώσφορο (χημική φίλτρανση) ώστε τα αποτελέσματα να μην επηρεαστούν! Τις κρίσιμες παραμέτρους (ph - kh - Ca - Mg - Str - Iod - αλλατότητα) τις πρόσεχα ευλαβικά
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Φοβερό πείραμα Κώστα!!!
|
||||
|
||||
![]()
Γιάννη το αποτέλεσμα το κρίνω απόλυτα επιτυχημένο!Υπάρχουν συνχομπίστες που δοκίμασαν με ζάχαρη και πάλι το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο!
![]()
|
|||
|
|||
![]()
H χρήση βότκας σε ενυδρείο έχει αναφερθεί πριν από το 2000 από Ρωσους δισκάδες. Η χρήση της στο οποιοδήποτε ενυδρείο θέλει προσοχή γιατί μειώνει την περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο και καλή συντήρηση του μηχανικού φίλτρου. Αλλη παρενέργεια εγώ δεν ξέρω.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρείο είχε να κάνει αλλαγή νερού πάνω από δυο μήνες. Αυτό που παρατήρησα εγώ είναι πως η άλγη έγινε ποιο αδύναμη,και όσο κράτησε το τεστ το ενυδρείο ήταν σε άριστη καταστασει γεμάτο ζωντάνια και πολύ διαυγές νερό . Τα νιτρικά έπεσαν το σκιμερ έβγαζε περισσότερο βρώμα, μπορώ να πω και την διπλάσια από ότι συνήθως. Τα sps άλλαξαν χρώμα προς το καλύτερο τα lps αδιάφορα τα soft χάλια εκτως απο τα μανιταρια,έχασα δυο μαλακά κοράλλια μια Sinularia και μια Xenia. Θα το συνιστούσα σε ενυδρεία που αντιμετωπίζουν μόνο σοβαρό πρόβλημα με άλγη και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πώ πώ...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|