|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Ν. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Όπως θα είδατε και στην παραπάνω φωτογραφία,κάτι καινούργιο βρίσκεται στα αριστερά του ενυδρείου...Έφτιαξα κάτι για να βάζω τα πράγματα ου θα χρειάζομαι συχνότερα για την φροντίδα του ενυδρείου ωστε να έχω εύκολη πρόσβαση αλλά και κάτι για να βάλω τον Iks και τον Tunze multicontroller ωστε να μπορώ να βλέπω τις ενδείξεις εύκολα αλλά και να είναι όμορφοι...Ελπίζω να σας αρέσει!!!
![]() ![]() Και με τα φώτα του δωματίου κλειστά... ![]() ![]() Και τώρα...το νέο φωτσιτικό σύστημα!!!Είναι το Riff-Systems Xtreemlights T5 με 4 80W T5 λάμπες και dimming computer που κάνει dim κάθε λάμπα ξεχωριτά!!!Επίσης έχει 2 moonlights με δυνατότητα moon cycle simulation όσον αφορά την φωτεινότητα αλλά δυστυχώς όχι και την διάκεια η οποία είναι πάντα σταθερή και την ορίζει ο κάτοχος...Να πω είναι από πάνω,ενώσω είναι ακόμα στο κουτί του... ![]() ![]() Ο μηχανισμό με τον οποίο κρέμεται και το βιβλιαράκι οδηγιών... ![]() Τα μεταλικά ούπα που αγόρασα για να το κρεμάσω από το τραβάνι...Είναι πολύ βαρύ(15-25Kg ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οι λάμπες...Είναι Arcadia Marine White στα 14.000K...Ήθελα 10.000K αλλά δεν μπορούσα να βρώ και γιαυτό αγόρασα αυτές ως την μοναδική διαθέσιμη επιλογή χωρίς UV stop(το οποίο δεν θέλω καθώς λόγω του οτι το ενυδρείο βρίσκεται στο υπόγειο,ο τεχνητός φωτισμός θα είναι η μόνη διαθέσιμη πηγή UV...)με εξαίρεση κάποιες άλλες λάμπες ειδικές για φυτά που λόγω φάσματος θα έκανα το ενυδρείο ακόμα πιο κίτρινο απότι ήδη είναι από τις ταννίνες...Έχω παραγγείλει τις λάμπες που ήθελα ακριβώς από το καλοκαίρι και σύντομα πρέπει λογικά να τις έχω...
![]() ![]() ![]() Και μερικές bonus φωτό από μερικούς από τους κατοίκους του ενυδρείου... ![]() Ένας Hemiancistrus subviridis μου στην κρυψώνα του...Μπορείται να δείτε το κάτω του μέρς στην περιοχή των βραγχίων... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ο πρώτος Baryancistrus demantoides μου!!!Είναι έξω συνεχώς και κινείται την περισσότερη ώρα
![]() ![]() ![]() Έχω άλλες τόσες οι και περισσότερες φωτό να σας δείξω και θα το κάνω μόλις βρω και άλλο χρόνο...Stay tunned!!! ![]() Ελπίζω να σας άρεσε!!! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αγαπητέ Kostas G.
άκου αν μας άρεσε, ξέρεις κανένα τυφλό που δεν θέλει το φώς του? κατ' αρχάς ευχαριστώ για τις ιδέες σου. Σε ότι αφορά το ενυδρείο σου απ' ότι βλέπω πάει από το όμορφο στο ομορφότερο !!! άντε σου εύχομαι και το κάλλιστο αν και απ' τις φωτο που έχεις ανεβάσει μέχρι τώρα φαίνεται το μεράκι που έχεις οπότε μάλλον είναι θέμα λίγου χρόνου. Επίσης για τις προτάσεις σου για το ενυδρείο που θέλω να φτιάξω στο μέλλον θα ήθελα σε παρακαλώ όποτε βρείς χρόνο να μου πείς τι εννοείς για χτιστό ενυδρείο, ίσως ακόμη και τώρα θα μπορούσα να τροποποιήσω τον χώρο που έχω ήδη ετοιμάσει προσθέτοντας ή αφαιρώντας κάτι. Εννοείται ότι αν είναι να μου έρθει φθηνότερα φυσικά και είναι επιθυμητό, άσε που ίσως με την εφαρμογή μιας τέτοιας λύσης θα μπορούσα να ξεκινήσω (ανάλογα με το κόστος πάντα) πολύ συντομότερα τις εργασίες. Η αλήθεια είναι ότι για χτιστό δεν μου είχε καν περάσει από το μυαλό.Απλά με το που έριξες την ιδέα σκέφτομαι τι γίνεται με την μόνωση, από που θα περνάνε οι σωληνώσεις πως τι και γιατί, λές να μπορέσω να αρχίσω ? κλπ κλπ. Οπότε κάθε ιδέα - πρόταση και οτιδήποτε άλλο, από οποιονδήποτε φίλο, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Και μην ξεχνάτε ότι έχω υποσχεθεί φωτό απο κάθε στάδιο (αυτό ως κίνητρο). Επίσης προκειμένου να διευκολύνω όποιον θέλει να δώσει ιδέες θα ήθελα, (μιάς και δεν είμαι και expert των HY), οδηγίες πως μπορώ να επισυνάψω φωτο. Το σκεπτικό είναι αρχικά να ανεβάσω φωτό τού χώρου και τωνυποδομών που έχω ετοιμάσει πρός δευκόλυνση όποιου θέλει να δώσει ιδέες. Προσπάθησα χθές το βράδυ αλλά τζίφος !!! Σε ότι αφορά Kostas G. για την χρήση ξύλου στην κατασκευή προφανώς αναφέρεσαι σε κόντρα πλακέ θαλάσσης για την πλάτη, τα δύο πλαινά και τον πάτο της δεξαμενής. Είχα διαβάσει στο παρελθόν διάφορα για κατασκευή τέτοιου είδους ενυδρείων σε κάτι sites του εξωτερικού αλλά να πώ την αλήθεια περισσότερες απορίες μου δημιούργησαν. Εκτός αυτού τι γίνεται με θέματα στεγανότητας και αντοχής στο χρόνο κλπ Μην ξεχνάμε ότι θα έχω 2,3 κυβικά νερό οπότε κάθε προφύλαξη που μπορεί να παρθεί είναι απαραίτητη. ¶σε που σαν ποιότητα κατασκευής και ομορφιάς - κομψότητας ότι είχα δει δεν μπορώ να πω ότι μου γέμισε το μάτι. Αντίθετα αν απο τη συζήτηση προκύψει ότι αξίζει ένα χτιστό σκέφτομαι ότι τυχόν κατασκευή με πέτρα (τι είδους κλπ κλπ) θα μπορούσε να δώσει ένα τελείως διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα και να προσομοιάσει καλύτερα το φυσικό περιβάλλον. Επίσης Kostas G. θα ήθελα την γνώμη σου σχετικά με το κόστος για το δικό μου. Εγώ εκτιμώ μια τάξη μεγέθους γύρω στα 15.000 κομπλέ για γλυκού νερού (8.000 δεξαμενή και 7.000 υλικά - φίλτρα κλπ) Από την πείρα που έχεις αποκτήσει μέχρι τώρα από το δικό σου τι λές εσύ ? Αυτά τα ολίγα ....... εεε πολά δηλαδή. |
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον καλυτερα να ανοιξεις ενα νεο ποστ για ολα αυτα φιλε μου
![]() ![]() πληροφοριες για χτιστα και ξυλινα θα βρεις περισσοτερο σε ξενα φορουμ μιας και στην ελλαδα νομιζω δεν το χουν δοκιμασει και παρα παρα πολοι το πρωτο και καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να αρχισεις πυρετοδως διαβασμα και αναζητιση πηγων τοσο για την κατασκευη οσο και για το φιλτραρισμα που ειναι και αυτο ενα μεγαλο κεφαλαιο σε τετοια ενυδρεια ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας szcs και steady!
![]() Χαίρομαι που σου αρέσει το πως εξελίσσεται szcs! ![]() Έχω ήδη κάνει κάποιες αλλαγές που ομόρφυναν το ενυδρείο(όπως π.χ. το οτι έβαλα το κρεμαστό φωτιστικό και έφυγα όλα αυτά τα καλώδια και το balast του προσωρινού φωτισμού...),φωτό από αυτές στο επόμενο update που όμως δεν θα αργήσει!!! ![]() ![]() Ευχαρίστως να σου δώσω παραπάνω πληροφορίες για το κτιστό! Εν ολίγοις,χτίζεις όλες τις πλαινές πλευρές του ενυδρείου με τσιμεντόλοιθους,ενισχυμμένους με σιδερόβεργες που έχεις στερεώσει προηγουμμένως στο πάτωμα...Έχεις ήδη κάνει προβλέψεις για το που θα είναι τα παράθυρα που θα βλέπεις το ενυδρείο και φυσικά δεν τα χτίζεις...Φτιάχνεται ένα πλαίσιο μετά από ανοξείδωτο μέταλλο που αγκαλιάζει το περίγραμμα του παραθύρου που εχεις για να βλέπεις και κολλιέται στη θέση του...Έπειτα,γεμίζεις την όλη κατασκευή από τσιμεντόλιθους με υγρό τσιμέντο και την αφήνεις να στεγνώσει...(αυτό το βήμα μπορεί να γίνει και πριν μπει το πλαίσιο,ανάλογα τον τρόπο στερέωσεις που επιλέγεται...)Έπειτα,στεγανοποιείς το όλο κατασκεύασμα εσωτερικά με μερικά χέρια από μη τοξική εποξική μπογιά για χρήσεις σε δεξαμενές νερού...Στη συνέχεις,κολλάς το τζάμι ή plexiglass στην εσωτερική μεριά του ενυδρείου με το κατάλληλο στερεωτικό/στεγανοποιητικό,πάνω από την επένδυση με την εποξική μπογιά και έτοιμο μόλις στεγνώσουν όλα αυτά(παίρνει λίγο καιρό λόγω πάχους σιλικόνης...).Όσο αφορά για το πως περνάς τις σωληνώσεις,υπερχειλήσεις,μα με τρύπα στο ενυδρείο φυσικά που την κάνεις όταν είναι δομικά έτοιμο ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Να άλλο ένα σχέδιο ξύλινου ενυδρείου...
|
||||
|
||||
![]()
Για την επισύναψη αρχείων,πατάς το κουμπί ''Διαχείρηση συνημμένων αρχείων'' που υπάρχει όταν γράφεις μια απάντηση...Σου ανοίγει παραθυράκι και σου λέει ''Upload File from your Computer'' και ''Upload File from a URL''...Προφανώς χρησιμοποιείς την πρώτη στήλη καθώς αν η φωτό σου έχει url,απλά το γράφεις στην απαντησή σου
![]() ![]() ![]() Όπως είπε και ο steady,καλύτερα άνοιξε ξεχωριστό θέμα για το ενυδρείο σου ωστε όλες οι πληροφορίες κατασκευής του στο μέλλον να είναι μαζεμμένες σε ένα θέμα και να το απολαμβάνει ο αναγνώστης όπως θα απολαύσεις τα θέματα στο MFK ![]() Ελπίζω να σε βοήθησα λιγάκι... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
διευθύνσεις και τηλ. κατασκευαστών? βοήθεια στο στήσιμο! | mios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 29 | 23-03-07 20:41 |
Kostas G.(River tank βιότοπος Rio Orinoco) | Kostas G. | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 4 | 11-02-07 14:51 |
Νέο στήσιμο ενυδρείου | CASPER | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 23-03-06 17:19 |
DIY All Glass Tank 875 Λίτρα - Sump Tank | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 13-07-05 10:39 |
Στήσιμο Νεου Ενδρείου | Filippos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 20-03-04 01:31 |