|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
το νεο μου ενυδρειο
μετά από ένα ατύχημα που είχα με το παλιο μου ενυδρειο (σπασιμο του μπροστινου τζαμιου), ξεκινησα το καινουριο μου juwel 240.
Διαστάσεις: Όγκος: 240L νερό Κατηγορία: γλυκού νερού Φυτά: διάφορα που δεν τα ξέρω Ψάρια / ¶λλα είδη: σκαλαρια-ινδιανακια-γατοψαρα-γαριδες Διακοσμητικά υλικά: φυσικό χαλικι -ξυλα (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: Φωτισμός: 2 λάμπες Διάρκεια φωτισμού: 6 ώρες Φιλτράρισμα:1 εξωτερικό φίλτρο 1100 λίτρα την ώρα και 1 το εσωτερικό φίλτρο Θερμοστάτης: 300w Λίπανση: tetra Παροχή CO2: |
|
|||
|
|||
Αντε καλη αρχη και καλοριζικο ! Κι εγω τωρα ξεκινησα με το καινουριο μου και καθομαι και το χαζευω με τις ωρες
|
|
||||
|
||||
πολυ ομορφο...κοιτα να το κανεις ακομα καλυτερο..
|
||||
|
||||
Ευχομαι να μην σου ξανα τυχει κανενα παρομοιο κακο!!!
Καλη συνεχεια!!!Τα σκαλαρια ειναι κουκλια!!! Υ.Σ. Βαλε βαλισνερια για φοντο πισω ,πιστευω θα δειξει ακομα πιο πολυ ομορφο...
|
||||
|
||||
πολυ αδειο μου φαινεται, βαλε κανενα φυτο μεσα. Καλη αρχη
|
|||
|
|||
βαλε φυτο να πρασινισει κ ανεβασε φωτο!!!
|
|
||||
|
||||
Το ενυδρείο φίλοι το στήσαμε μαζί με το Γιώργο λόγω ατυχίας στο παλιο, είναι μιας εβδομάδας (το φίλτρο δούλευε σε κουβα μαζί με τα ψάρια και ορισμένα φυτά,τα υπόλοιπα που είχε απο το παλιο χάλασαν,γιατι το νέο στήσιμο έγινε μετα απο καμμια 10αρια μέρες).Τα φυτά που μπήκαν είναι λίγη Java mοss πάνω σε ξύλα ,2 εχινόδοροι και 5-6 ρίζες blyxa japonica,φυτά θα μπουν μερικά έυκολα ακόμη λόγω φωτισμου(περιορισμένος αυτή την στιγμή μεχρι να μπουν νέες Τ5) οπότε και θα προχωρίσουμε και σε αναβάθμιση φυτών και ψαριών.Υπάρχει και παροχή CO2 και λίπανση γίνεται φειδωλά με λιπάσματα της SEACHEM.
|
|
||||
|
||||
¶δειο ξε-άδειο μιά χαρά είναι για το ξεκίνημα.
Με το καλό αναμένουμε την εξέλιξη του. |
|
||||
|
||||
να και μερικές ακόμη φωτογραφίες
|
|
||||
|
||||
ωραια πραγματα...μολις φουντωσουν λιγο εχινοδωροι και μπλυξα θα γινει ολοκληρος κηπος....περιμενουμε κι αλλες φωτο συντομα!!!
|
||||
|
||||
φιλε καλη συνεχεια και δεν χρειαζονται βιασυνες... με τα κλαδεματα σε λιγο καιρο θα εχεις μια ζουγκλα...
|
||||
|
||||
παιδιά τώρα ξεκίνησε το ενυδρείο.αυτά είναι τα πρώτα φυτά. βαλισνερια έβαλα,την είχα ήδη από το παλιό μου και την πέταξα.
|
|
||||
|
||||
δείτε και το παλιό μου,αυτό είναι........
|
|
||||
|
||||
ωραια διακοσμηση και στο παλιο σου!!!! το καινουριο ομως θα το κανεις σιγουρα πολυ καλυτερο.....
|
||||
|
||||
τα φυτα αυτα που ειναι διασπαρτα στο χαλικι σου μπροστα πως τα λενε? πολυ καλη δουλεια!
|
|
||||
|
||||
Ήταν Eleocharis parvula.
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Με καλό φωτισμό παραμένει Parvula.
|
|
||||
|
||||
μετα απο 2 μηνες
μερικές φώτο μετά από 2 μήνες.είναι τραβηγμένες με το κινητό γι' αυτό είναι λίγο θολές
|
|
||||
|
||||
πολυ ομορφο!!!η μοςς που καλυψε το ξυλο ειναι τελεια!!!! πολυ περιποιημενη!!!
ωραια επιλογη φυτων....θα πρεπει να φουντωσουν και να πληθυνουν λιγο τα πογκοστεμον και σε λιγο καιρο θα ειναι ακομη πιο ωραιο!!!
|
||||
|
||||
Όμορφο ενυδρείο και τα σκαλάρια σου μια χαρούλα, να τα χαίρεσαι.
|
|
||||
|
||||
Iwagumi
Διαστάσεις:
Όγκος: 240L νερό Κατηγορία: γλυκού νερού Φυτά: διάφορα που δεν τα ξέρω Ψάρια / ¶λλα είδη: σκαλαρια-ινδιανακια-γαρίδες Διακοσμητικά υλικά: φυσικό χαλίκι -πέτρες (χαλίκι, πέτρες κ.λ.π.) Φόντο: Φωτισμός: 2 λάμπες τ5 και 4 τ8 (255 w) Διάρκεια φωτισμού: 8 ώρες Φιλτράρισμα:1 εξωτερικό φίλτρο 1100 λίτρα την ώρα και 1 το εσωτερικό φίλτρο Θερμοστάτης: 300w Λίπανση: tetra Παροχή CO2: [/quote] Μετά από αρκετές ώρες κόπου , πιστεύω να άξιζε για την αλλαγή που έχει γίνει σήμερα. Το νερό είναι λίγο θολό ακόμη, σε λίγες ήμερες θα βαλω φώτο με τα νέα φυτά |
|
||||
|
||||
υπεροχες πετρες!!!! (αραγε απο leroy merlin κι εσυ??) και τις εχεις πολυ ευστοχα τοποθετημενες κατα τη γνωμη μου...
η νεα ταση τυπου iwagumi ξαναχτυπα!!!...μπραβο!!
|
||||
|
||||
από το leroy merlin τις πήρα, όπως και πολλοί άλλοι
|
|
||||
|
||||
Πολύ ωραίο για αρχή, να το δούμε και όταν θα ανθίσει. Καλή συνέχεια. περιμένουμε την εξέλιξή του.
|
|
|||
|
|||
Μυρίζομαι "στρατηγικό" στήσιμο!
Μπράβο φίλε μου.. Το θέμα είναι πως θα κρατήσεις συμμαζεμένο το φυτό πίσω αριστερά. |
|
||||
|
||||
ΚΟΥΡΕΑΣ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ' ΧΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΛΙΔΙΑ.
|
|
||||
|
||||
Πληροφορίες
Διαστάσεις:120Χ50Χ40 Όγκος:200 Λ. περίπου καθαρα. Κατηγορία:Στυλ Iwagumi Φυτά:Αυτα θα μπούν Hemianthus callitricoides ,Blyxa japonica, Pogostemon helferi Ψάρια / ¶λλα είδη:Καποιο μικρόσομο κοπάδι Τetra, Octoinclus arnoldi X 4 ,Cardina japonica X 8 Διακοσμητικά υλικά: (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Πετρες τυπου απολιθωμένο δενδρο,Υπόστρωμα Tetra και απο επάνω φυσικο χαλικη 1-2 mm. Φόντο:Μαυρο χαρτόνι Φωτισμός:2Χ 38 W gro lux Sylvania, 2X 38 W Sera Plant, 2X 54W T5 Philips 976 Διάρκεια φωτισμού:Οι 4 πρώτες για 8 ωρες τωρα στην αρχή με σκοπο τις 10 και οι Τ5 4 ωρες με σκοπο τις 6-7 ωρες αναλόγως την κατάσταση. Φιλτράρισμα:Εξωτερικό φιλτρο Ferplast 1100 l./ώρα ,με τα σφουγγάρια του και Substrad EHEIM και το εσωτερικό του με κυκλοφορία 1000λ./ώρα γεμάτο με Substrad EHEIM και υαλοβάμβακα. Θερμοστάτης:300 W Hydor. Λίπανση:ρος το παρόν λογω καινούργιου υποστρωματος τίποτε αργοτερα της Seachem. Παροχή CO2:80 φυσ./λεπτό ,απο 2κιλη μπουκάλα με μείκτη της Ferplast. Παράμετροι: pH:7 Γενική σκληρότητα (GH):7 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6 Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):10 Αλλαγές νερού:30% κάθε βδομάδα απο ΑΟ και νερό βρύσης εδω και 4 μέρες γίνεται χρήση νερου απο ΑΟ και οι τιμες θα κατέβουν στο PH6,8,GH 5,KH 4 Θερμοκρασία:26oC Όλα τα υπόλοιπα φυτά που υπάρχουν μέσα θα φύγουν καθως και τα ψάρια. Φωτογραφίες: Συνημμένα Thumbnails |
|
||||
|
||||
Το χαλίκι σου μου άρεσε πάρα πολύ, από που το πήρες;
|
||||
|
||||
από κατερινη το πήρα.το έχω δει και στον AMAZONIOS-AGELAKI 17 |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|