|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() +1 σε όλα όσα είπες στο ποστ σου.... ![]() Εφη τύφρη θα βρείς σε όλα τα πετ σοπ (σχεδόν). Αλλά σε τι φίλτρο να την βάλεις; Χώρο έχει για να βάλεις όση χρειαστεί; Δεν νομίζω. Το ph έχεις στην βρύση που θέλεις να βάλεις τύφρη; |
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι μανουρα στη Θεσνικη το μαλακωμα.
Ενας τροπος αν δεν εχεις χωρο (που δεν εχει) το φιλτρο για τυρφη ειναι οι αλλαγες να γινονται σε ενα ποσοστο με απιονισμενο. Αλλος τροπος που ειναι ομως απλα βοηθητικος (δεν εχουν μεγαλη δραστικοτητα στο μαλακωμα, οσο σε αλλα θετικα που εχουν) ειναι τα φυλλα Catappa (indian almond leaves) http://cgi.ebay.com/100-Grade-A-7-12-Indian-Almond-Catappa-Leaf-Betta_W0QQitemZ310083964571QQcmdZViewItem?hash=ite m310083964571&_trkparms=72%3A1205|39%3A1|66%3A2|65 %3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14 Καλος συνδυασμος με απιονισμενο. Προτεινω ομως να συνεχισεις με ενα χρυσοψαρο. (και ισως λιγο μεγαλυτερο ενυδρειο καποια στιγμη, αντι γα κουβαδες μπορεις να χρησιμοποιεις λαστιχο κατευθειαν στην αποχετευση ![]() Απλα να εισαι απο την ανοιξη προετοιμασμενη και να εχεις εγκαταστησει ενα ανεμιστηρακι για να κρατας χαμηλη τη θερμοκρασια το καλοκαιρι.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Efi : 23-09-08 στις 13:28 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καμία σχέση τα φύλα της αμυγδαλιάς με τα almond leaves.
|
||||
|
||||
![]()
Έχω ένα mopani μέσα. Νομίζω βοηθάει ε; Θα μεταφέρω την συζήτηση στην κατηγορία μονομάχοι οκ;
|
|
||||
|
||||
![]()
Ελάχιστα μεν βοηθάει δε.
Η ποιο εύκολη λύση στο πρόβλημά σου είναι να προσθέτεις απιονισμένο νερό.
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί δεν μου βγήκε το banner βρε παιδιά;
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν βαλεις φυτα (που πρεπει) στο ενυδρειο, πρεπει να αφαιρεσεις τον ανθρακα απο το φιλτρο. (κατακρατα ουσιες χρησιμες στα φυτα)
Αντικατεστησε το με το αλλο που ειναι σαν σφουγγαρι ή αν εχει παλιωσει θα λειτουργει σαν βιολογικο μονο χανωντας τις χημικες του δυνατοτητες φιλτραρισματος. (εγω θα το εβγαζα καθως εχω ακουσει οτι τα παλιοτερα φιλτρα ανθρακα οταν περναγε η δραση τους επεστρεφαν τις ουσιες στο νερο, τωρα αν το συγκεκριμενο υλικο ειναι "παλιοτερης τεχνολογιας" ή νεοτερης εν το ξερω) Δεν νομιζω να χωραει κατι αλλο στο φιλτρο ομως (τυρφη). Οποτε το απιονισμενο οπως ειπαμε ειναι καλη λυση (για τα λιγα λιτρα) σε συδυασμο με φυλλα catappa και το ξυλα που ειπες (αρκει να εχει ακομα "υλικο" πανω του). Καποιος εχει βαλει φυλλα αμυγδαλιας (που δεν εχουν σχεση μεν) αλλα εκαναν "δουλεια". Αλλα αν εχει πεσει τπτ πανω τους (μολυσμενα) θα γινει καταστροφη. Δεν ξερω απο πρωτο χερι (ακομα ![]() Οταν εχω νεα για την ανθισμενη αμυγδαλια θα γραψω. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Έλα στο θέμα ΒΕΤΤΑ να σου απαντήσω επι τούτου
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Βασικά ξέρω και ένα άλλο φυτό που καταπολεμά όλα τα παραπάνω 100% και θα το δοκιμάσω στο ενυδρείο. Εάν έχω αποτέλεσμα και στο PH τότε θα σας πω ποιο είνε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Το δεντρο ειναι αυτο http://en.wikipedia.org/wiki/Terminalia_catappa http://www.theaquariumwiki.com/Terminalia_catappa Πιο πανω γραφεται που πωλειται (λινκ)
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστυχώς το νερό της Θεσ/νίκης είναι σκληρό, μπορείς να χρησιμοποιείς (νομίζω αναφέρθηκε) απιονισμένο για να κατεβάσεις την σκληρότητα, και ποιο σταθερό θα είναι έτσι!
|
|