|
|
||||
|
||||
![]()
Στο stick. Μόλις το έβγαλα από το ενυδρείο, αμέσως είδα τις τιμές αλλά (το πολύ) 3' λεπτά αργότερα άλλαξαν σε αυτές που γράφω παραπάνω.
Παράθεση:
------------------------- Να ρωτήσω κάτι ακόμα, σχετικά με τη μείωση του pH: Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω στις αλλαγές του νερού, απιονισμένο νερό εμπορείου; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hellenicsun : 21-09-08 στις 12:51 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το Ph μπορεις να το μειωσεις με:
1.Χρηση τυρφης για προετιμασια νερου σε καποιο βαρελι πχ. ή και στο φιλτρο 2.Προσθηκη co2 3.και με αντιστροφη οσμωση Πιστευω και απιονισμενο μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα με μειξη 50-50 πχ. με νερο βρυσης γιατι το απιονισμενο δεν εχει ιχνοστοιχια κλπ. που χρειαζονται τα φυτα και τα ψαρια...
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Με απιονισμένο θα κατεβάσεις σκληρότητα κυρίως.
Στα στικ οι τιμές που παίζουν είναι αυτές που έχει το στικ με το που θα το βγάλεις από το νερό.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
NO3: 0 NO2: >7d KH=TAC=Carbonate Hardness: 6d pH: 7.2 |
|
||||
|
||||
![]()
Σημαίνει οτι το φίλτρο σου έχει αρχίσει να στρώνει, έχει δρόμο όμως και με σιγουριά δεν μπορούμε να απαντήσουμε γιατί δεν έχουμε μέτρηση αμμωνίας καθώς επίσης έχουμε και επισφαλείς μετρήσεις λόγο μη εγκυρότητας των στικ (παρουσιάζουν σοβαρές αποκλίσεις).
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- ![]() ![]() Στη παραπάνω βλέπετε το ενυδρείο μου. ![]() ![]() Στη παραπάνω βλέπετε ένα χνούδι που έχει σχηματιστεί πάνω στο ξύλο (ελπίζω να φαίνεται καθαρά). ------------------------- Καλημέρα. Οι σημερινή μέτρηση με το stick: NO3: 0 NO2: 7d KH=TAC=Carbonate Hardness: 6d pH: 7.2 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη hellenicsun : 22-09-08 στις 09:50 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
καλησπερα.απλα να συμπληρωσω
οτι κοπαδοψαρα και να παρεις δεν θα σου δειξουν την αισθηση του κοπαδιου επειδη ειναι μικρο το ενυδρειο.ειτε νεον ειτε αρλεκινους γκαπυ κτλ.ολα θα ειναι σκορπισμενα στο ενυδρειο.ακομα και στο 400αρη μου που εχω 8 ειδη κοπαδακια αχταρμας ειναι ολα ![]() μονο οταν εβαλα τα σκαλαρια μεσα γειναν ολα συμοριες.... ![]() για να μην πω οτι τρωνε και ξυλο τα καιμενα τα σκαλαρια.................. ![]() Υ.Γ καλη συνεχεια και καλο διαβασμα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλημέρα σας κιόλας! Οι σημερινές (κλασσικές πλέον) μετρήσεις: NO3: 0 NO2: 0 GH=DT=TH: 7d KH=TAC=Carbonate Hardness: 6d pH: 7.2 Θα ήθελα επίσης να σημειώσω πως, βλέποντας όλο αυτό το καιρό άλλα ενυδρεία και ψάρια... Να πω πως μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο Μονομάχος; Αλλά υποθέτω πως 63lt, είναι πολλά; Μήπως θα ήταν καλύτερα; Μήπως όμως η ποιότητα του νερού να μη κάνει; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οποτε διαβασε καλυτερα τις οδηγιες για σιγουρα ![]() Η αεραντλια δεν ειναι αχρηστη. Την αποθηκευεις και τη φυλας για τις δυσκολες μερες. Για τα τεστ της σερα δεν εχω διαβασει καλες κριτικες (για την αξιοπιστια τους)
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό τις esha λέεει να προσέχουμε να μην "τρέξει" το νερό γιατί τότε αλλάζουν τα δεδομένα!!! Θέλει προσοχή το στικ πολύ για να πάρεις έστω και στο περίπου τις τιμές, βέβαια αν καταφέρεις να εφαρμόσεις εκτός από τις οδηγίες που είναι ευθύνη του χρήστη και τις οδηγίες φύλαξης που είναι ευθύνη του εισαγωγέα - καταστηματάρχη κλπ μέχρι να φτάσουν στον τελικό αγοραστή παίρνεις αρκετά σωστές μετρήσεις.
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα!
Οι σημερινές μετρήσεις: NO3: 0 NO2: 7d KH=TAC=Carbonate Hardness: 6d pH: 7.2 Να σημειώσω πως το ενυδρείο λειτουργεί από τη Παρασκευή το πρωί. Πότε θα ήταν καλό να προχωρήσω σε αλλαγή νερού και τι ποσότητα; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι ψάρια μπορεί να πάρει? | KAVOURNEN | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 12-08-08 20:20 |
Τι ψάρια μπορώ να βάλω? | tasinio | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-02-08 19:30 |
Τι ψάρια να βάλω? | Neoklis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 01-03-07 22:28 |
Τι άλλα ψάρια μπορώ να βάλω ? | andreasp | Χρυσόψαρα | 8 | 28-04-06 16:51 |
Τι ψάρια να βάλω? | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 01-02-04 03:01 |