Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 08-09-08, 15:00
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Εύχομαι καλό ξεκίνημα φίλε westie! Και χαίρομαι πολύ που καταστάλλαξες τελικά και προχωράς βήμα βήμα!

Να απαντήσω λοιπόν κι εγώ με τη σειρά:
1. Για το στρώσιμο δε χρειάζεσαι βακτήρια! Βακτήρια υπάρχουν και στην ατμόσφαιρα, και εφόσον υπάρχει αμμωνία στο ενυδρείο σου, σιγά σιγά θα εγκατασταθούν αποικίες βακτηριδίων στο φίλτρο κυρίως, αλλά και σε κάθε επιφάνεια (τζάμια, πέτρες, κ.τ.λ.) Με τα σκευάσματα του εμπορίου (π.χ. sera nitrivec που έχεις), ρίχνεις κάποια βακτήρια στο ενυδρείο, με αποτέλεσμα να επιταχύνεις τη διαδικασία.. Το ίδιο μπορείς να κάνεις παίρνοντας υλικό από κάποιο παλιό σου φίλτρο και "στίβοντάς" το στο νερό του καινούριου ενυδρείου, ώστε να αδειάσει λίγη μπίχλα (αυτή η μπίχλα είναι αποικίες βακτηριδίων..

2. Σε ένα ενυδρείο που έστησα στην Κω, ο τοίχος πίσω έχει ένα ωραίο μπλε χρώμα, και ούτε κι εγώ έβαλα background και φαινόταν πολύ ωραίο.. Ξεκίνα το έτσι, λοιπόν, και αν είναι προσθέτεις κάποιο χαρτόνι στη συνέχεια! Τα 3εκ φτάνουν για να καταφέρεις να το περάσεις από πίσω, και να το κολλήσεις με ταινία διπλής όψεος στις γωνίες..

3. Η βάση με τη singer θα είναι πολύ ωραία, παρόλο που χάνεις το πρακτικό ντουλαπάκι από κάτω.. Κρίνοντας από τις έτοιμες βάσεις π.χ. της Juwel, πιστεύω πως κάποιο ξύλο με πάχος τουλάχιστον 1.5-2.0εκ θα είναι αρκετό.. Αρκεί βέβαια να εξασφαλίσεις:
α. ότι είναι σταθερή η βάση της ραπτομηχανής και δεν κουνιέται
β. ότι η επιφάνεια όπου θα πατήσει το ενυδρείο είναι επίπεδη!

4. Πάνω από το ξύλο, καλό είναι να βάλεις κάποιο φελιζόλ και μετά το ενυδρείο, για να εξασφαλίσεις ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης..

5. Πριν βάλεις την άμμο.. Καλό είναι να βάλεις ένα κομμάτι φελιζόλ μέσα στο ενυδρείο, και πάνω σε αυτό να βάλεις τις πέτρες σου! Και με άμμο να συμπληρώσεις στη συνέχεια.. Γιατί, οι κιχλίδες σκάβουν πολύ, οπότε αν κάποια πέτρα ακουμπάει πάνω στην άμμο και όχι σταθερά στο φελιζόλ, μπορεί να σκάψουν από κάτω και να σου βρεθεί στον αέρα, να πέσει, και να έχουμε ατυχήματα! Πολλή προσοχή στο στήσιμο, να είναι σταθερά τοποθετημένες οι πέτρες!

6. Για άμμο, προσπάθησε να βρεις αραγωνίτη, που θα σου ανεβάζει σημαντικά και τη σκληρότητα, για να έχεις σωστές συνθήκες στο ενυδρείο! Ακριβώς επειδή σκάβουν πολύ οι κιχλίδες, φρόντισε να έχεις μεγάλο πάχος, δλδ γύρω στα 5εκ.. Ξεκίνα με 15-20 κιλά, και βλέπεις αν θέλει προσθήκη περισσότερης..

Αυτά από μένα, καλή συνέχεια! Περιμένουμε φωτογραφίες από το στήσιμο!

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-08, 15:52
Το avatar του χρήστη Σπύρος Μ
Σπύρος Μ Ο χρήστης Σπύρος Μ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αιγαλεω
Προεπιλογή

Ευχαριστώ!!!Το στήσιμο θα αρχίσει σε λίγες μέρες μέχρι να μεταφερθουν τα έπιπλα(μετακομίζω σε άλλο δωμάτιο).Πόσα εκ. ξύλο να βάλω σαν βάση για να είναι πιο σταθερό;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-09-08, 16:06
Το avatar του χρήστη xontros
xontros Ο χρήστης xontros δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μελίσσια (Aθήνα)
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην xontros
Προεπιλογή

Ρίξε μια ματιά κι εδώ:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides.../5enydreio.htm
(ενυδρείο σε ραπτομηχανή)

Παράθεση:
Η βάση με τη singer θα είναι πολύ ωραία, παρόλο που χάνεις το πρακτικό ντουλαπάκι από κάτω.. Κρίνοντας από τις έτοιμες βάσεις π.χ. της Juwel, πιστεύω πως κάποιο ξύλο με πάχος τουλάχιστον 1.5-2.0εκ θα είναι αρκετό.. Αρκεί βέβαια να εξασφαλίσεις:
α. ότι είναι σταθερή η βάση της ραπτομηχανής και δεν κουνιέται
β. ότι η επιφάνεια όπου θα πατήσει το ενυδρείο είναι επίπεδη!
Και επίσης, έχει να κάνει και με το τι έχει αυτή τη στιγμή η βάση πάνω της.. Έχει ήδη κάποιο ξύλο? Θα το κρατήσεις? Θα το αντικαταστήσεις?

Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855
Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530

Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-08, 14:28
alexinio Ο χρήστης alexinio δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πεύκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην alexinio
Προεπιλογή

Ωραία τότε!
Με το που το αγοράσεις στήνεις το ενυδρείο το βάζεις σε λειτουργεία και αρχίζεις και το στρώνεις...
Με το που στρώσει βάζεις τα πρώτα ψάρια....
Απλά τα πράγματα!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-08, 11:00
Member

Προεπιλογή

Συγνώμη για την καθηστέρηση αλλά έπαιζα counter σε ενα internet caffe!!!Αυτό που είπες Αλεξανδρε είναι αυτονόητο!!!Με το μπόλι θα πάρει πολυ λιγότερο αλλά θα είναι πολύ ενδιαφέρον το στρώσιμο με αμμωνία!
-------------------------
Την πηρα την αμμωνία.Είναι σε ενα δοχείο 1 λιτρου.Είπε ο φαρμακοποιος πως δεν πρέπει να εισπνεύσω γιατί είναι άκρως επικύνδηνη αλλά και πως πρέπει να την χρησιμοποιήσω καλύτερα σε ανοιχτους χώρους οπότε θα έχω όλα τα μπατζούρια και τα παραθυρα το σπιτιού ανοιχτα.Οσο για φελιζολ ελπίζω να βρω στο πρακτικερ(μάλλον θα βρώ).Θα πάρω και τα τεστ(τι εταιρία μου προτείνεται και το φίλτρο και θα είμαι έτοιμος!!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Σπύρος Μ : 11-09-08 στις 11:00 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-08, 11:19
Το avatar του χρήστη Filotas
Filotas Ο χρήστης Filotas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Filotas Send a message via Skype™ to Filotas
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από westie Εμφάνιση μηνυμάτων
Την πηρα την αμμωνία.Είναι σε ενα δοχείο 1 λιτρου.Είπε ο φαρμακοποιος πως δεν πρέπει να εισπνεύσω γιατί είναι άκρως επικύνδηνη αλλά και πως πρέπει να την χρησιμοποιήσω καλύτερα σε ανοιχτους χώρους οπότε θα έχω όλα τα μπατζούρια και τα παραθυρα το σπιτιού ανοιχτα.Οσο για φελιζολ ελπίζω να βρω στο πρακτικερ(μάλλον θα βρώ).Θα πάρω και τα τεστ(τι εταιρία μου προτείνεται και το φίλτρο και θα είμαι έτοιμος!!!
Τί θα την κάνεις τόση αμμωνία; Εγώ για να στρώσω το Lido 120λιτρα απο ένα μικρό μπουκαλάκι 50cc δεν χρησιμοποίησα ούτε την μισή. Τώρα εσύ με 1 κιλό αμμωνία τί θα στρώσεις;
Παλιά 11-09-08, 11:24
Το avatar του χρήστη Moutralewn
Moutralewn Ο χρήστης Moutralewn δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Άνω Γλυφάδα
Προεπιλογή

Φελιζόλ μπορείς να βρεις σε όλα τα καταστήματα με οικοδομικά είδη (θεωρώ ότι θα έχει καί το Praktiker). Κοίτα να πάρεις το πεπιεσμένο φελιζόλ (που συνήθως είναι πράσινου ή μπλε χρώματος) και λέγεται ντάου (daw) και όχι το απλό (το άσπρο).

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-09-08, 11:31
Member

Προεπιλογή

Eυχαριστώ.Οσο για την αμμωνία κάτι θα την κάνω.Δεν του ζήτησα ακριβής ποσότητα και μου έβαλε 1 λίτρο.Θα πάω σήμερα στο Αιγάλεω για φακούς επαφής και θα πεταχτώ και απο το πετ-μπουμ για τροφή τυ σκύλου μου.Μπορείτε να μου πείτε πια είναι τα βασικά τεστ να πάρω αλλά και μια άποψη για το φίλτρο serafil 600?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-08, 12:13
alexinio Ο χρήστης alexinio δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πεύκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην alexinio
Προεπιλογή

Άρα θα αγοράσεις εξωτερικό φίλτρο...πόιο...πότε ?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 10-09-08, 12:21
Member

Προεπιλογή

Θα πάρω το 2213 μέσα στην ευδομάδα!!!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές