|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Maverick σε ένα από τα τεύχη του AquaScaping World
http://www.aquascapingworld.com/magazine/pdf/ έχει κάτι σχετικό.
|
||||
|
||||
![]()
500 κιλά στο μπαλκόνι σου (δεν έχεις μετακομίσει νομιζώ) ξέχασε το!
Στο σπιτι που χτιζω τώρα θα βάλω ενυδρειο περιπου 1 τονο και ενίσχυσα το σημείο με το στατικο μηχανικο. Σε ερώτηση αν μπορούμε να επεκτείνουμε το μπαλκονι 20 πόντους κόντεψε να μας σκοτώσει! Ειναί πολλά τα κιλά Γιάννη! Α! και για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις! Το μπαλκόνι φυσικά και δεν θα πάει κάτω άμα βάλει την λιμνούλα! Σε περίπτωση όμως απότομης μετακίνησης φορτίων (σεισμός που είναι συχνό φαινόμενο στην Κρήτη) και με δεδομένο ότι το νερό κινείται, ο Γιάννης μένει στον τρίτο και η πολυκατοικία είναι 25ετίας+ μπορεί και να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα. Ας ρωτήσεις καλύτερα κάποιον μηχανικό που θα σου δώσει μια πολύ πιο υπεύθυνη απάντηση. Για λίμνη μπαλκονάτη ψηφίζω δαγκωτό shubukin ή τα απλά comet. Επίσης αν είναι τελικά να την ξεκινήσεις κάνε το πριν πιάσουν τα κρύα. |
|
||||
|
||||
![]()
Ασχετα με το ποσο καινουργια ειναι μια οικοδομη ποτε δε φορτιζουμε το μπαλκονι με τοσο βαρος.
Μπορει να αντεχει το μπαλκονι αλλα σε ενα σεισμο δε ξερεις τι μπορει να γινει οπως ειπε και ο kastmaniac.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ποιο δηλαδή θα ήταν το μέγιστο επιτρεπτό βάρος για ένα μέσο μπαλκόνι? Απ ότι καταλαβάινω δεν είναι το βάρος το πρόβλημα γιατί αν βγουν 6 άτομα στο μπαλκόνι νατα τα 500κιλά (και ειδικά αν είναι ενυδρειόφιλοι ίσως πάει και παραπάνω... ![]() Για χρυσόψαρα θα καταλήξω μάλλον στα τελειώς κοινά (αυτό πρέπει να είναι αυτό που σου έλεγα) που μοιάζουν με κυπρίνους |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ έχω μία μικρή λιμνούλα 260 λιτρων στο μπαλκόνι στην οποια τους πρώτους μήνες είχα χρυσόψαρα αλλα μόλις άρχισαν τα πρώτα κρύα τα ψαράκια μετακόμισαν στο σπίτι σε ενυδρείο και δεν τα ξαναέβγαλα στη λιμνούλα..
![]() Πλέον στη λιμνούλα έχω μόνο φυτά.. Ευτυχώς δεν εγινε κανένας σεισμός για να δώ αν θα αντέξει το μπαλκόνι ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Προσοχή! Εκτίμιση πάνω σε αυτό το θέμα να δώσει μόνο κάποιος πολιτικός μηχανικός και αφού πρώτα δει τον ξυλότυπο του ορόφου του εν λόγω εξώστη (τα σχέδια, δηλαδή που απεικονίζουν τα δεσίματα του χάλυβα μέσα στο μπετό και ανάλογα με το πάχος της πλάκας του μπαλκονιού και των διπλανών, κυρίως, πλακών) και το αντίστοιχο τεύχος στατικών υπολογισμών που υπολογίζουν σταθερά και κινητά φορτία. Έτσι, με απλή-γενική συζήτηση, μόνο γνώμη μπορεί να δώσει κανείς, και δεν είναι πάντα έγκυρη... Όσο για τα αποτελέσματα κακών υπολογισμών, δε θέλει να ξέρει κανείς. Ας μην παίζουμε με την τύχη μας, ρισκάροντας να ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου...
|
|
|||
|
|||
![]()
-Η ολη συζητηση με αγχωνει....
![]() ...με αγχωνει για τα 4 ενυδρεια που εχω στο διαμερισμα(2ος οροφος) συνολικου βαρους ανω του τονου (1200 κιλα τα υπολογιζω)... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Λιμνούλα σε βαρέλι!!! | ΕΛΒΙΡΑ | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 31 | 03-07-08 10:20 |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |
Σκέψεις για nano reef... | violinist | Nano Reef | 9 | 27-08-07 21:18 |
Τσιπούρες και λαβράκια!! Σκέψεις για Μεσογειακό. | Stavros | Μεσογειακό | 36 | 16-12-06 10:59 |
Δεξαμενή στο μπαλκόνι... | Maverick | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 16-06-05 10:35 |