|
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας παιδιά! Επειδή σκοπεύω αυτή τη φορά να το κάνω full planted το ενυδρείο μου πρέπει να προσθέσω λάμπες! Θα μοντάρω το καπάκι με τον dizio τον έμπειρο που έχει ήδη κάνει πατέντα για το δικό του( Βοήθεια με καπάκι - Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου)
Θα ήθελα και τη δική σας γνώμη για το πόσες λάμπες πρέπει να προσθέσω(1-2 το πολύ ακόμη),τύπο λάμπας(Τ5 ή Τ8 και διαφορές τους,φάσμα, watt) καθώς και τα watt που πρέπει να έχω για ένα ισορροπιμένο φωτισμό ακόμη και για απαιτητικά φυτά, χωρίς άλγες όμως. Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν γνωρίζεται πόσο χρήματα περίπου θα χρειαστεί να διαθέσω! Με ένα δικό μου πρόχειρο υπολογισμό, κοντα στα 40Ε(για μια μεγάλη Τ8 και όλα τα υπόλοιπα)!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 04-09-08 στις 14:36 |
|
||||
|
||||
![]()
Τελικά μετά απο μια πολύ μικρή και καθηστική έρευνα αγοράς(μέσω ιντερνετ
![]() Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άσχετο! Επειδή θα χρησιμοποιώ συνέχεια τύρφη θα ήθελα να μου πείτε αν η τύρφη των φυτώριων είναι ιδανική και για τα ενυδρεία?!! π.χ. http://www.antemisaris.gr/displayITM2.asp?ITMID=2703 |
|
||||
|
||||
![]()
Εμπλουτισμένη με άζωτο (νιτρικό και αμμωνιακό), φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, βόριο και άλλα ιχνοστοιχεία
Αν δεν ξερεις τι κανεις, δεν σου κανει. |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι τα πρόσεξα όλα αυτά αλλά ήλπιζα να είναι σε βαθμό που θα απορροφηθούν από τα φυτά. Κρίμα και είναι φθηνή! 7,5ε το μηνα είναι πολλά για τύρφη! Ξέρεισ κανείς καμιά φθηνή??
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ενα full planted το κοστος της τυρφης δεν θα επρεπε να σε απασχολει.
Εχει αλλα εξοδα, πολυ πιο σοβαρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Εκτός από τα λιπάσματα τι άλλο?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρευμα....
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μαστορέματα και απορίες..!! | dessert | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 16 | 23-05-07 22:23 |
Aμμος και απορίες | eliasfot1 | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 19-05-06 16:09 |
Εξελίξεις και απορίες | drakoulis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 18-02-06 03:52 |