|
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποια είναι η επιθυμητή ροή και πως το καταλαβαίνω αυτό?
Τώρα του έχω βάλει το μικρό στόμιο και δουλεύει κανονικά. Τα χελωνάκια δεν ενοχλούνται από το ρεύμα (αντέχουν καμια φορά και με sprint πάνε κόντρα στο ρεύμα) και βλέπω ότι έχει ροή αρκετή. Πως ξέρω ότι είναι αρκετό αυτό? Η ιδέα με το σωλήνα και τις τρύπες είναι καταπληκτική!!!!Όπως και το άλλο με το Ποτήρι!!!Θα είναι κ στυλ συντριβάνι εκει!!! Και πάλι σε ευχαριστώ φίλε για τις πολύτιμες πληροφορίες!!! Θα πάω σήμερα ή αύριο να πάρω και την λάμπα και τον θερμοστάτη να το τελειώνω σιγά σιγά το όλο θέμα! Edit: με το που είπες την μαγική λέξη "πατέντα" άρχισα να στροφάρω! Έβαλα το σωληνάκι στο μεγάλο στόμιο (χωρούσε οριακά) και βγάζει μεν με μικρότερη πίεση από το μεγάλο στόμιο κ μεγαλύτερη πίεση από το μικρό στόμιο, το έβαλα κ σε σημείο που να μην ενοχλεί τα παιδιά και νομίζω βολεύτηκα για την ώρα!!!! Τέλειες συμβουλές!!!! |
|
||||
|
||||
![]()
η επιθυμητή ροή είναι αυτή που προκαλεί μεν κίνηση στο νερό σε όλο το ενυδρείο αλλά δεν παρασέρνει τα χελωνάκια σου συγχρόνως. Συντριβανάκι μπορείς να φτιάξεις με πολλούς τρόπους αν θέλεις, πετρούλες κατάλληλες και υπερχείλιση όπως είπαμε πριν. Υπάρχουν πολλοί τρόποι αν κάτσεις και σκεφτείς.
|
|
||||
|
||||
![]()
Να συνεχίσω εδώ με κάποιες ερωτήσεις μου (να βρίσκονται και μαζεμένα για τους νέους....)
Διακόσμησα επιτέλους και το ενυδρείο μου με τα χελωνάκια....πήρα πλάκες να λιάζονται, φυτά να υπάρχει σκιά....γενικά το έφτιαξα αρκετά. Θα ανεβάσω και φωτό με την πρώτη ευκαιρία (=να δουλέψει η ψηφιακή μου....) Θέλω να ρωτήσω τα εξής: 1. Τα ταΐζω 1 φορά την ημέρα 3-4 γαριδάκια κ 1 κρακεράκι βιταμινών στο καθένα...αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν χορταίνουν!!! Να τους αυξήσω την ποσότητα?Να τους αλλάξω την διατροφή?Σήμερα έπιασα το ένα από τα δυο να δαγκώνει τα πλαστικά φυτά!!!! 2. Έχω βάλει μέσα ένα κοχύλι και μερικές πέτρες που είχα πάρει από τπ νησί (από την θάλασσα) πρίν πολλάαααααααα χρόνια (βρισκόντουσαν τουλάχιστον 5-6 χρόνια στο μπαλκόνι μου σαν διακοσμητικά). Ένας φίλος που είχε γλυκού νερού ψαράκια μου είπε ότι επειδή έβαλε κάποια κοχύλια από θάλασσα του πέθαναν τα μισά ψαράκια! Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν θα τους κάνει κακό το κοχύλι κ οι πέτρες της θάλασσας? |
|
||||
|
||||
![]()
καλυτερα να τα βγαλεις τα πλαστικα φυτα γιατι θα τα δαγκωνουν και μπορει να τα καταποιουν.εχε υποψει σου οτι θα καταστρεφουν οτι βρισκουν στο ενυδρειο....τι χελωνακια ειναι?αυτα με τις κοκκινες ρυγες? γινοντε αρκετα μεγαλα κ ζουνε πολλααα χρονια.οποτε ελπιζω να εχεις υπολογισει το μεγεθος τους και να τους εχεις φτιαξει το καταλληλο σπιτι!εκτος κ αν το πας σε λιμνη
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Από τη λίμνη μπορεί να δραπετεύσουν και να βρεθούν ελεύθερα στη φύση..Κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος γιατί δεν ανήκουν στην ελληνική πανίδα και άρα δεν υπάγονται στις τροφικές αλυσίδες. Έτσι δεν θα έχουν θηρευτές και λόγω έλλειψης ανταγωνισμού θα εξαφανίσουν τα ελληνικά είδη..Συμπέρασμα: Μην ελευθερώνετε ξένα είδη!
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
ενοουσα να φτιαξει λιμνη για τα χελωνακια του κ οχι να τις ελευθερωσει σε φυσικη λιμνη....
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
νεο σπιτι για χελωνες-διαμορφωση | Αγγελος | Άλλα ζώα | 2 | 19-02-08 10:11 |
Ξεκινησε το στρωσιμο για τις κιχλιδες μου... | thanasis76 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 07-11-07 20:56 |
Αυξανοντας τις γνωσεις μας για τις Αφρικανικες Κιχλιδες!!! | stefanos.f | Λίγα λόγια για τα "rift lakes" | 2 | 07-09-03 23:39 |