Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Γατόψαρα Ν. Αμερικής

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-08-08, 23:51
Το avatar του χρήστη PascM
PascM Ο χρήστης PascM δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: 127.0.0.1
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην PascM Send a message via Skype™ to PascM
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν εχουν μεινει μονο αρσενικα δεν θα εχεις αυτο το προβλημα ποτε πια.
Μην παίρνεις και όρκο βέβαια.

...τώρα το έχω ρίξει στην κατασκευή site και την φιλοξενία Go ZEN Host
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-08-08, 23:54
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PascM Εμφάνιση μηνυμάτων
Μην παίρνεις και όρκο βέβαια.
Θα γεννησουν τα αρσενικα ή μπορει να μην ειναι ολα αρσενικα?
Παλιά 22-08-08, 01:02
Το avatar του χρήστη Pleco
Pleco Ο χρήστης Pleco δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κορυδαλλός
Προεπιλογή

Τα 45 λιτρα και με ψαριΑ ομως, ειναι για εμπειρους.
Αν πιστευεις οτι μπορεις να εχεις σε σταθεροτητα ενα τετοιο μικρο συστημα προχωρα, αλλιως μονομαχο ή χρυσοψαρο .

Αν αποφασισεις για κορυ, παρε αμμο για βυθο και διαλεξε "σκληρα" κορυ και μικροσωμα (4-5 cm)

εννοείς κάποια από τα παρακάτω: C. habrosus,C. hastatus και C. pygmaeus ?
Κι αν όχι γράψε μου , σε παρακαλώ, ποια ακριβώς εννοείς και αν θα τα βρω εύκολα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pleco : 22-08-08 στις 01:02 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-08-08, 01:02
Raven Ο χρήστης Raven δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Athens
Προεπιλογή

Γεια ! Τι θα ελεγες για Dwarf Puffers ;
http://www.dwarfpuffers.com/
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-08-08, 01:21
Member

Προεπιλογή

Θα έλεγα πρώτα απ'όλα ευχαριστώ που μπαίνεις στον κόπο να το ψάξεις κι έπειτα θα αρχίσω το ψάξιμο κι εγώ. Αλλά κάτι μου λέει ότι στο ατέλειωτο ψάξιμο κάπου το έχω συναντησει και για να μη το έχω επιλέξει αφού είναι τόσο χαριτωμένο κάπου θα κολλάει το πράγμα. Είδωμεν... Θα ενημερώσω βέβαια!
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Raven Εμφάνιση μηνυμάτων
Γεια ! Τι θα ελεγες για Dwarf Puffers ;
http://www.dwarfpuffers.com/
Καλά θυμόμουν:
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...vancoricus.htm

Εκείνο που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το είδος αυτό, όπως και τα πιο πολλά είδη puffers, χρειάζονται να τρώνε σαλιγκάρια για να τρίβονται τα δόντια τους, αφού σε αντίθετη περίπτωση μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα με συνέπεια στο τέλος να τα χάνουμε. Όσοι ασχολούνται συστηματικά με puffers, φροντίζουν και κάνουν εκτροφή σαλιγκαριών μόνο γι αυτό τον λόγο, αφού είναι μονόδρομος το τάισμα τους με αυτά.
Πέρα από τα σαλιγκάρια, τρώνε γενικά ζωντανές ή κατεψυγμένες τροφές και δύσκολα θα συνηθίσουν τροφές σε flakes ή pellets. Γενικά είναι δύσκολα ψάρια στην διατροφή, ενώ δεν ζητάνε πολλά από την χημεία του νερού, όσον αφορά σκληρότητες ή pH.
Τελικά πρόκειται για είδος που θα πάρουμε μόνο αν είμαστε διατεθειμένοι να φροντίσουμε για την διατροφή τους με σαλιγκάρια και ζωντανή ή κατεψυγμένη τροφή...
και καλά να μπω στη διαδικασία να μάθω τις κατεψυγμένες τροφές...με τα σαλιγκάρια τι θα κάνω?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pleco : 22-08-08 στις 01:21 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-08-08, 12:18
Το avatar του χρήστη kill_bill
kill_bill Ο χρήστης kill_bill δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Aθήνα
Προεπιλογή

Το ενυδρειο των dwarf puffer λογικα θα πρεπει να ειναι αρκετα πυκνοφυτεμενο (αρα θα εχει και αυτο τα σαλιγκαρια του αν ταιζεις ελαχιστα περισσοτερο απο το φυσιολογικο) και με φυσικα "διαχωριστικα" περιοχων, αν θελεις στα 45 λιτρα να βαλεις 3 ψαρια μεγιστο. Μην ξεχνας οτι τα ψαρια αυτα ειναι θηρευτες και τσαμπουκαδες και η μονη στιγμη που θα τα βλεπεις και τα 3 μαζι στο ιδιο σημειο θα ειναι η ωρα του φαγητου.
Μπορεις επισης να αφαιρεις σαλιγκαρια απο καποιο αλλο ενυδρειο τυχον φυτεμενο που εχεις και να τα ριχνεις στα 45λτ.
Τελος μπορεις να φτιαζεις κανα 12-15λιτρο μονο με φυτα κ εκει να κανεις κανονικα την σαλιγκαρο/εκτροφη σου.
Αν θυμαμαι καλα τα dwarf puffer ναι μεν χρειαζονται σαλιγκαρια αλλα οχι καθημερινα (3 φορες τη βδομαδα κατι τετοιο).
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-08-08, 12:46
Member

Προεπιλογή

Ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες. Μαζευω γνωσεις. Ομως δεν μπορω να μπω σε τετοιο τριπακι αν και εχω και ενα 20 λιτρο για καραντινα.Δεν θελω και τριτο ενυδρειο. Θα εχω και γκρινια απο το γιο μου που ηθελε και ενα δικο του στο δωματιο του...Με τη βοηθεια ολων πιστευω οτι στο τελος θα παρω μια αποφαση για να μην το καταργησω . Ειναι κριμα , γιατι ειναι στρωμενο...
Τολη , μηπως σου ειναι ευκολο να μου δωσεις καποια παραπανω στοιχεια για τα killie που εχεις στο site σου, τα aphyosemion gardneri. Δεν βρηκα π.χ ποσο ζουνε και αν τα βρισκεις ευκολα.Απο αυτα που ηδη διαβασα βλεπω οτι κανουν για τα 45 λιτρα (μονα τους βεβαια), αλλα ποσα πρεπει να βαλω και σε τι αναλογια θηλυκων- αρσενικων για να μην υπαρξουν προβληματα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pleco : 22-08-08 στις 12:46 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές