|
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι είναι επιθετικά
http://www.phileleftheros.com/MAIN/m...=468&id=547151 http://www.rottweiler.net/forums/rot...attack-uk.html και υπάρχουν κι άλλα πολλά αν ψάξεις στο ιντερνετ. Κάποιοι λένε ότι φταίει η εκπαίδευσή τους. Πάντως ο ξάδερφός μου που δεν τον εκπαίδευσε τον δικό του, και μεγάλωσε με οικογένεια σε αυλή, όταν γεννήθηκαν τα παιδιά του δεν τα ξαναέφερε σε επαφή με τον σκύλο. Κι αφορμή στάθηκε η απόπειρα επίθεσης στην γυναίκα του. Θα μου πείτε ίσως να ζήλεψε. Κι ο δικός μου "αρκούδος" θυμώνει και διεκδικεί τα χάδια, αλλά ποτέ δεν έδειξε δόντι! Απλά σπρώχνει για να βγει μπροστά αυτός. Εγώ όταν πάω στου ξαδέρφου μου, το σκυλί παίζει μαζί μου και χαίρεται που με βλέπει! Αυτό όμως δεν με χαλαρώνει ούτε πάω εκεί με τα παιδιά μου! Δεν εμπιστεύομαι τις ράτσες που είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Πιστεύω το καλύτερο σκυλί για φύλακας σε σπίτι με αυλή είναι το λυκόσκυλο. Είχα και ξέρω. Μου το είπε κάποτε κάποιος που ξέρει από σκυλιά. Τώρα έχω ένα ποιμενικό καυκάσιο, το οποίο δεν κάνει γιατί είναι κι αυτό πολύ άγριο, κι ένα "νέας γης" που επίσης δεν κάνει γιατί είναι ένα τεράστιο αρκουδάκι μόνο για παιχνίδια! Αυτά ξέρω! Καλή επιλογή!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
δεν ειναι επιθετικα.τα επιθετικα σκυλια δεν εχουν κ σωστα αφεντικα,ξερω πολλα χαζοχαρουμενα ροτ..σωστη κοινονικοπιοιση απο κουταβι,να γνωρισει πολλους ανθρωπους κ σκυλους,καταλληλη εκπαιδευση απο επαγγελματια εκπαιδευτη για τον σκοπο που τον θελετε,κ θα εχετε ενα σκυλο υπακουο κ φυλυκα οταν χρειαζεται...
|
|
||||
|
||||
![]()
ενω το λυκοσκυλο το εφτιαξε ο καλος θεουλης
τα ροτ ειναι απο τα λιγα τοσο καλα με τα παιδια ΑΛΛΑ χρειαζεται δυναμικο αφεντικο με σταθερο χαρακτηρα αν το φοβασαι μην το παρεις ενας σκυλος σε δεχεται για αρχηγο του αν το αξιζεις. ενα θυληκο ειναι πιο ευκολο αλλα θα σου τα πει και ο εκτροφεας τωρα για την φυλαξη μια εταιρεια σεκιουριτυ ειναι μακραν καλυτερη - απο οτι καταλαβα δεν τον θελετε για καποιον αλλο λογο και το σκυλι θα μενει εξω αν ειναι ετσι θα χασετε την μπαλα σιγουρα και ας τελειωνουμε με την καραμελα των φυλων δολοφoνων και ας ξερουμε και τιποτα πριν μιλησουμε τουβλα ιδιοκτητες υπαρχουν που δεν ξερουν τι ειναι ο σκυλος που εχουν και δεν μπορουν - νοιαζονται να το χειριστουν |
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο ξύλο να μην φάω και δεν πειράζει που έχετε διαφορετική γνώμη από μένα!!!
Αν δειτε κι αυτό που λέω σαν χαζοχαρούμενο είναι, αλλά την επίθεσή του την ... αποπειράθηκε! Δεν ξέρω τι πιστεύετε αλλά αυτοί που ξέρουν λένε ότι κάθε ράτσα έχει το δικό της χαρακτήρα, με τις εξαιρέσεις βέβαια. Γιατί ξέρω και παιδί - συμμαθητής του γιού μου - που του "κατέβασε" το πρόσωπο ένα λυκόσκυλο. Το παιδί είναι γεμάτο ουλές στα μάγουλα. Αυτό δεν μ' έκανε να καταδικάσω όλα τα λυκόσκυλα που τα έφτιαξε ο καλός Θεούλης. Είναι όμως τόσο μεγάλη σύμπτωση ή εξαίρεση, οι πάρα πολλές επιθέσεις των ροτβάιλερ σε παιδιά; Αυτά. Τώρα πείτε τα στην Ελένη γιατί εγώ δεν θα ξαναμπω σ' αυτό το θέμα. Δεν γουστάρω τέτοια συμπεριφορά!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
δεν εχει σχεση η φυλη απλα σκεψου ποια ειναι η αναλογια ηλιθιων και ψευτομαγκων που περνουν ροτ για να κανουν την μαγκια τους και δεν τοεκπαιδευουν γιατι σιγα μην πληρωνουν και εκπαιδευτη και η αναλογια ισορροπημενων και ανισορροπων με γερμανικους ποιμενικους
απο αλλο φορουμ στατιστικη επιθεσεων σκυλων στην αμερικη 0) Η πλειοψηφία των δαγωμάτων/επιθέσεων δεν αναφέρεται στις Αρχές 1) Ετήσια δαγκώματα (επιθέσεις) από σκύλους: 4.700.000 2) Συνολικός πληθυσμός σκύλων συντροφιάς: 65-67.000.000 3) Οι τραυματισμοί παιδιών από σκύλους βρίσκονται στη θέση #2, αμέσως μετά από τους τραυματισμούς στις παιδικές χαρές 4) Η συντριπτική πλειοψηφία των σκύλων που επιτέθηκαν ήταν δηλωμένα σκυλιά. Τα αδέσποτα είχαν πολύ μικρή συμμετοχή (πρ.σημ. σε μια χώρα βέβαια με συγκριτικά χαμηλούς αριθμούς αδέσποτων) 5) Τα σκυλιά που δε γνώριζαν τα θύματά τους ήταν ανάμεσα στο 10 & 20% των πειρπτώσεων 6) Τα 2/3 των επιθέσεων έγιναν από Πιτ Μπουλ, Ροττβάιλερ, Γερμανικούς Ποιμενικούς, Παράγωγα Χάσκυ & Μάλαμιουτ 7) Από αυτές τις επιθέσεις, τα Πιτ Μπούλ ήταν υπεύθυνα για το διπλάσιο αριθμό επιθέσεων από όλες τις άλλες φυλές συνολικά (!!!), Στις θανατηφόρες επιθέσεις, τα Πιτ Μπουλ ήταν υπεύθυνα για τις μισές. 8 Η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότερες επιθέσεις γίνονται το μήνα Αύγουστο, απο τη μία λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών και αφετέρου από την υψηλότερη παρουσία παιδιών και ανθρώπων σε υπαίθριους χώρους 9) Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι παιδιά κάτω των 10 ετών 10) Το πρόσωπο είναι το πιό κοινό σημείο δαγκώματος για τα παιδιά. Στους ενήλικες είναι τα κάτω άκρα & μετά τα άνω. 11) 61% των επιθέσεων συνέβησαν στο σπίτι 12) Οι σκύλοι σκότωσαν 304 άτομα μεταξύ των ετών 1979 & 1996. Από αυτούς τους θανάτους: 66 Πιτ Μπουλ + παράγωγα 39 Ρότβάιλερ 17 Γερμανικοί Ποιμενικοί 15 Παράγωγα Χάσκυ 12 Αλάσκαν Μάλαμιοθτ 9 Ντόμπερμαν 8 Τσόου-Τσόου 7 Μεγάλοι Δανοί 7 Αγ. Βερνάρδου σημ. Τα Πιτ Μπουλ αποτελούν το 1-3% του συνολικού αριθμού σκυλιών, και είναι όμως υπεύθυνα για το 50% των θανάτων 13) Οι επιθέσεις ενέπλεκαν πιό πολλούς άντρες απ'ότι γυναίκες 14) Πιο συχνά εμπλέοκονταν αρσενικοί σκύλοι 15) Πιο συχνά εμπλάκονται σκύλοι από 1-5 ετών 16) Στατιστικές καταδεικνύουν ότι ένας δεμένος σκύλος έχει 2.8 φορές περισσότερες πιθανότητες να δαγκάσει, απ'ότι ένας λυτός 17) Μη στειρωμένα σκυλιά έχουν 3 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να επιτεθούν από τα στειρωμένα οπως βλεπεις πολλες φυλες που δεν παει το μυαλο σου δαγκωνουν αρα δεν φταινε οι σκυλοι |
|
||||
|
||||
![]()
εμένα το μυαλό μου δεν πήγε στα τελευταία (σόου-Τσόου, Μεγάλοι Δανοί, Αγ. Βερνάρδου) στα 2 πρώτα όμως με τους περισσότερους θανάτους νομίζω πήγε το μυαλό όλων. Οι στατιστικές που έδωσες επιβεβαιώνουν ότι πιτ μπουλ και ροτβάιλερ είναι επιθετικά σκυλιά. Πως να το κάνουμε, κάθε φυλή έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά σε γενικές γραμμές. Τον τελευταίο καιρό έχουμε έναν μεγάλο Δανό και από βίντεο στο youtube βλέπουμε άλλους να κάνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα με τον δικό μας, συμπεριφορές που δεν βλέπεις σε άλλες ράτσες. Γι'αυτό και υπάρχουν ξεχωριστά βιβλία για κάθε ράτσα και όχι ένα γενικό για όλα τα σκυλιά ή ανά κατηγορίες μεγέθους.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν σε ξερω και δεν με ξερεις δεν αξιζει να στεναχωριεσαι ενα καθημερινο θυμα της "καραμελας" φιλικα ![]() ------------------------- straho τι λεω παραπανω; αν δεν ξερεις τι ειναι ο σκυλος σου δεν θα μπορεσεις να τον ελεγξεις τα ροταβαιλερ ειναι επιθετικα εκει που πρεπει ... τα δειγματα απο πετ σοπ αμφιβολου εκτροφης και back yard breeding δεν τα υπολογιζω ετσι και αλλιως το ροττ ειναι πολυ ισορροπημενο σκυλι αλλα αν δεν το εχεις δουλεψει και νομιζει οτι ειναι αρχηγος σου του εχεις μαθει να τρωει και σιδερα για μαγκια ε δεν μιλαμε για τυπικο δειγμα της φυλης επισης τα πιτ μπουλ ειναι σκυλια που με τους ανθρωπους ειναι μελι κατι εχει προηγηθει για να γινουν επιθετικα και δεν εννοω οτι το ενοχλησε επανειλειμενα το θυμα
![]() διαθετω καλλιεργειες ζωντανων τροφων για τα μελη του πανελληνιου συλλογου φιλων του ενυδρειου ![]() Νικος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη fishme1 : 20-08-08 στις 14:16 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
επειδη οι διαφορες ρατσες ειναι δημιουργημα του ανθρωπου...καθε φυλη εχει περισσοτερο ανεπτυγμενα καποια χαρακτηριστικα η καποια ενστικτα...ετσι τα δημιουργησαμε και αυτο δεν μπορει κανεις να το αμφισβητησει.....
οποτε ειναι αναγκαιο πριν παρεις ενα σκυλο να διαβασεις καλα το προφιλ της φυλης του....και να ερθεις σε επαφη με τους κυνοφιλικους συλλογους των αντιστοιχων φυλων.. θα εκπλαγεις με αυτα που θα μαθεις....π.χ. ποτε δε θα πιστευα πως τα ντοπερμαν ειναι τοσο οικογενειακα σκυλια με αδυναμια στα παιδια....κι ομως ειναι! το εμαθα αλλα πλεον το λεω και απο προσωπικη πειρα....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα δικά μας πάντως όταν ήμασταν μπροστά ήταν πολύ ήμερα και μπορούσε να τα χαϊδέψει ο καθένας, αυτό όμως δεν συνέβαινε όταν λείπαμε, καθώς είναι πολύ καλοί φύλακες. Ποτέ δεν τα κάναμε κάποια ιδιαίιτερη εκπαίδευση απλά ασχολούμασταν μαζί τους κάποιες ώρες τη μέρα. Τώρα από την εμπειρία που έχω πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να πειθαρχήσεις ένα θηλυκό από ένα αρσενικό rotweiler. Το αρσενικό έχει μέσα του την έννοια του αρχηγού, που καλό είναι να του την κόψεις από την αρχή δείχνοντας ότι εσύ είσαι το αφεντικό. . Επίσης αργεί να ωριμάσει και παραμένει περισσότερο καιρό "χαζοκούταβο". Από την άλλη το θηλυκό είναι πιο εύκολος χαρακτήρας και πιο εύκολα μπορείς να το τιθασεύσεις. Ότι αφορά για το ποιο φύλο είναι καλύτερο για φύλακας εγώ θα υποστήριζα ότι είναι το θηλυκό. Πάντως θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα αν έχεις κήπο, γιατί αλλιώς το ζώο είναι κρίμα να μένει κλεισμένο με τόση ενέργεια που έχει μέσα του. Αν αποφασίσεις να πάρεις ένα δεν πιστεύω να το μετανιώσεις. Για περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν βιβλία σχετικά με τη ράτσα, τα οποία μπορείς να βρεις σε όλα τα pet shop.Γράφουν τα πάντα μέσα από τη συμπεριφορά τους μέχρι και για τις ασθένειεες τους. |
|
||||
|
||||
![]()
Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχουν επιθετικες φυλες σκυλων , σιγουρα ομως υπαρχουν , σε καθε φυλη , καποια σκυλια που μπορει να εχουν συμπεριφορα η οποια να θεωρειται επιθετικη .Δεν θα ηθελα να αναφερθω στους λογους που μπορει να εχει ενας σκυλος τετοια συμπεριφορα αλλα κατα 99% υπευθυνος ειναι ο κατοχος του σκυλου.
Οσο για τα στατιστικα με τις επιθεσεις σκυλων , αν και δεν βγαζει καποιος ασφαλη συμπερασματα αφου δεν αναφερονται π,χ οι αιτιες που οδηγησαν σε αυτες τις επιθεσεις , βαζω καποια μονο και μονο για να δειτε ποσο διαφορετικα μπορει να ειναι τα αποτελεσματα απο ερευνα σε ερευνα Επισης δειτε και μια φωτο με τα δικα μου επικινδυνα σκυλια ![]() Ευχαριστω ΠΕΤΡΟΣ |
|
||||
|
||||
![]()
το κουτάβι στη μέση μου φαίνεται αρκετά άγριο και επικίνδυνο.
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Aπο εμπερια μου με σκύλους(είχα απο πολυ μικρός)πρέπει να μην τα λαμβάνουμε σαν κατοικίδια αλλά σαν παιδιά μας και να μην τα παραμελλούμε.Πιστεύω επειδή είχα 1 γκριφόν κανίς που ήταν πανέξυπνο και συγκεκριμένα εύγενε απο το οικόπεδο για να κάνει την ανάγκη του αλλα και ενα κοκερ που είναι κατα τη γνώμη μου δύσκολη ράτσα και δυσκολεύτηκα πολυ να το εκπαιδεύσω.Καθε ράτσα εχει διαφορετική συμπεριφόρα αλλά πρέπει να το προσαρμόσεις εσυ στον δικό σου τρόπο ζωής γιατί αν γίνει το αντιθετο χάνεις την κυριαρχία.Τωρα εχω ενα πανέμορφο westie που είναι ενος χρονού και ενω στις αρχές ήταν πολυ νευρικό τώρα κάθεται ύσιχο.Ακομα οταν το πηγαίνω στο χωριό μου και βλέπει το κοκερ μου που το έχει πάρει ο παππούς μου τώρα γύνεται πολυ νευρικό τον λόγο δεν τον ξέρω.Παντως εγω δυσκολεύομαι ακομα να βγάλω το γουεστι μου βόλτα και υπάρχουν μέρες που τον βγάζω μονο 2 φόρές την ημέρα!Πρεπει να το σκεφτείς αυτο γιατί νομίζω πως το ροτ αν το πάρεις θα πρέπει να πηγαίνετε συχνές μεγάλες βόλτες.Ακομα πρέπει να έισαι και σε καλή φυσική κατασταση γιατί νομίζω 50κιλά καθαροι μοις μπορουν να σε σύρουν ιδικα αν δουν γάτα.Αυτα τα ολιγα!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βαλε κι αλλα.... ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|